Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Joulut tuli ja meni. Ei sen enempää stressiä eikä  haloota. Tasaista, ihan kivaa... Musta joulu, ruuatkaan ei maistuneet miltään. Lanttulaatikko, hm, porkkana- ja perunalaatikot. Jouluna niitä on pakko syödä. Oisin vielä lipeäkalaakin oikeastaan tahtonut, vaikken tykkää siitä just ollenkaan. Kun jouluna pitää. Mut onneks tuli Lumiukko telkkarista. Perinteet on tärkeitä. Ja pääasiahan jouluna on se rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto.

Uusi vuosikin juhlittiin ihan sopuisasti kivassa seurassa, Wayankaan ei sen enempi joutunut jännittämään ilotulitteita. Oliko niitä vähemmän kuin tavallisesti? Ainakin loukkaantuneita taisi olla entiseen malliin ihan liian paljon. Nyt on kinkun jämistä keitetty ihana hernekeitto ja arki on alkanut! 

Tässä eläkeläisen arjessa on ihan eri leima kuin työssäkävijän. Sitä merkkailee kalenteriinsa noita harvoja työpäiviään ja vesijumppa-vuorojaan. leffakäynnit ja Tallinnan reissut. Sellaiseen on aikaa nyt ja voimia, kun (vielä

on terve). On vapaa olo ja se se merkkaa paljon! Joka päivä pitää muistaa olla kiitollinen terveydestä!!!

Onko se tää ikä, kun tekee tehtävänsä, että nuo pyhät tuntuu jotenkin yhdentekeviltä. En minä nyt mikään erityinen jouluihminen ole ollut, mutta aika tunteella olen siihen kuitenkin ennen suhtautunut. Opin jo lapsena, että jouluna ollaan kireitä ja hermostuneita, riidellään, itketään ja murjotetaan. Niitä "ihania" muistoja hellin sitten pitkälle keski-ikään. Oli kiva kylpeä itsesäälissä ihan vaan muistojen takia sen sijaan, että olis heittänyt ne muistot ikkunasta ulos ja päättänyt että nyt on nyt ja nyt on kivaa. Ja se on ihan täysin musta itsestäni kiinni. 

Noh, nyt on kivaa. Sellaista tasaista kivaa, ei mitään suuria tunteita, mutta tyytyväinen olo, elämä järjestyksessä.

Luin Anna-Stina Nykäsen kolumnin Hesarista. Siitä, miten kauhea joulu voikaan olla. Siihen kerrytetään niinpaljon tunteita. Se on ihan eri asia kuin vappu tai pääsiäinen! Puistatti ne jutut siinä kolumnissa. Ja joulun alla uutisoitiin taas tuttuun tapaan noista turvakodeista, miten täyttyvät asiakkaista. Elämä voi olla tosi rankkaa joillakin. Yksi ystäni kertoi parantumattomasti sairaasta, päivittäin apua tarvitsevasta ystävästään, joka vietti tavallisen joulun normaalisti miehensä kanssa, niinkuin parikymmentä vuotta sitä ennenkin. Heti joulun jälkeen mies käveli reppu olallaan ulos talosta (vaimon nimissä olevasta), että "heippa vaan, minä tästä nyt lähdenkin, enkä enää tuu!"

Vaikka nämä järkyttävät Siperian pakkaset nyt näyttävät saapuvan, nautitaan tästä valon lisääntymisestä, muistetaan ulkoilla ja syödä terveellisesti (kun lopulta viimeinenkin suklaarasia on tyhjennetty.). Ihana, ihana arki!

3. tammi, 2016

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...