Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Nii-in, vaikka ollaan täällä turvallisessa Pohjolassa (poisluettuna Jyväskylän pelottavat tapahtumat), ei sitä voi aina peilata elämäänsä tähän laajempaan viitekehykseen, joskus sitä vain haluaa käpertyä omaan onnettomaan olotilaansa.

Yhtäkkiä voi olla, ettei mikään tunnu miltään ja kaikki on vähintäinkin paskaa, (Muistathan Erkin vitsin: "Kysyttiin kielitoimistolta kumpi on oikein 'vähintäin' vai 'vähintään'. Kielitoimisto vastasi :'molemmat on oikein, toinen vain kirjoitetaan kahdeksi eri sanaksi'.Joo, että silleen", sanoi Erkki. Samoin minä.) Siis vähintäänkin paskaa, korjaan.

Mikään ei suju. Kirjoittaminen ei suju, kukaan ei välitä (Exä sanoi aina: älä välililitä, osta onnenlehtiä...), lompakko hävisi jonnekin, nykysiippa esitelmöi vieraille jotain uskonto+politiikka-besser-wisser-juttua (kovalla äänellä!), rikkaruohot tunkee ja kovaa tunkeekin noissa hoitamattomissa kukkapenkeissäni (viherpeukaloooo, missä luuraaaat???), kaikki, siis kaikki, menee päin peetä. Elämästä on värit hävinneet. 

Onko se tää seitsemänkymmenen (70) dilemma? Ihan pian ne nämäkin vuodet tulee täyteen. Seitsemänkymmentä. S-e-i-t-s-e-m-ä-n-k-y-m-m-e-n-t-ä.Onko se nyt luku vai mitään? On se. ON SE. 

Ei se ole numeroista kiinni. Onnellinen voi olla viisitoistakesäisenä tai kahdeksankymmenvuotiaana. Ja onkin, väliin onnellinen, väliin onneton. Kuka enemmän sitä tai tätä. Asennekysymys. Siihen väliin mahtuu niin paljon, NIIN paljon, ettei sitä se viisitoistakesäinen voi aavistaa! Mutta seitsemänkymppisenä ei saisi masentua, ei ole enää aikaa siihen. Nyt pitää vedellä elänlankoja kuin viimeistä päivää, nyt pitää ottaa kaikki irti.

Vaikka ei sen puoleen, minähän uskon vakaasti sielun kuolemattomuuteen ja jopa jälleensyntymiseen. Sen sellaisenhan ei pitäisi olla kauhistus kellekään. Onhan lohdullinen ajatus, että jos nyt on huonosti, on huomenna kaikki vielä huonommin... ei kun siis paremmin.

Muistan kerran, kun laitoin viestiä yhdelle uskoon tulleelle julkkikselle (vastausta en saanut ikinä), joka oli jossain lehdessä sanonut, että "Joopa joo. sitä voi porskutella tässä elämässä kuinka tahansa, sittenhän sen aina voi korjata seuraavassa elämässä! No problem!" - Ei kai se noin voi olla! Mehän ei tiedetä mikä on totuus, mutta jos ajattelee Luonnon Tasapainoa, tätä mystistä käsitettä, niin voisin kuvitella, että seuraavassa elämässä, (=seuraavissa elämissä), joutuisimme alemmalle luokalle, opettelemaan uudestaan sitä, minkä oppiminen jäi kesken.

Enhän minä voi tietää elämän jatkuvuudesta kuoleman jälkeen, kukaan meistä ei oikeasti voi, vaikka niin monta eben alexanderia on tullut kertomaan tarinansa.

Jos joku kertoo Afganistanista tai Iranista tai mistä hyvänsä, me uskotaan se, mutta jos kertomus tulee sen ylittämättömän rajan takaa, niin vähintäänkin (tai -täinkin) se on puppua, naurettavaa, ainakin hymyilyttävää.On sivistyneenpää olla uskomatta siihen, mitä ei voi todistaa.Tarkoitan siis "sivistyneenpää".

Mutta nyt oli kysymys onnesta.ONNEKSI minulla on luottoystäviä. Tunteet voi purkaa, niitä voi kelata auki, kääriä taas kerälle ja pähkäillä moneen suuntaan. Omalla kohdallani ei tilanne (varmaankaan)  koskaan pääse pahaksi. Aina on korva, joka kuuntelee.

Mistä jokaiselle ystävä, joka kuuntelisi? Hei...Punainen Risti, kerran kuussa, oisko mitään?

3. elo, 2015

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...