Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Hiljattain eräs henkilö esittäytyi minulle, etunimellään vain, tilanteesta johtuen (tai varmuuden vuoksi). Hetken päästä kävi ilmi, että hän olikin nimeltään joku muu. Hän itse tuli  maininneeksi oikean nimensä  innostuessaan kertomaan, mitä joku oli hänelle sanonut. Sattuipa siis ikävästi. Sitten seurasi joukko selityksiä, että siksi hän, kun on niin kaikenlaista liikkeellä tässä maailmassa ja niin edelleen. Että ei sitä voi luottaa, kun ei tiedä.

Nuorisoa varoitellaan laittamasta kuvia nettiin itsestään, varsinkin tyttöjä ja varsinkin kyseenalaisia kuvia. Itse varoittelen lapsiani laittamasta lastensa kuvia nettiin, varsinkin tyttöjen. Kun sitä on liikkeellä niin paljon kaikenlaista. Ei nimiä, no names. Ei kuvia, no pictures. Ei tytöistä eikä profeetoista.

Totta, että kiusaaminen on saanut uudenlaiset ulottuvuudet netin kautta. Voidaan kiusata, voidaan vakoilla, rikollisuus näyttää räjähtäneen käsiin. Romaanityttö lähestyy toista romaanityttöä netissä... seurauksena on neljä vuotta vankeutta ja neljä ei-toivottua lasta. Niin, ei sille ensimmäiselle tytölle, sehän sai vain rapiat kaksi vai kolme, josta istuu puolet. 

Varovainen on oltava. Näin se on, siis muutenkin kuin netissä. Älä astu suojatielle kohteliaan autoilijan antaessa tietä, älä ainakaan, jos olet väärän värinen. Älä nouse lentokoneeseen, älä matkusta Lähi-itään, äläkä Afrikkaan. Älä suurkaupunkiin, älä matkusta bussilla Intiassa, älä edes poikaystävän turvallisessa seurassa, älä mene Kaisaniemen puistoon minihameessa, älä ainakaan yöllä, älä istu auringossa, älä syö hiilareita, älä tytöttele...

Voipi seurata kaikenlaista.

Mutta herrajestas, jos ei mitään voi. Ei mitään uskalla! Onko se sitten elämää, että pitää koko ajan olla varuillaan, silmät selässäkin. Epäillä varmuuden vuoksi kanssaihmisiään, jokaista erikseen ja kaikkia yhdessä. Kaikkihan on mahdollista elämässä, niinkuin olemme nähneet moneen kertaan. Satut olemaan väärässä paikassa väärään aikaan ja se on kerrasta poikki. Joku ihminen on niin mukava ja miellyttävä ja puukottaakin selkään. Näitä on nähty ja koettu. Mutta mielestäni pitää kuitenkin pääsääntö olla, että luotetaan ihmisiin, toisiimme. Lähtökohtaisesti kanssaihmiset eivät ole ilkeitä ja pahansuopia, eivät halua hyötyä sinusta, ovat myötätuntoisia. Näin pitää ajatella eikä varautua koko ajan pahimpaan. 

(Siitä tuli taas mieleen, että luin just äsken jostain jutun Malesiassa tsunamin aikaan olleista turisteista. Joku oli sitten paluumatkalla alkanut haastatella yhtä heistä ja lentokenttäbussissa muutkin olivat tehneet kysymyksia ja olleet kiinnostuneita. Henkilö oli loukkaantunut, kun noin kovasti oltiin uteliaita toisten onnettomuudesta. Mitä, jos hän olisi traumatisoituneena halunnut jakaa kokemansa ja kanssaihmiset olisivat kääntäneet selkänsä: ei kiinnosta! -> Tämä poikkeama aiheesta sallittakoon!)

Ymmärrän oikein hyvin nimimerkillä kirjoittelun, milloin kyseessä on arkaluontoinen asia. Ymmärrän myös  nettiin typeryyksiä lataavien motiivit nimimerkin käyttöön oman nimen sijasta, toisin en hyväksy sitä. Mutta, jos MINULLE pitää kahden kesken esiintyä väärällä nimellä, minulle, joka olen hyvin tavallinen ihminen, erittäin keskiverto ja tuntematon (ei yhteyksiä Seiska-lehteen!), niin joko henkilöllä on jotain ikävää salattavaa tai sitten hän on sairaalloisen epäluuloinen. 

Mutta meitähän on moneen junaan, niinkuin tuttu sanonta kuuluu. 

27. maalis, 2015

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...