Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Lapsenlapsi sai primitiivireaktion, kun äitinsä ei hyväksynyt ajatusta, että hän menisi facebookiin. Kymmenvuotias. Siellä kuulema on joku ikäraja, mutta kukas niitä valvoo. Lapsi yritti vaikka millä, hyvä ettei polkenut jalkaa ja heittäytynyt lattialle: "en minä itselleni mitään profiilia tekisikään, laittaisin vain feikkiprofiilin jonain tyttönä ja sitten kun joku ottais yhteyttä, antaisin sen ilmi poliisille!"

Niin, että sillä tavalla. Pedofiilit kuriin, pienet mestarietsivät tässä on asialla. Nettipoliisin apuna ahertajat! Vähän jännitystä elämään. 

Lapset eivät arvaakaan, mihin liemeen he voivat joutua netin kautta. Esimerkkejä riittää, mutta välttämättä niistä ei ole lapsille puhuttu. Tai sitten he eivät vielä vain voi ymmärtää, mistä on kyse. Teini-iän kynnyksellä seksi alkaa kiinnostaa, se on jotain salaperäistä ja jännittävää. Kaikkialla vaanivat namusedät ja -tädit ovat vain nitistettävissä olevia pikkuroistoja, eivätkä tietenkään voi lapsen mielestä aiheuttaa mitään todellista hätää ja pahaa oloa. Kuvia julkaistaan itsestä ja toisista, pilaillaan ja pelleillään, ei tajuta, että yksityiset viestit facebookissa, whatsappissa, instagramissa ja ties missä löytävät helposti tiensä vääriin käsiin. Tämän päivän Hesarissa kerrotaan, miten älypuhelimen tiedot leviävät sujuvasti ties minne maailman kolkkiin. Kaikki meistä ovat suojattomia, Toimi Kankaanniemikin. 

Toimille niitä juttuja ei annetakaan anteeksi niinkuin Ikelle, jolla on tyystin toinen äänestäjäkunta kuin Toimilla. Noh, mutta Herra antaa anteeksi Toimille, onhan hänellä Usko. Ja sitäpaitsi ei hän ole lapsista kiinnostunut, joten jätetään hänet nyt rauhaan, hänet saa peitota joku ihan muu taho.

Itse en vieläkään osaa käyttää facebookia. Kun kysyn joltakin, näitkö sen IHANAN kissavideon mun facebookissa, vastaus on, ettei sitä enää löydy. Ai mitenkä niin ei löydy? No,jos on 300 ystävää ja kaikki laittavat postauksiaan muutaman kerran viikossa, niin edelliset siirtyvät jonnekin historian harmaaseen, monta metriä alemmas. Mitä ihmeen järkeä oikeastaan on koko hommassa? Pitäisi rajata oma seuranta vain pariin tyyppiin, mutta kun niin monella on nitä kivoja kissavideoita tai tanssiesityksiä tai luontokuvia... - Pieter vastustaakin tarmokkaasti mokomaa sivustoa. Muutenkin jo tuntuvat kaikki asiat ja ostopäätökset tai sivuvierailut olevan jo Ison Veljen tiedossa. Jos katson jotain reseptiä, niin jo tunkee sivun vieret täyteen reseptimainoksia; luontaistuotteita ja laihdutusvinkkejä kans riittää! Jos TYKKÄÄN jostain sivustosta, niin enkö jo ole liittynyt sen seuraajaksi...

19. touko, 2015

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...