Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Joko kyllästyttää? Vai kauhistaako entistä enemmän? Katsoin juuri tallentamani dokumentin Totuus ilmastonmuutoksesta, se oli tullut kesäkuun alkupuolella. Kohta ohjelman alussa ajattelin, että tämä on liian kamalaa katsottavaksi, menee yöunet. Katsoin kuitenkin, ja taisivat ne yöunet sitten mennä. Sir David Attenborough oli ohjelman isäntä.

Onhan me jo monet kerrat nähty, miten veden pinta nousee kun jäätiköt sulavat, tulvat ja myrskyt yleistyvät, kuivuus lisääntyy jne. Maastopaloja on jopa alueilla, joissa niitä ei pitäisi olla. Jne. Ja kaikki on käynyt juuri niin kuin 30 vuotta sitten kerrottiin. Silloin jo tiedettiin mutta ei uskottu eikä välitetty. Raha ratkaisi ja sehän se nytkin ratkaisee. En tiedä, onko Amerikassa avattu taas niitä suljettuja hiilikaivoksia,  kuten Trump lupasi. Hän kun ei edelleenkään usko ilmastonmuutokseen. Varsinainen uskonkappale! Pariisin sopimus oli ainutlaatuisen laajan yhteisymmärryksen tulos, mutta eikös vaan USA siitä vetäytynyt presidenttinsä tahdosta. Miten siellä voi olla sellainen systeemi, että tällaiset valtavat asiat ovat yhden henkilön päätettävissä?

Ennusteet sanovat, että tällä menolla (jota enää on vaikea pysäyttää) vuosisadan lopussa maapallon lämpötila on kohon nut 3-6 astetta. Jo se 3 astetta olisi katastrofaalinen. Ja silti se vaan tuntuu etäiseltä, uskomattomalta, jotkut vaan hössöttää... Monet edelleen sulkevat silmänsä ja korvansa. Mitä me muka voidaan tehdä, poliitikkojen asiahan tämä on. Niin on, heidän, mutta myös meidän. Ohjelmassa kerrottiin lopuksi koululaisten lakoista viime keväänä. Ne pani alulle ruotsalainen Greta Thunberg, joka päätti olla menemättä kouluun, koska mitä hyötyä siitä olisi, kun maapallo tuhoutuu joka tapauksessa. Lapsemme ja heidän lapsensa ovat kärsijöitä. Kaikkialla maailmassa.

Ohjelmassa esitettiin kuitenkin lukuisia keinoja mitä vielä voidaan tehdä ja mitä sinä ja minä voimme tehdä ihan jokapäiväisessä arjessamme. Vielä ehkä on aikaa.

Minulla on myös toinen ohjelma tallennettuna: Morgan Freemanin isännöimän Through the wormhole-sarjan Maapallon hakkerointi. Taidan katsoa sen toistamiseen. Äärettömän mielenkiintoinen dokumentti keinoista joita meillä jo on kehitteillä ja kokeilussa tämän planettamme pelastamiseksi. Mm. hiilidioksiiden kerääminen uusiokäyttöön, aavikoiden viheriöittäminen (pienen hyöteisen avulla), merien aaltoenergian hyödyntäminen, auringon lämmön käyttäminen energiana (ei pelkästään aurinkopaneelien avulla, vaan suoreaan auringosta) jne. Kyllä tiede on ihmeellinen ja insinöörit viisaita. 

Ehkä me vielä pelastumme, kunhan yhteinen tahto vain löytyisi.

27. heinä, 2019

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...