Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Tyttärenpoikani sai tyttöpuoliselta kuviskerhokaveriltaan lahjaksi nassikkapainikengät. Tai oikeastaan kuviskerholaiskaverin isosisko (myös kuviskerholainen) oli ne tehnyt. Hienot, kartongista muotoillut kengät, joiden päällinen oli tehty punaisesta kreppipaperista. Pohjassa luki pojan nimi, kengän numero ja sana: Nassikkapaini. Ihan ilmiselvät kengät siihen tarkoitukseen. 

Vähän tuli ongelmaa, kun minä itsepäisyyttäni aloin arvella, että taitaa olla jonkinlainen ihastus tässä taustalla. "Eeeeiiii!", vastattiin pontevasti, mutta punastellen. Sitten pahensin vielä sanomalla, että kyllä se siltä näyttää, ei tällaisia kenkiä tytöille tehtäisi, vain pojat ovat nassikoita.

Lapsi oli aivan järkyttynyt ja ehdottomasti sitä mieltä, että kaikki lapset ovat nassikoita. Mutta sehän nyt olisi vallan merkillistä, ei siinä ole alkuunkaan laitaa. Vähän niinkuin, että täditkin olis setiä, jos niillä olisi sellaiset killuttimet! Kyllä se on niin, että pojat ovat nassikoita ja tytöt on tehty sokerista ja kanelista, eihän sellaisesta synny muuta kuin prinsessoita. Tämä on fakta.

Poika ei antanut periksi, mutta joutuu nyt miettimään elämän tosiasioita.  Kengät kuitenkin ovat hienot, ilmiselvät nassikkapainikengät.

Kuvataidekerholaisten mielikuvitus on ehtymätön. Siksihän ne juuri ovat kuvataidekerhossa. Ja voihan se joidenkin kohdalla olla myös, että kerhossa opitaan luovuutta. Oppivat käytämään erilaisia materiaaleja erilaisiin tarkoituksiin. Mihin muuhun kartonki ja kreppipaperi nyt sopivatkaan, elleivät juuri nassikk....

Tyttärenpoikani askartelee kaikki vapaa-aikansa. Jos hän joutuu joskus viettämään hetken kotona yksin äitiä odottaen, on tullut väsätyksi kaikenlaista hyödyllistä. On tehty tulitikkurasioille käteviä säilytyspidikkeitä munakennoista ja pastilliaskeista, erilaisia vesiajopelejä on tehty puusta ja muovista, kokonainen linnake pihoineen ja torneineen (vie aika ison tilan, mutta on hieno), älypeli pahvista serkkupojalle syntymäpäivälahjaksi, erittäin kätevä siivousväline joka kotiin: t:n muotoinen oksa, jonka toinen pää on vuoltu teräväksi (sillä voi poimia roskia) ja toiseen, siis juuri siihen t-päähän voi kumilenksuilla kiinnittää sienen ja vedellä sillä sitten pintoja puhtaaksi. Kissan- tai sienenmuotoiset ovikoristeet ovat ihan oma lukunsa. Nyt viimeksi oli keksitty aivan välttämätön hyödyke kaikille: Nok-nok-kolkutin. Ohut puuvarsi, jonka päässä rautalankaa. Siinä puolestaan killuu kastanja. Rautalankaa on käännetty kastanjan ympärille. Tällä sitten kolkutat ovea, kun menet vierailulle. Ja mainos kuuluu:

"Ovatko rystysesi kipeät aina, kun olet ollut vierailulla?" Lausetta säestää kuva, jossa joku (siis lapsi tässä tapauksessa) hakkaa ovea rystysillään ja irvistelee. "Ei hätää, nyt on kehitetty kätevä ovenkolkutin, Nok-nok-kolkutin. Vain 55 euroa. Jos ostat tänään saat toisen kolkuttimen ilmaiseksi! Ja mikä parasta, tuotteella on täysi tyytyväisyystakuu, annamme peräti 35 päivää aikaa palauttaa tuote, jollei se vastaa odotuksiasi. Ja me palautamme rahat tilillesi. Soita siis pian, tuotetta on rajallinen määrä. Nok-nok-kolkutin! Se sopii jokaiseen käteen, kolkuttaa oveen puolestasi, ei enää kipeitä rystysiä! Ja toinen kolkutin tulee kaupanpäälle, jos tilaat tänään!" Kuvassa on hymyilevä henkilö (siis se sama lapsi), joka kolkuttaa kolkuttimella oveen.

Kun kastanja tipahtaa lattialle, se on vain pieni tekninen ongelma, joka on korjattu kädenkäänteessä.

5. loka, 2012

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...