Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

”Ensimmäinen opetus oli rehellisyys. Se piti oppia kantapään kautta.” Näin alkoi juttu Jutta Gustafsbergistä tämän päivän Hesarissa.  Rehellisyys, se on ollut yksi tavaramerkki suomalaisuudessa. ”Ne on hiljaista sorttia, suorastaan juroja, mutta rehellisiä ovat! Hyviä työihmisiä. Ja suomalaiseen laatuun voi luottaa, sieltä ei lähde maanantaikappaleita. Niitten tuotteet ei oo mitään ”chinese shit”.

Ja miten on todellisuudessa? Nokian renkaat! Mitä muuta vielä? Alavuden matot rispautuu päistään? Kuoman kengistä pohjat irtoo? Iittalan lasit ei kestä konepesua (kaikki ei  muuten kestäkään!)? Koneen hissit tippuu? Marimekon saumat ratkeilee. Mikä brakaa seuraavaksi? Maine menee ropisten alas eikä sitä ihan helpolla takaisin ylös hilata. Volkkareita myydään jos jonkinlaisilla alennuksilla ja kytkykaupoilla mutta mites Nokian renkaita, ostaako niitä enää kukaan?

Vaikken renkaista mitään ymmärrä, muistan, miten Pieter sanoi jo jokunen vuosi sitten, että kummallista, miten nämä Nokian seiskan hakkapeliitat ei tunnu yhtä hyviltä kuin vitoset. Älä kysy multa tarkemmin, mitkä seiskat ja mitkä vitoset. Mutta näin se sanoi. Ehkä sille oli myyty testirenkaat, silloin kun se niitä vitosia osti.

Ihan käsittämätöntä, että tällaista tehdään ja tietoisesti, tarkoituksella! Takuulla Nokia ja Volkswagen eivät ole ainoita. Tuleeko nyt kaikille kiire paikata valheitaan ja petoksiaan. Luultiin jo Amerikan asuntolainakuplasta seuranneen dominoefektin jälkeen, että olisi jotain opittu, mutta kun ahneus voittaa aina ja ikuisesti! Ja roimasti enemmällä kuin rinnan mitalla.  Rahat vain takataskuun ja kiireesti Portugaliin!

Ja sitten vielä Nokian renkaiden johtaja kehtaa televisiossa vakuuttaa, että optioiden myymisellä ei ollut mitään tekemistä rengashuijauksen paljastuksen kanssa. Viime perjantain Hesari todistaa kaavakuvallaan päinvastaista! Lokakuussa 2015 tiedotettiin rengastestien todistavan erot liikenneturvallisuudessa, viikkoa myöhemmin firman hallitus päätti sisäisestä tarkastuksesta rengasvilppiepäilyjen vuoksi. Hei seuraavana päivänä alkoi vimmattu optioiden myynti, sitä sisäistä tarkastajaa myöten! Järkyttävää, sikamaista, alhaista. Moraalittomuuden huippu!

Pitikö se tehdä joku kilpailukykyloikka? Juupa juu, pian ei vienti vedä senkään vertaa, kun ei tuotteisiin voi luottaa, työttömyys kasvaa, kun joudutaan laittamaan lappua luukulle. Moni kärsii, mutta siitä viis, ovathan optiot jo mukavasti sukan varressa.

Ollaanhan me Pieterin kanssa omakohtaisesti koettu, miten joku voi kirkassilmäisesti huijata. Valehdella suoraan päin naamaa. Toisen rahoilla on sitten kiva elellä, eikä omatunto kolkuta yhtään. Noh, minähän uskon karman lakiin: edestäsi löydät.

Te kaikki huijarit: edestänne löydätte.

PS. Mitä? Ettäkö osui omaan nilkkaan? Olen jossain edellisessä elämässä ollut suurhuijari ja nyt saan sitten kitisemättä kärsiä, elikkä kun ajatuskuviota jatketaan vaikkapa niiden Nokian renkailla huijatuksi tulleiden suuntaan.... Hm. Paavo Väyrystä lainaten: Eihän tässä nyt näin pitänyt käydä 

.

6. maalis, 2016

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...