Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Eilen näin bussissa nuoren isän lapsineen. Hänellä oli kultainen risti kaulassa ja kaulukset auki, vaikka oli kurja ilma. Kiinnitin ristiin heti huomion, vaikka se ei ollut suuren suuri. Tiedostin, että mies halusi  julistaa: en ole muslimi! Hän oli näet ihonväriltään musta. 

Että me ollaan tällaisessa tilanteessa nyt! Maailmassa, Euroopassa, Suomessakin. Todella järkyttävää on avata lehti aamuisin. Ei mitään muuta kuin terrorismia, joukkomurhia, itsemurhapommittajia, jihadisteja, mielenosoituksia. Tämän päivän lehdessä kerrottiin Boko Haramin tappaneen ohimennen pari tuhatta ihmistä syrjäisellä Bagan alueella Nigeriassa. Samana päivänä, jolloin Charlie Hebdon isku tehtiin Pariisissa. Ja uhriensa talot he polttivat saman tien. Kukaan ei tee mitään. Ei millekään. Kaikki pelkäävät. Viattomat muslimit joutuvat kärsimään siinä, missä muutkin. He ovat puristuksissa puun ja kuoren välissä. Syyrian pakolaiset paleltuvat kuoliaaksi. Isis sen kun voimistuu. USA ei auta, kun siitä ei hyödy mitään. Muut maat ovat yhtä voimattomia ja haluttomia. Miten ihmeessä tähän on päädytty? Kaikki pahuus vain kumuloituu ja eskaloituu. Paholainen riehuu kuin viimeistä päivää.

Joku toimittaja kirjoitti 12 vuotta sitten murhatusta hollantilaisesta politikosta Pim Fortuyinistä. Karismaattinen, älykäs, sanavalmis, komea professori (väitteli marxismista), jonka motto oli "liika on liikaa", tarkoittaen sillä, että Hollantiin ei mahdu enää yhtään siirtolaista, vähiten islamistisista maista, koska niiden kansalaisilla ei ole edellytyksiä sopeutua länsimaiseen yhteiskuntaan. Pim Fortuyinin nousun aikaan meillä oli vielä lautasantenni (eikä sitä oltu käännetty Mekan suuntaan!), seurattiin jatkuvasti poliittisia keskusteluja Hollannista. Niitähän siellä riittää! Pim turhautti vastustajansa nokkeluudellaan ja kumoamattomilla perusteluillaan, puhui heidät pussiin. Hymyili aina valloittavasti, koreili upeilla solmioillaan. Hänen mielestään islam oli takapajuinen oppi, joka alisti jäsenensä yhden totuuden alaisiksi. Minä sanoisin: yhteen ääneen määkiväksi lammaslaumaksi. Siitä ei ole lupa poiketa, sharian laki on rikkumaton. Länsimaissa olemme tottuneet - oikeutetusti -ajattelemaan omilla aivoillamme. Tai ainakin meillä on siihen oikeus, mikäli aivokapasiteettia vain riittää. Niin, on tietenkin myös lupa olla ajattelematta mitään, jos ei rahkeet riitä. - Jos Pimiä ei olisi murhattu juuri vaalien kynnyksellä, hän olisi epäilemättä melkoinen vaikuttaja tämän hetken Euroopassa. 

Counter Punchissa (nettilehti, jossa terävät tutkijat ja journalistit kommentoivat maailman tilaa) oli Andre Vltchekin pitkä kirjoitus siitä, miten tähän on päädytty. Kaikki radikaalit muslimiliikkeet ovat kuulema sidoksissa wahhabismiin, ultrakonservatiiviseen ja taantumukselliseen muslimilahkoon, joka on Arabian niemimaan valtioiden raharikkaiden kontrollissa, mutta joka ei voisi olla hengissä ilman USA:n ja brittien tukea. KUKA on toimittanut aseita kenelle? Kuka on ollut kenenkin liittolainen ja ystävä, missä vaiheessa onkin alettu vihata tuota entistiä ystävää? Afganistania autettiin, kun Venäjä soti siellä. Pitihän kommunismi kukistaa. Ja kukistuikin se (vain kurkotellakseen nyt toisessa muodossa taas sieltä lattianraosta päivänvaloon). No entäs sitten? Afganistanissa alkoivatkin jyllätä toiset voimat, ne samat, joita USA oli aiemmin tukenut... MUTTA, nyt ei taida paljoa hyödyttää se, että vanhoja liikaa kaivellaan. Jätettäköön se historioitsijoille. Nyt pitäisi syytösten sijaan etsiä ratkaisua.

Löytyneekö? Epäilen. Paha on taistella niitä vastaan, joille omakaan henki ei ole edes killingin arvoinen. Oikeasti alkaa pelottaa. Mitä vaan voi tapahtua, missä vaan. Näit, millaisia väkivaltaisuuksia syntyi, kun Charlie Hebdo julkaisi ensimmäisen numeronsa iskun jälkeen. VAIN siksi, ettei profeetan kuvaa saa julkaista. Ja näkivätkö radikaalit islamistit kuvankin rienaavana? Itkevän profeetan, joka sanoi, että "kaikki on anteeksi annettu"? Jihadistien mielestä EI OLE mitään anteeksi annettu, ennenkuin viimeinenkin kristitty, valkoinen tai värillinen, ranskalainen, amerikkalainen tai minkä muun maan kansalainen tahansa on surmattu.  

Eli seistaanko tässä nyt vain tumput suorina ja todetaan, että mitään ei ole tehtävissä. Parasta panna pää pensaaseen ja katsoa Kingiä ja Voice of Finlandia tai Kauniita ja rohkeita (tulleeko se vielä?).

Ajattele, jos tästä jotenkin vielä selvittäisiin, kaikki rauhoittuisi ja elämä jatkuisi sovussa (luultavasti ihmiskunta olisi siihen mennessä supistunut muutamalla miljoonalla, ehkä miljardeillakin...), MITEN tätä aikaa kuvaisivat historian kirjat? Ei Pimeä Keskiaika vaan Sysimusta informaatioyhteiskunnan kausi. 

Pari vakuuttavaa tutkimusta  on juuri julkaistu maapallon ympäristön tilasta. Niissä on selvitetty, että viimeisessä 60 vuodessa olemme tuhonneet elinolosuhteitamme maapallolla enemmän kuin 10.000 vuodessa sitä ennen. Joten loppu on lähellä, ihmiskunnan loppu. Elämä pallolla käy mahdottomaksi. Enkä usko, että siihen enää voidaan puuttua, saati sitten, että puututtaisiin. Raha ratkaisee viimeiseen hengenvetoon asti!  Mutta eipä huolta: ennen elinolosuhteiden loppumista olemme luultavasti ottaneet toinen toisemme hengiltä jollakin modernilla tavalla: ampumalla, räjäyttämällä, katkomalla kaulan jne sekä dokumentoineet videolla tuon tapahtuman aina viimeiseen mieheen. 

 PS. Tänään 23.1., Counterpaunchissa oli kirjoitus terrorismin synnystä, vähän silleen silmä-silmästä, hammas-hampasta tyyliin (kirjoittaja vaikuttaa olettavan, että nyt jihadistit syöttävät lännelle takaisin kaikki heidän omien islamististen toimituksiensa ja tv-asemiensa pommitukset!) Kannattaa lukea:

19. tammi, 2015

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...