Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Lempiaiheeni. Katsoin juuri Areenalta ohjelman Paras ruokavalio.Toimittajat Jimmy Doherty ja Kate Quillon laittoivat 50 maata paremmuusjärjestykseen ruokavalion suhteen. En ihan noteerannut, oliko lähtökriteereinä asukkaiden kolesteroliarvot vai sokerit vai jotain muuta.

Pieter tuli pari päivää sitten mökiltä kotiin ja intoili tästä ohjelmasta. Pakko katsoa. Ja on katsomisen väärti. Siis KATSO SINÄKIN.  Huomasin kyllä ohjelman Teemalta, mutta tuli kai jotain muuta jostakin toiselta kanavalta ja tykkäsin: tuohan jo tiedetään. Mutta tästä tulikin nyt ihan vietävästi tietoa. Yhdistelmänä voisi sanoa: kalaa 4 kertaa viikossa, siipikarjaa, lihaa, vihanneksia, vihanneksia, vihanneksia, siemeniä, pähkinöitä, kaakaota, kookosöljyä, ja OLIIVIÖLJYÄ.

Tämä nyt vahvisti sitä, mitä olemme noudattaneet jo vuoden ajan. Paitsi, että mulla taas alkoi luisua siihen: eikö täällä kaapissa nyt ois jotain? Jotain suklaata, pähkinöitä, kuivahedelmiä, juustoa...Jotain naposteltavaa koko ajan. Ja tulokset näkyy heti: ähky olo ja karmein kaikista:  vyötärölle on taas ilmestynyt pelastusrengas. Voi kääk, mikä frustroitunut tila! -  Nyt, kun Pieter on kotona, tehdään taas kunnon ruokaa kaks kertaa päivässä, välipala illansuussa ja aamulla (aamuvarhaisen hedelmien ja kahvin jälkeen) pieni aamupäivän välipala: vähähiilarinen leipäsiivu päällysteineen ja lasi maitoa. - Sitä alkaa taas päästä itsensä herraksi.

Nyt kun on näitä sairauksia ilmennyt siellä ja täällä, sitä alkaa entistä enemmän miettiä, mikä osuus on ravinnolla. (Tiedän, joo, liikunta ja geenit, osasyyllisiä tietenkin! Miten vähän me kaikesta tiedämmekään!). Ja entäs sitten se, KARMEA ajatus: kun kuitenkin kuollaan. Ex-vävyni oli ihan hartaasti sitä mieltä: ei mitään väliä, kun aika on, niin lähdetään. Ja hän lähti. Mitäs jos/kun ei haluta lähteä? Elämä on kiinnostavaa, sillä olisi vielä paljon annettavaa. Entäs sitten? Annetaanko periksi ja uskotaan kuitenkin ihan sovinnolla, mitä ne lääkärit sanoo. Vai pistetäänkö ne tiukille, selittämään, miten vähän/paljon tiedetään.

Sitten yks asia on se, ONKO tämä elämä nyt sitten enää (tai koskaan ollutkaan) niin ihmeellistä? Siinä laulussa Onpa taivaassa tarjona lapsillekin, ( jotka Jeesusta rakastavat, kultakruunut ja valkeat vaattehetkin, harput, joilla he soittelevat..)  kerrotaan, että Musta Saarakin sai valkeat vaatteet siellä jossain Taivaassa. Muuttuiko peräti valkeaksi, en muista enää, mutta olis sopinut kuvioon

 Hei! Perustettaisko kerho: Tavoitteena 110 v! Mitäs sanot? 

4. huhti, 2015

0

Merja C. 04.04.2015 20:59

Taidan olla ex-vävysi linjoilla, 110 v ei houkuttele...

Nyt muuten sain koko blogisi luettua, tunti poikineen näköjään siihen meni! :)

M. 04.04.2015 21:03

PS. Menitin meidän koko sp-postin ja siinä mukana Sun sp-osoitteesikin.

Sulla varmaan on mun osoite tallella, voisitko lähettää uudestaan omasi minulle!

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...