Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Asiantuntijat eivät lakkaa toitottamasta liikunnan merkitystä. Se on apu ihan joka asiaan, ainakin sitä tarvitaan hoitojen ja ennaltaehkäisyn (puhun nyt siis sairauksista ja krempoista yleensä) tehostamiseen. Diabetes, parkinson, alzheimer, nivelet, astma, lihakset, flunssat, näppylät, luulotaudit jne.

Minä otin nettiin maksullisen joogasivuston (Yoogaia), varmaan ihan hyvä, kunhan ehtisi (en sanonut "viitsisi ja jaksaisi", pois se minusta!) vain tekemään niitä harjoituksia. Pari kuukautta tämä sovellus minulla on ollut ja peräti 2 kertaa olen sen mukana joogannut! Että niin sitä pitää.

Noh, reipas kun olen, tänään päätin sitten avata koneen ja ja ja..., kun en nyt kuitenkaan ihan NIIN reipas ole, valitsin 15 minuutin "Kevyen Aamuherätyksen". Voihan nenä ja huh huh. "Ja nyt sitten alaspäin katsovaan koiraan, jalat suorina, kämmenet liimautuvat lattiaan, kantapäät maahan..." Tiedättehän tämän perus-asanan: pylly pystyssä, A-kirjaimena siis.- Sitten joogaope ehdotti, että seisoisin suorana, käsi vyötäröllä, toinen jalka ylös, isosta varpaasta kiinni ja jalka suoraan eteen, yläviistoon, käännä nyt jalka hitaasti sivulle, pidä polvi suorana... Se siitä kevyestä aamuherätyksestä.

Sitten menin alakertaan, talon aamujumppaan. Tänä aamuna emäntä oli päättänyt, kuinkas ollakaan, että me vähän joogaisimme. Mutta kun oli kyseessä seniorien tuolijoogaa, se oli paitsi kevyttä ja venyttävää, myös hauskaa sekä nosti pienen nihkeydenkin pintaan. Riittävää minulle!

Riitävää, varsinkin eilisen pitkän kävelylenkin jälkeen. Reippailtiin kälyn kanssa ainakin 3,5 tuntia. Tuli kotiseutu tutuksi, ohessa muutama kuvakin

Kuvat ovat siis Sellon kauppakeskuksesta suoraan länteen, ensimmäinen on Kilon siirtolapuutarhamökki-alueelta, viimeisin vain kivenheiton päässä Sellosta. Kyllä siis Leppävaarassa alueita löytyy! Vielä oli jäljellä niitä vanhoja metsiäkin, jossa koiriemme Olgan ja Tomban kanssa aikoinaan sieniä poimittiin ja käly opetti minulle kädestä pitäen, miltä suppilovahvero näyttää.  

Kun hyvin käyttäydyttiin, päästiin vielä tutustumaan yhteen rakenteilla olevaan omakotitaloonkin Etelä-Leppävaarassa. Ihan sisälle asti. Hieno näytti tulevan.

Mutta ei tämä meidän lenkki vielä mitään. Lapsenlapseni (10 v.) suunnittelee joskus kävelevänsä Suomesta Etelä-Eurooppaan tai ehkäpä peräti maailman ympäri. Eilen hän aloitti harjoitukset. Äidin kanssa Klaukkalasta Helsinkiin, 30 km, 7 tuntia (ruokailuineen). Viikonloppuna oli juuri pyöräillyt Ahvenanmaalla Maarianhaminasta Kastelholman linnan raunioille ja takaisin, 50 km. Ei paha.

Minkä nuorena aloittaa, sen vanhana taitaa.

8. heinä, 2015

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...