Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Silkkaa kateuttani tässä puran mieltäni tällä kertaa.

Etelä-Savon ulosottovirastosta tuli kirje, jossa ilmoitettiin, että harkitsevat sen meitä rankasti huijanneen rakennusalan yrittäjän ulosoton peruuttamista. Hänen nimittäin tiedettiin perineen jotain omaisuutta kuolleelta isältään. Tai kuviteltiin perineen. Nyt aikoivat peruuttaa ulosoton, koska rouva ei ehkä sittenkään ollut perinyt mitään. Pyysivät kuitenkin lausuntoa. Höh.

Me nyt sitten lausuttiin, vaikka mitä se auttaa.

Viraston kirjeen liitteenä oli testamentti, joka oli laadittu 5.9.2011. Laatijat olivat rva Yrittäjän vanhemmat, jotka olivat testamentanneet omaisuutensa tyttärelleen ja pojalleen, mutta ohittaneet toisen tyttärensä, nimenomaan tämän rouva Yrittäjän (Airi Soininen alias Aimasmäki Varkaudesta tai nykyisin Sorsakoskelta, rouva liikkuu liukkaasti) ja jättäneet hänen osuutensa tämän pojalle. Rouvalle kuitenkin  jäi elinikäinen hallintaoikeus tähän osaan omaisuutta, eli asunto-osakkeeseen. Rouva oli saanut tiedon testamentista vasta elokuussa 2012, kun isä kuoli. Niinpä vissiin. Vanhemmat, dementoitunut isä ja liikuntakyvytön äitikö nyt olivat ihan  itse keksineet, etteipäs annetakaan Airille tämän osuutta, mutta jätetäänpä silti hallintaoikeus. Aivan, näin olivat tehneet, näin olivat keksineet. Fiksuja ihmisiä. 

Testamentin oli vanhemmille tehnyt samainen asianajaja, joka oli neuvonut rouvaa -ei ei, nyt sanoin väärin, joka oli avustanut rouvaa kun hän halusi tehdä takaisinottopyynnön ajamaamme rakennussopimusta koskevaan oikeusjuttuun, josta käräjäoikeus oli tehnyt yksinpuolisen päätöksen samaisessa syyskuussa 2011. Yksipuolisen, koska rouva ei ilmestynyt oikeuteen, eikä ollut kommentoinut millään tavalla mitään asiapaperia saati jaksanut tulla rakennuspaikalla toukokuussa 2011 pidettyyn katselmuskokoukseen. Tai jaksanut edes lähettää edustajaa paikalle. Ei, mutta kun päätös tuli, rouva yllättäen keksi, että vaikka päätöksestä ei voi valittaa, siitä voi tehdä takaisinottopyynnön. Olisitko sinä tiennyt mokoman? Ai olisit, no minä en. En ikinä ole kuullutkaan moisesta. Ei voi valittaa, mutta sitten kuitenkin voi valittaa. Sitä vaan ei kutsuta valitukseksi.

Juristi avuksi! Laatimaan päätöntä valituskirjettä, jolla ei le mitään mahdollisuuksia voittaa juttua, koska siinä ei ole häntää eikä päätä. Eikä keskiosaa. Mutta juristipa tietää, ettei siinä tarvitsekaan olla. Sillä tavoin juttua vaan pitkitetään, nostetaan meidän kuluja ja tienataan itsekin siinä joku vaivainen roponen. Nimittäin rouvan kulut ja asianajopalkkionhan maksaa valtio. Siis, mitä kauemmin vetkutellaan, sitä isommat ovat voitot. Ainakin jollakin taholla. Valtio avustaa roistoja ihan tyynesti. Olipa juttu miten päätön ja kohtuuton, valtio avustaa, kun on "köyhä". Meidän rikkaiden taholla sen sijaan loppuivat rahat ihan siinä missä rakentamiseenkin käytetyt eurot olivat loppuneet. Vakuutuksen suoma tuki oli jo ajat sitten mennyt, omavastuuosuus tietenkin myös, mutta sehän ei rouvaa huolettanut. Valtio turvasi hänen selustansa kysymättä kuka tässä jutussa on roisto.

- Jos meillä ei olisi ollut kotivakuutuksessa oikeuskuluosuutta, miten sitten olisi käynyt?

Miten olisi käynyt? Emme olisi saaneet penniäkään. Ihan kamalaa. Mites meille nytsitten kävi? Montako euroa nyt olemme saaneet? JOS meillä ei olisi ollut vakuutusta, eivät juristit olisi rikastuneet. Meidän juristi aiheesta, mehän käännyimme hänen puoleensa, koska emme muuta voineet. Lisäksi hän ei velottanut enää vakuutussumman jälkeiseltä ajalta, minkä koimme aika reiluksi. Harvinaista nykyoloissa, eikö?

Kun testamentti ilmeisesti on laillinen, niitähän nyt voi laatia mennen tullen, mitenkäs pääset siihen väliin, meidän lausuntomme ulosottovirastolle ei hetkauta juttua sinne eikä tänne. Mutta tulipahan lausuttua.

Samalla kun kadehdin roistojen kekseliäisyyttä sekä valtiolta noin vain vääriin taskuihin ropisevia oikeudenkäyntikulukorvauksia.

22. loka, 2012

3

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...