Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Kohtahan me ollaan kuin Amerikassa, kahden puolueen maa: oikeiston ja vasemmiston. Jännittävää nähdä, mitä tuleva hallitus saa aikaseksi! Sipilä haluaa osoittaa osaavansa tehdä päätöksiä: tästä poikki ja pinoon. Niin, selvähän se, ettei niitä miljoonia pelkästään hymyilemällä ole ansaittu. Kyllä siinä on päitäkin saattanut putoilla. Saa nähdä, miten politiikassa. Hyvä on, että joku päättää, eikä vain jahkata ja pyöritellä. Uutta kekkosta maa saatta tarvita tai... josko ei sentään kuitenkaan?

RKP:n putoamisesta hallituksesta olen kuullut jo monenlaista mielipidettä: hyvä vaan, miks niitä aina on hyysätty! Ja toisaalta: mitä me oltais ilman Ruotsia, jos ei aikoinaan oltais Ruotsille kuuluttu ja sivistystä saatu sitä kautta, perunakuopissa vielä piileskeltäsiin, maatuskoita ja paapuskoita taidettaisiin olla. Eikö pitäisi hiukan pitää kiinni vielä siitä, mikä meidät on alunperin länteen liittänyt. Noh, nyt nähdään, kun näin selvä enemmistöhallitus pääsee tekemään esityksensä eduskunnalle, miten käy ruotsalaisuuden ja ruotsinkielen. Ynnä muiden vähemmistöjen. - Itse en olisi viemässä suomenruotsalaisilta vanhaa asemaa, sen verran olen konservatiivi. Pakkoruotsista en ole niin varma, mutta oli miten oli, oman lapseni laittaisin kyllä ruotsinkielen tunnille. Kyllä naapurimaan kieltä edes vähän tulisi osata. Venäjää myös, tietty.

Selväähän se on, että oppositiossa puolueet ovat aina lihoneet. Näinhän kävi nyt Kepullekin. Vuorotellen mennään. Ja kun perussuomalaiset jättäytyivät jytkyn jälkeen pois hallitusvastuusta, niin suosio ei kun vain kasvoi! Kyllä se on Soini niin maar hyvä huuliveikko ja onhan siellä muitakin hyviä, tohtoreita, tuomareita, juomareita...Me äänestäjät ollaan niin kummaa porukkaa. Me kuvitellaan, että nyt pantiin paremmaksi, kun nuo tollot siellä hallituksessa eivät mistään mitään ymmärrä. Kelataan ja vatvotaan vaan. Ja sama taas neljän vuoden päästä, sitten vaan mennään toista laitaa! Milloin on mikin asia pinnalla, tai uus julkkis tyrkyllä ja kun se on niin kaunis/komee, suosittu ja osaava (omalla alallaan), niin kyllä se eduskuntaan pitää äänestää.

Vaan luitko Tommi Uschanovin esseen tämän sunnuntain Hesarista vasemmiston tilasta? Kannattaa lukea. Harvinaisen selkeää tekstiä. Olen kyllä ihan samaa mieltä, en vain olisi osannut sitä noin hyvin analysoida. Ketkä ovat tämän päivän äänestäjiä, niitä, joille vasemmiston pitäisi myydä aatteensa? Harva äänestysikään juuri tullut mieltää olevansa vappumarssien työläinen. Tai onko opiskelija tai työtön nuori, joka hengailee kaupungilla nenä kiinni puhelimessa, työläinen? Sekö hänen identiteettinsä on? Monta kymmentä prosenttia viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana vasemmistoa äänestäneistä on jo siirtynyt ylempiin vaalipiireihin.  Nyt pitäisi osata syöttää ne vanhat hyvät aatteet ihan uudenlaiselle porukalle. Tarvitaan siis uudenlaista politiikkaa. Pakko on olla trendikäs, vaikka sanoma on entinen: keskiluokka, vähäosaiset, lapsiperheet, eläkeläiset...verotus, kuluttajahinnat, sosiaalietuudet... Ei se Stubb todellakaan ihan heidän asemaansa ole ajamassa, mutta kun se on niin ajassa kiinni, niin cool, on sortsit, niin valkeat leegot, selfiet ja kaikki...

Ja vihreistä olen myös todella yhtä mieltä Uschanovin kanssa. Kyllä he todellakin kuuluvat vasemmistoon, eivät millään lailla edusta perinteisiä porvarillisia arvoja. Pienen ihmisen asialla ovat. Vieläpä ulottavat näkemyksensä pitemmälle kuin se vaivainen sata, pari sataa vuotta, jonne ystävämme Antti Rinne ei uskaltanut veikata mitään näkymiä. "Kun se on niin kaukana, eihän me kukaan olla silloin edes elossa." Hohhoijaa. Häpeä, Antti!

Nyt vain ryhtiliike kehiin, vasemmisto! Rivit tiiviiksi ja aatteen sekä sen markkinoinnin päivitys 2000-luvulle. Uudet kasvot esiin. Eespäin, eespäin tiellä taistojen... 

10. touko, 2015

1

Merja C. 10.06.2015 14:56

Samaa olen mietiskellyt: miten ent. työläisten eli perint. vasemmiston kannattajajoukko valikoituisi/rajautuisi? Eli työttömät, eläk. ja humaanit "solidaristit"

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...