Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Muistat varmaan tutkimuksen, jossa Kauniit ja Rohkeat todettiin terapeuttiseksi sarjaksi vanhainkodin asukkaille. Etenee hitaasti, asioita jauhetaan ja jauhetaan, on lähikuvia, tapahtuu järkyttäviä juttuja. Niitä sitten voi pähkäillä kahvipöydässä: mitenkä se Brooke nyt sillä tavalla, on se Ridge vaan aika roisto, no ei, vaan tosi naistenmies, ihana tyyppi, oliko tää nyt sen vanhemman Forresterin lapsi, vai miten se oli? No kukas se nyt ilmestyi sitten kuvioihin, tämän tytär, tämän tämän... Noh, en kuvioita tunne, koska en ole kymmeneen vuoteen katsonut enää ao. sarjaa (ei taida tullakaan enää?), enkä silloinkaan katsonut kuin ehkä satunnaisesti. 

Kuuskytluvulla seurasin Peyton Placea, sitä kai kaikki katsoivat ja sitten tietenkin katsottiin Takaa-ajettua, loputonta sarjaa, joka kerran kuitenkin loppui ja lässähti siihen kuin pannukakku. Sitten tulivat Dallasit ja Dynastiat. Pakko katsoa (itse katsoin Dallasia). Ärsyttäviä juttuja, mutta minkäs teet. Joka tapauksessa: oli ne aikoja ne! Ja olihan niitä irtojaksollisia sarjoja, kuten esimerkiksi Ironside ja Bat Masterson, jees ja tietenkin Onnenpäivät! Fonzie, ou jeah! 

Nyt on sit olleet Kotikadut ja Salkkarit, kumpaakaan en ole katsonut. Mutta ymmärrän ihmisiä, jotka jää kiinni. Niistähän tulee kuin omaa perhettä!

Nyt on TV:ssä sarjatarjontaa ihan toiseen malliin. Kanavia on loputtomasti ja kaikkeahan sieltä tulee. Joka makuun, joka lähtöön.

Toivon, että tanskalainen Vallan linnake jatkuisi ikuisesti. Ikuisesti. En katsonut ensimmäisellä esityskerralla, mutta nyt istun TV:n ääressä kuin tatti sunnuntai-iltaisin. Tytär sanoi, että hän on pettynyt, kun siinä on nyt taas (kolmannella tuotantokaudella) niin uudet kuviot. Ihminen ehkä jotenkin haluaisi, että kaikki menisi niinkuin ennenkin. Odottakoonhan vain tytär, kun tulee joulumatkaltaan Amerikasta ja joutuu katsomaan netistä tämän viimeisenkin jakson, jossa Birgitte syöpähoitojensa lamauttamana (joista kukaan ei tiedä) epäonnistuu täydellisesti  tv-paneelissa...Masentavaa. Mutta apuun on rientämässä taloustieteen professori, joka on ihastunut toimittaja Katrineen (ai niin, nyt hän taitaa ollakin spindoktor...), hm, peli käy vaan jännittävämmäksi. Ihana sarja, kertakaikkiaan. Politiikkaa laidasta laitaan, ajankohtaisia asioita, toden tuntuista, hyvät tyypit, hyvät näyttelijät. - Pian toivottavasti jatkuu myös toinen hyvä tanskalainen: Perijät. - Norjalaisetkin sarjat ovat kuulema olleet hyviä. Pitäisiköhän alkaa seurata tammikuussa alkavaa, siinä on jotain öljystä ja energiapolitiikasta, voisi olla kiinnostava. Jos katsoisi ekan jakson, sittenhän sen tietää, millainen on.

Niin, ja Downton Abbey... Nyyh, nyyh ja nyyh. Tammikuun viides päivä on viimeistä viimeisin jakso. Hyvää ei saada loputtomasti, vaikka tätäkin olisin kyllä katsonut hamaan hautaan asti. Katsoitko muuten Downton Abbeyn väen hauskan joulutervehdyksen? Youtubesta löytyy. Hilarious! - Tämän päivän jakson päätteeksi kiljaisin vaistomaisesti: voi ei, joko se loppui!

Lohdukkeeksi DA:n päättymiselle alkaa tulevana vuonna Sota ja Rauha, käsittääkseni BBC:n sarja sekin. Jos on yhtä kiehtova kuin aikoinaan Forsythein tarun filmatisointi, niin saammepahan taas jotain laadukasta. Kun kirjaa nääs en ole lukenut, nolo tunnustaa.

Voi voi, miten sitä kaikkea ehtisi. Lehtiä, kirjoja ja vielä TV:tä. Täytyy venyttää aikaa (niinkuin Hesarin mukaan sillivalas venyttää hermojaan, jopa yli kaksinkertaiseen pituuteen. Hm, mielenkiintoinen tieto sekin. Mitä kaikkea sitä voikaan tietää maailmasta, kun pitää silmänsä ja korvansa auki! Eikö?)

30. joulu, 2015

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...