Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Mulle on tää kirjoittaminen helpompaa kuin puhelimessa puhuminen. Jotkut näet puhuu loputtomasti yhdentekevyyksiä (tai sitten siihen sortuu itse). Mulla on vain muutama ihminen, joiden kanssa puhun usein puhelimessa, tytär, käly, jokunen ystävä, eksä  ja tietysti Pieter. Muiden kanssa tekstaillaan. Vissiin töissä jouduin tarpeeksi puhumaan puhelimessa, puhelimenihan soi siellä ihan jatkuvasti, koska tehtäviini kuului asioiden selvittäminen ja neuvonta.

Tekstiteltyä ja meilattua tuleekin sitten todella paljon. Ja muutenkin olen alkanut viihtyä syntisen paljon tuolla somessa... Huh, en olisi uskonut, että jaksan istua pitkiä toveja katsomassa, mitä postauksia facebookiin taas on ilmestynyt. Kyllä on elämä muuttunut, hohhoijaa!

Lehdessä on viimeaikoina kirjoiteltu teitittelystä. Josko sitä sillä viisiin pitää ihmisiä puhutella vaiko ei nimenomaan pidä. Äiti oli aikoinaan miltei loukkaantunut, kun myymälän neiti huikkasi: "Moi, mitä sulle sais olla?" Tai: "Joo, ota toi pusero, se sopii sulle tosi kivasti!" Hänen mielestään vanhoja (arvokkaita) ihmisiä kuului nuorempien teititellä, jos ei oltu tehty sinunkauppoja.

Noh, niistä sinunkaupoista kyllä sai aikoinaan Ministeriössä tarpeekseen! Laitoin oikein isolla kirjoimella, koska kauppa- ja teollisuusministeriön palvelukseni aikana 70-luvun alussa kaikki siellä tuntui olevan äärettömän jäykkää ja muodollista. Tärkeilevää. Sitten kun siirryin valtiovarainministeriöön, pääsin nuoren porukan muodostamaan projektiin, ja enää ei kyllä teititelty! Päinvastoin, ne hihittelivät, kun äitini soitti sinne ja kyseli minua nimikkeellä maisteri! - Joka tapauksessa kauppaministeriön aikana herrat tekivät aina pikkujoulussa sinunkaupat, jotka sitten unohdettiin seuraavana päivänä. Mut ne olikin niitä aikoja: ei saanut pitää pitkiä housuja töissä, eikä olla ilman sukkahousuja kesälläkään (jotkut kapinalliset kyllä yritti

).

OAJ:ssä (vuodesta 1980) me oltiin kaikki samaa porukkaa, sinuttelu oli itsestään selvää toimistossa, mutta luurin toisessa päässä olevasta kuulostelin vähän, miten on laita: onko kyseessä vanha ihminen, onko muodollinen vai rento. Sen mukaan valinta: joko sinä tai te. Tai hieman siltä väliltä. 

Hesarissa valiteltiin noita lehtimyyjiä sun muita puhelinmarkkinoijia. Että aloittavat: "Kiva Kaarina, kun sain sinut puhelimeen. Mulla olis sulle nyt tässä edullinen tarjous..." Että, kun ei olla tuttuja, niin muodollisempi puhuttelu olis paikallaan. Noh, hm. Koko tuo tyyli on aika rasittavaa puhumattakaan yleensä puhelinmarkkinoinnista. Siihenhän saa stopin tilaamalla kiellon puhelimeensa (on voimassa seuraavat 3 vuotta). Tässä markkinoinnin eston numero: 0600-13404, jos sinulla ei vielä ole sitä. - Mutta sinänsä minua ei sinuttelu nyt haittaa, ihan miten vaan. En ole NIIN vanha, enkä NIIN herkkänahkainen.

Sen sijaan olen herkkänahkainen toisenlaisesta puhuttelutyylistä: kun minulle sanotaan "Kuulehan nyt Kaarina" tai "Kaarina, ei millään pahalla, mutta..." Nehän on moitteita! Selvääkin selvempää. Ja moitteille minä ikävä kyllä olen allerginen, niistä minä masennun. Minua pitäisi aina vaan kehua ja päähän taputtaa. Eli mitä tehdään? Välttääkseni moitteita, pitää olla parempi, tehdä asiat oikein, pyrkiä täydellisyyteen. Entäs kun ei jaksa ja epäonnistuu. Voi voi, jatkuva kierre! - Pitää kait jotenkin kouluttaa itseään...

Mut eniten minä masennun puhuttelutyylistä: Kaarina hyvä. 

Niin torvi olen, etten ole saanut mitään kirjoitettua sen jälkeen, kun kirjoitusmentorini lähestyi minua noilla sanoilla. Hän ei varsinaisesti moittinut, mutta....Ihan kuin olisin kuullut äidin äänen nuoruusvuosiltani. 

5. tammi, 2016

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...