Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

ja vielä mitä! Ainakin hollantilaiset miehet ovat ihan eri galaksilta!

Tää nyt oli tänään se ihan tavallisin juttu:

Minä: Onks meillä vielä talouspaperia? (Otin juuri keittiössä viimeisen arkin rullasta. Mies seisoi eteisessä, jossa on siivouskaappi, joka yläkaapissa tällaisia paperitavaroita säilytetään. Huom, näköyhteys keittiön ja eteisen välillä!)

Mies: En tiedä.

Minä: Voisitko katsoa?

Mies (avaa yläkaapin oven ja katsoo): Joo, on. (Sulkee oven.)

Minä: Voisitko antaa yhden rullan?

Mies: Ai jaa. Vai niin. No, okei. 

Äänen sävy oli pikkusen sellainen, että miksi et heti sanonut, vähän niinkuin siinä Turun sinappi-mainoksessa Rhodokselta, joka taas on plagioitu vanhasta kansantarusta: Ai Turuss' vai (oot pussannut tyttöä tai ollut sillai tytön kanssa, riippuen kuulijakunnasta), oonhan  minäkin Turuss'.

Onko se toden totta niin, että mies ei tajua vihjailusta, kuinka suoraan sitä ikinä vihjailisikaan? Vai onko nää holskit todella jostain Andromedalta? Joskus oli esimerkki: pariskunta on autossa tien päällä. Tulee huoltoaseman merkki. Nainen kysyy: Et sä haluais kahvia? Mies vastaa: en. Nainen murjottaa sitten seuraavat kaksisataa kilometriä. Mies ei ymmärrä, mistä kenkä nyt puristaa. Jos joskus sitten päästään niin pitkälle, että asiaa selvitellään (ellei ole erottu jo heti samantien), niin kaiken lapsuudessa kärsityn vääryyden, avioliiton totaalisen epäonnistumisen tuollaisen pölvästin kanssa, koskaan et oo kuunnellut ja oot aina tuollainen ylitunteellinen ja hysteerinen vittumainen....ym ym kaikille meille niin tuttujen pikku purkausten jälkeen mies saa sanotuksi, että ethän sinä koskaan (jumalauta) sanonut, että sinä tahdot sitä (saatanan) kahvia.

Vaimo (oikeutetusti?) kiristelee hampaitaan, pyörittelee silmiään ja tietenkin huokailee syvään: eikö nyt ihminen (mies) tajua yhtään mitään, onko se todella niin aut tästä maailmasta, ei osais ihan vähän, ihan pikkupikkupikkasen lukea rivien välistä, pitääkö kaikesta vääntää rautalankamalli. 

Joo, pitää. Pieni sievä rautalankarulla (saa askarteluliikkeistä) vaan mukaan ja siitä sitten joku selkeä kuva, esim nuoli ja sitten kahvikuppi. Tämä voisi olla valmiina hansikaslokerossa, sen sitten vetäisisi miehen nenän alle, kun on se tilanne.

No leikki sikseen. Tämä on totinen paikka. Vertauskuvat ovat ihan pannassa. Nehän on niitä, että kun mies on tänään unohtanut postittaa veljenpoikani syntymäpäiväkortin ja huomautan, että nyt se sitten myöhästyy (tarpeeton huomautus, ei auta asiaa, tulee vain pahaa verta, tiedän tiedän), niin, kun mies sitten saa hyvän aiheen alkaa murjottaa ja minä kimpaannun ja  perään oikeuksiani suuttua, muistellen sitäkin kertaa, kun hän murjotti viikon siitä, että en ollut samaa mieltä hänen kanssaan jostain pihan laiton yksityiskohdasta, niin (nyt vedetään jo henkeä tässä välissä!) hän kysyy: mitä hiivatin tekemistä tällä kortilla on meidän pihan kanssa. Selitä siinä sitten, että kyse on suuttumisesta. Suuttumisesta jostakin pikku asiasta. Ei se ymmärrä, ei mene perille. Esittääkö se vain vai onko se tosissaan?

Kas on näin: se istuu siihen pöydän ääreen ja saattaa kysyä, josko voisi tehdä jotain illallisen suhteen. Ja minä saatan sanoa, että no ee-ei, ei tartte, tai... jos sentään, jos vaikka pilkkoisit salaattia tai siis tekisit sen kokonaan... ja se on jo niin sen olutpurkkinsa lumoissa ettei edes kuule. Ei eväänsä liikauta, mitä nyt sen kaljapurkin avaaminen vie voimia. Siinä oli kaikki: on kysytty, vastausta ei ole jaksettu kuunnella loppuun. Mutta kun kysytty on, Andromedalla homma on silloin jo hallussa. Siellä on tietenkin niitä robotteja.

(Robotit ovat vaimoväen kanssa aina samaa mieltä, naispuoliset avaruusoliot on suunnitelleet ne, robotit ovat ihan uskomattoman käteviä ja ymmärtäviä. Niillä sitä vasta leikkaa!)

3. loka, 2012

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...