Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Kuulostaa niin maar kliseeltä, että ihan naurattaa 

. Laitoin jo joskus taannoin "mainostekstiä" näistä atk-kursseista (tai siis it-) ja nyt on aika taas vähän mainostaa. Turha on valittaa, että kun en mitään niistä koneista ymmärrä. Kyllä sitä ymmärtää, ja oppii, kun saa oikeaa opastusta. Pysyttelee tuo dementian pirulainenkin piilossa häpeämässä, kun pikkasen rasittaa aivojaan.

Itsse olen käynyt erinäisen määrän atk-kursseja pienen (

vitsi vitsi...siis pienen, voihan nenä!) elämäni aikana ja täytyy sanoa, että eniten tykkäsin viime kevään kurssista Espoon työviksessä, opettajana oli Antti Ylänen. Leppoisa tunnelma, sai olla tyhmä ihan rauhassa (koko luokka oli, siis oltiin tosi tyhmiä. Osalla oli läppäri eka kertaa elämässään edessään!). Minähän on tiekkaria käyttänyt jo pienen ikäni (

), mutta silti on uupeloa tiedoista, tulee uusia juttuja, niinkuin nyt tämä windows 10. Nyt on Espoon työviksen kurssit kaikki yleis-windowseja, eli olipa sulla mikä tahansa versio, 7, 8.1 tai 10, voit osallistua. Vain taso sun pitää katsoa, että josko peruskurssi vaiko edistyneempi. Takaan, että on mielenkiintoista. Itse oon menossa taas, nyt jatkolle. Jossa myöskin takuulla joudun toteamaan, että "kertaus on opintojen äiti", kun niin monta juttua on aina vaan uudestaan kelattava. Antilla on myös kiva tapa: tulee runsaasti tietoa jälkeenkinpäin, pikku opetusfilmejä, ohjeita ynnä muita päivityksiä. 

Tarttetko ehkä exeliä? Tiedäthän, mikä se on ja mihin sinä sitä tarvitset? Ai et vai. No mene kurssille, niin opit. Entäs powerpoint? Se, mikä sun pitäis jo osata, mutta et kehtaa kysyä työkavereilta, mites se nyt meneekään, kun oletat, että he olettavat sinun jo osaavan. Menepä siis kurssille! Mitä enemmän ihmisiä ilmoittautuu ja osoittaa kiinnostuksensa, sitä enemmän kursseja järjestetään. Opistoissa tajutaan, että näille on kysyntää, kunnat ymmärtävät, että tämä ei ole se säästökohde. Antti opettaa Espoosssa, Vantaalla ja Helsingissä.

Ostin tänään lapselle vastailmestyneen ohjelmointioppaan: Hello Ruby, suomalaisen naisen kirjoittama opus, jossa koodausta opetellaan sadun myötä. Koodaus, mitä se on, mitä hyötyä siitä on...Alkoi itseäkin kiinnostaa. Pitääpä seurata, miten poika edistyy (siis tämä youtube-tilillinen pikkukaveri). Ehkäpä menen itsekin kurssille, kunhan sellainen järjestetään ja Antti tulee opettamaan (koska, kuten sanottu, silloin uskalla kysyä ne kaikista tyhmimmät kysymykset! 

!!!)

5. syys, 2015

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...