Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Niin, historian käännekohdassa ollaan. On oltu jo pitkään, ehkä se alkoi siitä 11.9. katastrofista. Ne tornit ovat muistoissa kuin symboli entiselle maailmalle, jossa demokratia oli valttia (ja sitä varmaan tarkoitti myös elokuvan The Walk loppukuva, jossa auringonnousu tai - lasku kultasi tornit) ja elettiin rauhassa, itämaat omissa eksoottisissa ympyröissään, vanha Eurooppaa omassaan jne.

Ystävälleni oli eräs henkilö sanonut: "No niin, nyt ne sit tekee tätä, kun niitä päästää tänne! Siinäs näette, te, jotka niitä pakolaisia hyysäätte!" Ystäväni oli vastannut: "Näitä terroristejahan ne just sielä pakenee!"  Samoin kirjoitti tämän päivän Hesarissa joku syyrialaispakolainen sekä Pariisissa asuva opiskelija. Ei kaikkia pidä leimata pienen, mieleltään sairaan ryhmän tekemisistä! Niin, kuinka pieni tai suuri tuo Isis mahtaa olla? Ja mitä muita tunteettomia, höyrypäisiä ryhmiä maailmassa mahtaakaan olla? Mitä kuuluu Al Quaidalle?

Mutta kaikki ne tulokkaat eivät ole todellakaan terroristejä! Onko me tykätty, kun meitä on nimitelty finn-jäveleiksi niiden mukaan, joiden muuttomatka Ruotsiin leveämmän leivän ääreen tyssäsi Slussenille? Siellä sitten puukot heiluivat ja paikalliset saivat "oikean kuvan" meistä suomalaisista. "Sellaisia ne on koko porukka!" Entäs, kun on menty örveltämään Viroon, öykkäröimään ylivertaisina länsimaisen systeemin edustajina? Tai rellestetty etelässä Keihäsmatkoilla? Joku aika sitten (kun talossamme oli käynyt murtovarkaita) eräs henkilö sanoi minulle: "Ne on virolaisia, ne on kaikki roistoja!" - Ollaanko me todella noin yksisilmäisiä? Kyllä me taidetaan olla.

Viisaat miettii nyt kuumeisesti keinoja terrorismin hävittämiseksi. Se hakkeriryhmä Anonymous saattaa olla yks avaintekijä tässä työssä.Toivotan heille menestystä! Ovat saaneet jo paljon aikaan, tviitti-tilejä on suljettu jne. Kun yhteydet katkeavat, saavat terroristit parempaa tekemistä, kun joutuvat päivät pitkät äheltämään toimimattoman tietokoneen/sovelluksen parissa (sanoo nimimerkki "Tuttua hommaa"!).

Kaikkinainen poliisin tekemä tiedustelu on mun mielestä tässä tilanteessa sallittava. Minun puheluitani saa kuunnella, jos on tarpeen. Eipä niissä mitään sen ihmeempiä salaisuuksia ole, kun kälyn tai tyttären kanssa höpötetään. Poliisi kyllästyis jo alta aikayksikön. Ja rajatarkastukset takaisin, niin kamalaa kun jonotaminen passintarkastuksessa onkin! Voi ei! Kuka enää lähtisi Ruotsiin tai Viroon? Noh, ainakin EU:n rajoilla, sinne lisää miehitystä! Sormenjäljet ja DNA-testit käyttöön... Niinkö? Hui sentään. Amerikassa ottivat sormenjäljet ja kuvasivat iirikset. 

Mutta tähän on tultu, nyt on tällaiset ajat, toivottavasti tälle saadaan pian piste. Mutta ei käännetä toista poskea. Puolustaudutaan. Tutkitaan, etsitään, selvitetään, pommitetaan (kaameeta edes asanoa tällaista, mutta jollakin keinolla Isiksen joukot on saatava hajalle!)

Kuinka on mahdollista, että tällaiset terrori-iskut onnistuvat vielä tänä päivänä kaikista varotoimenpiteistä huolimatta, sitä sopii ihmetellä! Onko vieläkään selvinnyt lopullisesti se venäläiskoneen räjähtäminen Egyptissä? Miten pommi saatiin koneeseen (olettaen, että se oli pommi)? Oliko tekijöitä useita? Kukin vei pienen osan ja joku handyman sitten kokosi sen koneessa? - Näköjään terroristit ovat yhä taitavampia! Loputtoman röyhkeitä he ainakin ovat, mitään arvoja ja kunnioitusta ihmisyyttä kohtaan heillä ei näytä olevan. Kyllä Allah itkee.

Englanti on luvannut keskeyttää terrotistien rahoituksen. Tähänköhän liittyy tämänpäiväinen kysely Nordeasta, kun katsoin meidän tilejä verkkopankista. Piti vastata tiedusteluun, mitä kansallisuutta edustat, missä olet syntynyt, onko sinulla asuntoa muualla kuin Suomessa jne. Hm... hyvä juttu, mutta entäs jos valehtelen?

Sen sijaan, että odotettaisiin uutta iskua, näyttää siltä, että nyt toimitaan ja yhteistyö alkaa sujua. Toivon, että tuloksia syntyy. Toivon, että joku saa näiden harhautuneiden tyyppien päähän toisenlaisia ajatuksia, ennenkuin maailma hajoaa. 

PS. Muistatko kun vuosituhannen vaihteessa oli juttuja Nostradamuksesta, elokuvakin taidettiin tehdä. Ei kai niitä ennustuksista paljon selvää pysty ottamaan edes asiantuntija, mutta sellaistakin oli ilmassa, että kolmas maailmansota olisi Norstradamuksen mukaan tulossa ja sen alkujuuret juontaisivat johonkin itäisillä vuorilla asuvaan mieheen. Osama Bin Ladeniin? Noh, tiedä siitä Nostradamuksesta, mutta se sota taitaa olla jo alkanut.

17. marras, 2015

3

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...