Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Entisinä hyvinä aikoina laitettiin ulkomaan joulutervehdykset joskus radion kautta. En tiedä, miten se tapahtui, mutta joku sellainen ohjelma sieltä tuli aattona, siis raadio-aparaatista. Meillä tilattiin puhelu (ehkä jo edellisenä päivänä peräti!) äidin veljelle Kolumbiaan. Sitä sitten odoteltiin tovi jos toinenkin. Ja maksoi tinanappeja! Mites nyt?

Käly soitteli tyttärelleen Afrikkaan täältä Heinäveden Koiraniemestä, minä puolestani tyttärelleni ja lapsenlapselleni Floridaan ja serkulleni Turkkiin. Sitten vielä myöhemmin ystäville Kaliforniaan. Kuviakin lähti Whatsappilla tuolta Koloveden kansallispuistosta, jossa käytiin patikoimassa ja kahvit juomassa. Ja kaikki  ilmaiseksi. Siis (sekä kahvit että) ne kuvat ja puhelut,

. Elämä on muuttunut kansainvälisemmäksi ja yhteydenpitovälineet ja -tavat sen mukaan!

Jos muuttuivat ajat meidän vanhempiemme parhaina vuosina, niin kyllähän ne ovat hyvänen aika muuttuneet myös viimeisten kymmenen vuoden aikana ihan hirveän paljon. Ei sitä olisi voinut kuvitellakaan tämäntapaista globalisaatiota. Ilmaston muutos, pakolaiset, terrorismi, talous, kaikki vaatii kansainvälistä yhteistyötä. On noustava poteroistamme, on kohdattava maailma, toiset ihmiset, uudet tavat. Tiettyyn pisteeseen saakka tietenkin, ei nyt mennä liioittelemaan. Eli kaikkea ei tarvitse omaksua, ehkä ei hyväksyäkään, mutta on katsottava silmiin totuutta: uusi aika on väistämättä täällä. 

Mutta, mitä tulee tietotekniikkaan, siitä on suunnaton apu, mutta voi siinä kompastellakin. Itse taidan mokata kaiken aikaa facebookinkin kanssa. Postauksia ei taida saada peruuteltua, tehty, mikä tehty! Harkintaa siis!

NYT VETOOMUS sitten sinulle: viitsisitko millään käydä peukuttamssa lapsenlapseni TJ MAN sivulla (mene siis youtubeen, www.youtube.fi.  Siellä sitten tuon em. nimimerkin sivulle), valitse siitä videot ja katso Tontturäppi (viimeisin Taiston video) ja peukuta ylöspäin. Video ei nyt niin kummonen oo, ei todellakaan, mutta kun lapsi viitsii ja yrittää (tullut isäänsä, edesmenneeseen fiksuun vävyyni, joka osasi tietotekniikkaa ja oli kiinnostunut ihan kaikesta), niin musta on kaameeta, kun - ilmeisesti- kateelliset kiusanhenget alkaa antaa alaspäin-peukkuja. Yritin laittaa kommenttia jollekin tyypille, mutta sain vain peetä niskaani. En viitsi jatkaa tekstittelyä tällaisten pikkuälyisten kanssa. Toivoisin hartaasti, että rakas lapsenlapseni Taisto ei välittäisi vaan viitsisi edelleen tehdä videoitaan ja olla luova. Siitä se taito kasvaa ja videot muuttuvat aikaa myöten paremmiksi ja paremmiksi. Siksi siis: peukuta, pliis! 

Mun poikaani kiusattiin monta vuotta tosi ikävästi koulussa, se sotki koko hänen elämänsä pariksi kymmeneksi vuodeksi. Kaikki se luovuus ja iloisuus ja aloitteellisuus, mikä hänessä oli, jäi pitkäksi aikaa kostonhimoisten ajatusten varjoon, niitä ajatuksia hän sitten hyysäsi jos jonkinlaisilla keinoilla. Lapseni yksityisyyden suojaamiseksi ei tästä sen enempää. Mutta voit kuvitella, miten karmeaa tämä on ollut. Lapsenlapselleni en toivoisi samaa, en mistään hinnasta. Kiusaaja on tietenkin itse onneton (ei sitä takuulla kyllä tiedosta), muutenhan ei tarvitsisi alkaa toista painaa eikä mollata, mutta se ei auta kiusattua. Taistoa haluaisin suojella, kun omaa poikaani en osannut.

26. joulu, 2015

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...