Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Unelmankomee mies San Fransiscosta, olikohan se Luis jotain, pyysi minua facebook-ystäväksi. Vaaleat, ehkä jo hopeiset, vahvat hiukset, lempeä silmät, rehellinen hymy... Pikkukuvassa koiran kanssa, isommassa taustakuvassa käsivarrellaan istui papukaija.  Jos olisin joku muu, olisin ehkä haksahtanut. Mitäs tuosta, voihan sitä fb-ystävä olla! Vaikka vähän kirjoitella, harjoituksen vuoksi englantia... Eihän sitä koskaan tiedä. Meinasin jo poistaa kaveripyynnön, kun tuli mielee tsekata kaverin fb-sivu.  Tyhjää täynnä. Ei tietoja, ei kavereita, ei mitään.

Sitten googlasin nimeä, ei löytynyt tietoja. Mitäs antoi google-kuvahaku? Sama kuva monella eri nimellä! Onkohan joku niistä oikea, pitäisiköhän ottaa yhteyttä ja kertoa, että hänen kuvaansa käytetään kalasteluun? No, niin pitkälle en jaksanut mennä, vaan poistin kaveripyynnön. - Näitä tuntemattomien ystäväpyyntöjä on tullut ennenkin. Aina ovat olleet ulkomaalaisia. Joku on joskus ollut serkun kaveri (Venezuelan serkun, joka asuu nykyisin Teneriffalla). Nehän saattavat olla rehellisiä metsästäjiä, ne sellaiset. Who knows.

Ylen sivuilta löytyy kirjoitus näistä huijareita. On tullut muotiin myös kuulema vedättää niitä. Vastata, alkaa kirjoitella, esittää rikasta yksinäistä leskeä jne. Minä en kuitenkaan taitaisi uskaltaa. JOS jotain sattuu, JOS ne jostakin syystä onnistuvat pääsemään pankkitililleni (siellä voisi olla pari kymmentä euroa!)

Tämän olen ehkä kertonut ennenkin: Amerikassa ollessamme möin Sadun valtavaa chinaa (=vitriini) Graigslistalla (meidän tori.fi:tä vastaava). Jossakin välissä tuli tarjous: me ostetaan se vaimon kanssa, kuvasta näkyy, miten kiva se on, juuri sellainen, jota ollaan etsitty. - No mutta kiva juttu, tulkaa sit vain hakemaan! - Voi, kun ollan matkoilla, ei millään sovi, mutta laitan shekin ja kaveri tulee sitten hakemaan chinan. Nyt erinäisten järjestelyjen vuoksi minun on laitettava isompi sekki, 2000 dollaria. Jos voit lunastaa sen ja ottaa itsellesi sen chinan hinnan ja antaa loput kaverille, joka hakee kaapin. 

Jep. Minäpä otin yhteyttä Graigslistan ylläpitäjään: mitä teen? Hän vastasi, anna shekin tulla ja lähetä se sitten meille. Näin tein. Kävi ilmi, että huijari asusti Kanadassa (tällä kertaa ei Nigeriassa). Kaverilta tuli sitten vielä pari kertaa viesti: haloo, olen lähettänyt shekin, sinusta ei ole kuulunut mitään. Oletko saanut sen? 

China ei mennyt kaupaksi, Se jäi talon uusille omistajille. Rouva sanoi aina halunneensa sellaista. Kaunis se olikin, erikoinen.

Ensi kerralla, kun tulee komealta kaverilta ystäväpyyntö, taidan uskaltaa minäkin hieman huvitella... Ja ilmoitan sitten poliisille, sinnehän palkataan kymmeniä henkilöitä lisää nettipoliiseiksi. Hyvä, kun palkkaavat.

5. helmi, 2017

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...