Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Käsi pystyyn! Kuka tykkää? Sinä tykkäät, hyvä juttu. Sinä et, no, mikä siinä nyt sitten tökkii?

Räppärit, lökäpöksyt ylimalkaan, juu, ei oo mun juttu. Muistuttelin Pieterille, millainen "fogelit tsjungaa"-tukka hänelläkin oli silloin auvoisella 60-luvulla, jolloin hän oli kitaristi ja laulusolisti siinä bändissä, joka kiersi Hollantia ja Belgiaa ja esitti Eaglesin ja muiden silloisten kunkkujen musaa.- Ei vaikutusta. Hän nyt vaan ei tykkää Robinista. Yritin vielä: asetapa itses sellaisen 10-vuotiaan tytön asemaan ja aattele. On siinä sitten aikamoista esikuvaa ja idolia! Ei vaikutusta. 

Alan olla samaa mieltä tyttäreni kanssa. Kaikki pojat (ja hieman vanhemmatkin) ovat mustiksia Robinille. Sellainen  namu, osaa laulaa, ei oo menestys mennyt nuppiin, komee kuin faan ja fiksu. Noh...

Itsenäisyyspäivä taas jälleen kerran. Aatto on ollut koko päivän ruoanlaittoa vieraita varten. Tuntematon sotilas aatoksissa, se todellinen sotilas sekä se leffa. Ei sitä nyt ehtinyt katsoa, kymmeneen kertaan nähtyä, odotellaan sitä kolmatta versiota! Mutta sitten: Valtteri Torikka ja Finlandia! Kyllä se vaan saa melkein tipan silmään:"... yö karkoitettu on jo kauas pois...sun päiväs koittaa, oi synnyinmaa.." .Parempi se on kuin "Oi maamme Suomi". Kansallislaulu on jotenkin pliisu. Ei tuu väreitä selkäpiihin. 

Ja  vieraat, päivällinen (kerrankin onnistunut!) sekä Linnan juhlat. Jotenkin kaikki vaan meni ohi, Sipilän vaimo, eipä oo ennen nähty, hmmm, Jarikin tuossa näkyy tulleen naisen kanssa, ja oliko se Matin Pia nyt sitten mitään, taisi olla kolmas tai neljäs pia Matin elämässä, muitten mervien ja susannoitten jatkeena ja välissä. Hei, äläpä naura, äläkä halveeraa, näitähän me janotaan ja iltapäivälehdistä luetaan. Kansanhupia, itse ei osattais mitään sellaista, että kutsu kävis; siispä naatitaan nyt, kun ilmaiseks saadaan.

Entäs ne jatkot. Ihana Jalmari Torikka, Madonnaksi itsensä naamioinut Chisu, Super-mamma Virve Rosti ja... Robin. Valkoisine lökäpöksyineen (onko ne vieläkin muotia?). NYT voi sitten sanoa Robinista: en tykkää! 

Eipähän tuosta kannata sitten sanoa paljon mitään, mutta olen sitä mieltä, että noin yksioikoisesti ei kannattaisi mielipidettään markkinoille tyrkätä. Siis: miksi et tykkää? Laulusta, esiintymisestä, ulkomuodosta? Mikä tökkii? - Eikö voisi ilmaista toisin, tarkentaa vähän? Ai ei? Mitenkä niin, tarkoitin vain:  että "en tykkää". Jos siis voin noin, niin siitä voi päätellä: mustis. Selvähän se.

Ennen vanhaan sanottiin: toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä.  Nykytapahtumien valossa lienee sopimaton sanoa tuollaista, mutta totta se on kuitenkin. Makuasiat on niitä, joista ei voida kiistella. Entäs sitten, kun sitä on takuuvarma jostain, eikä ole valmis vastaanotamaan vastakkaista  mielipidettä? Tajuamaan, että jos ei tykkää Robinista, voi hän silti olla hyvä laulaja/hyvä esimerkki/ tai muuten hyvä sitä tai tätä.

Jaa-a, me aletaan olla jo liian vanhoja tällaisenen. Parasta kun pannaan vain tuutista soimaan "OI kultainen nuoruus", ja yhteislauluna, niin ei käy arvosteleminen.

7. joulu, 2015

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...