Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Olisipa jännittävää olla nyt Jenkkilässä. Tai jännittävää on ehkä väärä sana, kun puhutaan presidenttiehdokkuuskampanjasta (hih, miten kiva pikku sana). Farssia se on päivästä päivään tänäkin vuonna, ehkä vielä enemmän kuin vuonna 2008, jolloin Obama ja Hilary Clinton taistelivat demokraattien ehdokkuudesta ja John McCain’ia vastassa oli koko joukko kunnon republikaaneja. Joka päivä oli pakko katsoa Larry King Live-showta, jossa haastateltavia riitti sekä istumaan värikkäissä henkseleissään komeilevaa isäntää vastapäätä, että kinastelemaan toistensa kanssa jaetussa ruudussa. Siellä sitä mesottiin ja huudettiin.

Ois luullut, että siihen ois jo kyllästynyt. Mutta ei, Larry King oli kuin huumetta. Mitä siellä taas on keksitty? Onko kaivettu joku nuoruuden synti tai naapurikorttelin pappi, joka on tulevan ehdokkaan puolesta sanonut jotain sopimatonta? Syntymätodistukset ja kirkossakäynnit piti kirjata, ettei vain olisi moskeijassa piipahdettu…

Nyt siellä muka taistellaan omien puolueidensa ehdokkuudesta (niiden kahden), mutta todellisuudessa varmaan enemmän jo tulevaa vastapuolta mollaten ja solvaten, on ruohonjuuritasolla kutkuttava saippuaooppera taas seurattavana. Larry King on vaihtanut kanavaa, en tiedä, mitä kanavaa ja ohjelmaa nyt pitäisi seurata (pitääkin kysyä ”tytöiltä”, kirjoitellaan heidän kanssaan jatkuvasti), mutta kyllä siellä eniten varmaan seurataan Trumpin möläytyksiä ja Hilaryn edesottamuksia. Ja kiveäkään ei jätetä kääntämättä, se on varma se! Pöyristyksiä riittää erikseen aamu- ja iltapäivälle! Hilaryn onneksi Billin seksiskandaalit on jo setvitty vuosia sitten.

Jossain ohjelmassa, siis koto-Suomessa, olisko ollut SNL:ssä (tyhmä ohjelma!!!) joku sanoi, että USA:ssa on nyt kaksi vaihtoehtoa presidentiksi: joko feministi tai oranssi apina. Vai mitenkä se nyt meni.

Onhan se uskomatonta, että Trumpista todellakin voisi tulla presidentti. Edes sellainen mahdollisuus jo kertoo paljon amerikkalaisuudesta. Amerikkalaisen suuren enemmistön tietämättömyydesta. Rikkaus on vain hyväksi, näin sanovat köyhät asuntovaunuissa asuvat, Trump ei siten ole kenenkään juoksupoika! Ja rikkaus sinänsä: voi voi, se todellakin on kelle tahansa mahdollista! Hyvällä tuurilla (tässä tapauksessa myös perityillä taaloilla), ahkeruudella jne. Unelma vaanii ihan tuossa kulman takana! Trump sanoo, mitä sylki suuhun tuo ja kansahan tykkää, kun ne sellaiset sanomiset tulevat ihan ymmärrettävässä muodossa: ei mitään hankalia ulko- tai talouspoliittisia kiemuroita, vaan tuosta poikki ja pinoon. Siinäpä toimen mies! Tuli tästä räyhäristä pressa tai ei, saattaa tämä asetelma lopultakin johtaa siihen, että Amerikkaan syntyy uusi tai jopa uusia puolueita. Onhan se melko sairasta, että on vain kaksi puoluetta, niin kuin makkarassa päitä.  

Noh, täällä me saadaan vaan rippeet tuosta päivittäisestä saippuasta. Meillähän on omat murheemme, joista osa kyllä tuntuu melkein farssilta. Tarkoitan siis sitä y:llä alkavaa ja toinen kirjain on h…  ja lopussa s. Jo arvasit!

9. maalis, 2016

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...