Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Välttyäkseni laittomalta uhkaukselta, en sano, että tekisi mieli kuristaa se, joka käyttää tuota ilmaisua. (Mistä ne oikein versovat, hitsiläinen, nuo tuollaiset kuin ”mennään eteenpäin!” ja ”näillä mennään!”? )

Noh, tällä kertaa se oli hra ADHD, joten ymmärrystä kehiin! ja vielä LOL siihen päälle. (hekohekoheko…)

Kieli muuttuu, aletaan tekemään ja ymmärretään, että yhdys sana on niin kuin se kirjoitetaan (nyyh). Jos ei haluta kirjoittaa yhteen, kirjoitetaan sitten erilleen! Niin simppeliä se on (kuten tämäkin kulunut sanonta kuuluu).

Nyt sit asiaan: hra ADHD on saanut kutsun hra Tiukkapipolta tulla mökille. Hienosti menee, ei siinä mitään. ADHD höpöttää omiaan, idästä länteen ja maasta kuuhun, kaikki siltä väliltä ja tavallisen vilkkaaseen tahtiin ja melko möreällä äänellä. Siinä menivät Geogian rajat, varastelevat mustalaiset, kitaran kielet, Obaman aikaansaannokset, ammattirumpalit, vatsakivut, paavin pallit ja nunnan nännit, auton renkaat ja renkaiden vanteet, breaking bads ja muutamat mielenkiintoiset dokumentit, kaikki samaan syssyyn. Hengästyttävällä vauhdilla ja tyylillä.

Tiukkapipo murahtelee ja menee töihinsä. Virittää sentään hra ADHD:n kitaran kielet asiasta sen enempää numeroa tekemättä.

Herrat ADHD ja Tiukkapipo. Sekä lapsenlapsia muutama. Mitä niitä nyt oli, kolmet, neljät.

Minä siinä välissä. Huokailemassa ja passaamassa. Pötyä pöytään. Lapsenlapset seuraavat tilannetta kuin Wimbledonin  katsomo tennisottelua. Eivätkä tietenkään osaa olla diplomaattisia, lapsia kun olivat. Omat mietteet mielessään, TV:stä sitä suurinta pudottajaa ja tabletilta niitä meikkauskouluja tai jotain frendejä.

Nii-in. Minä siinä välissä.

Sitten soitetaan äidille: täällä ei saa tarpeeksi ruokaa! Kaikki tulee ilmi. Kukas se on se syyllinen? Miten niin ei saa tarpeeksi ruokaa? Neljä, viisi ateriaa päivässä! Mutta ei pullaa. – Laihoin lapsista, se heinäsirkkaraajainen, katselee itseään peilistä: ”mä oon niin läski!”

Onneksi ADHD on tuonut vähän einespitsaa, sitä sitten uuniin. Voi ei, Miten sainkaan sen kumottua suoraan lattialle! Onneksi Tiukkapipo on juuri imuroinut - hänellähän on nämä säännölliset, päivittäiset rutiininsa - , niin eipä huolta, homma hanskassa.

Suurin pudottaja tulee taas iltapäivällä. Sen sijaan, että lähdettäisiin lenkille, pitää katsoa tv:tä. Suurin  pudottaja. ”Voi, mä oon niin läski!” Puhu siinä sitten anoreksiasta! Ettei vain taas menisi äidille viestiä…

Lastenlasten kanssa iltapäivällä Savonlinnaan, Olavinlinnankierros, lörtsyt, nam. ADHD ei jaksanut nousta, oli yöllä mennyt pitkään projekteja suunnitellessa. Onneksi on tuo vierasmökki.

ADHD kyselee veneestä, kyselee saunasta, kertoo muutaman vitsin. mainitsee ohimennen, miten karjalan kieli on hiipumassa ja kysyy, voiko ottaa yhden omega-pillerin tuosta purkista ja kysäisee huomasinko jo uutisen, että Anders Breivik on päässyt yliopistoon. Mahtoiko vetää henkeä välillä? Tiukkapipo murahtelee ja lähtee vetämään trimmerillä tontin rajoja.

Noh, näillä mennään…

PS. On oltava olla kiitollinen, että mainitut herrat yleensä kohtasivat ja jaksoivat toisiaan muutaman hetken. Molemmilla oppimista. Me kaikki ollaan niin eri muotista.

19. heinä, 2015

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...