Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Äitini oli jo vissiin 80-luvulla kuullut, että alumiinikattilat on heitettävä pois. Mehumaijat sun muut! Kai minäkin sitten vastahakoisesti tein niin. Mutta ei tullut vielä silloin mieleenkään, miten monessa muussa tuotteessa on alumiinia, miten paljon me sitä vedämme suun ja ihon kautta sisäämme. Paitsi, että laiskuuttamme suljemme silmät, ajattelemme, että se nyt on niin vähän, haitanneeko tuo. Alumiini, luonnon tuote. Kaikessahan on kaikkea, kohta ei voi syödä mitään. Ei voidella iholle mitään, puhumattakaan hiusten hoidosta. (Muuten, joku kirjoitti hiustenpsusta kananmunankeltuaisilla! Puhdasta oli tullut.)

Jokunen aika sitten tuli dokumentti alumiinista. Siinä dödöjen alumiini yhdistettiin jopa rintasyöpään, närästyslääkkeiden alumiini alzheimeriin. Kerrottiin, että tutkimukset ovat alustavia, ei ole tehty laajoja kaksoissokkotestejä ja mitä ne nyt ovatkaan. Ja -tunnetusti - niin kauan kuin "virallisia" testejä ei ole olemassa, jollakin haittatekijäksi epäillyllä ei ole osaa eikä arpaa virallisissa raporteissa mainittuihin haittoihin ja sairauksiin. 

Vilkaisin Nivean deodorantin koostumusta. Haloo, sitähän ei tuotteen kyljestä löytynytkään! Siellä oli vain joku yhteisnimi sisällölle: cool... jotain. Oli etsittävä netistä. Sieltä löytyi sitten, ja pitkän latinalaisen litanian joukossa oli myös alumiinia. Erikseen selvitettiin pitkissä kappaleissa, että on väitetty aiheutuvan allergiaa, syöpää ja alzheimeria, mutta mikään ei pidä paikkaansa, ei ole pystytty todistamaan tieteellisesti. Eikä myöskään pystynyt copy-paste tälle sivulle niitä Nivean sivujen juttuja. Mutta siis kovasti olivat puolustuskannalla. 

Pieter heitti kiltisti kaikki dödönsä pois. Ja hokkuspokkus, hyvin on selvinnyt ilman! Joka päivä käy muutenkin suihkussa ja vaihtaa vaatteensa, tokkopa koko mömmö on ylipäätään tarpeellista. Noh, joulupukki on jo hankkinut kiltille pojalle luontaistuotekaupasta alumiinitonta dödöä.

Olen naivisti luulut, että suuret talot, Nivea, Garnier, L'Oreal, Schwarzkopf jne olisivat eettisesti valveutuneita, käyttäisivät huimat rahat tutkimukseen, kantaisivat vastuun siitä, mitä kuluttajalle myyvät. Näin ei näytä olevan. Halvalla tehokasta, isot voitot, tyytyväiset asiakkaat, jotka eivät tajua, että vuosien käytöllä ovat myrkyttäneet itsensä perusteellisesti. Sama kuin lääketeollisuudessa, josta kirjoitin jo aikaisemmin. Joskus kuitenkin tulee joku, jota ei voidakaan vaientaa ja kertoo epäilyksensä. Saa ehkä valveutuneelta miljonääriltä riippumatonta rahaa tutkimukseen. Eihän tarkoitus ole peitota suuria eikä pieniäkään yrityksiä, jos ne ovat rehellisellä asialla, tarkoitus on saada selville, miten eri aineet vaikuttavat meihin. Ja saada firmat korjaamaan virheensä. Pitää saada tietoa siitä, miten eri aineet vaikuttavat meihin toistensa kanssa. 

Oli esimerkiksi juuri pikku uutinen Hesarissa: metformiinilääkkeet (diabeteslääkkeet) saavat aikaan, ettei B12 vitamiini imeydy (oliko se useilla vai kaikilla, en muista 

), josta puolestaan seuraa muistisairautta. Huomasitko tämän uutisen, sinä, jolle on määrätty se pieni pilleri? Pyydä lääkäriltä B12 tsekkausta, että osaat ottaa sitä myös sitten. Jotenkin tähän nivoutui myös D-vitamiini. Pitikö sitä ottaa sen imeytymisen lisäämiseksi? Niin, ja ylipäätään on käynnissä tuo kiistely D-vitamiinin määrästä. Virallinen taho (= Mikael Fogelholm ja Ursula Schwab) on sitä mieltä, että tarvittavan D:n saa ruoasta, valveutuneemmat tutkijat  ovat ehdottomasti toista mieltä. Itse otan 100 mg. 

Metformiinilääkkeet saattavat lisäksi alkoholin kanssa aiheuttaa maitohappoasidoosia, joka liittyy munuaisten vajaatoimintaan, plääh... Etsi netistä. Juu, ja lue samantien Bisenoli A:sta, opit, että jo pienenpienillä määrillä (pulloista, tölkkien pinnoitteista [ettei liukenis sitä alumiinia!], muovirasioista ja mistä lie) SAATTAA olla vaikutuksia hormonitoimitaan...

Eikö tekis mieli heittää hanskat naulaan? Mutta koetetaan vielä jaksaa vähän seurata näitä juttuja, vaikka niitä tulee lisää kuin sieniä sateella. Tämä rasva on pahasta, tämä hyvästä vai oliko se päinvastoin? 

Anyway, katselin tässä meikkivoiteiden ainesosaluetteloita: alumiinia melkein kaikissa...Miten on, rypyt vai alzheimer? Että jos vaan käyttää ja käyttää ja saa sen ison pahan A:n (olkoon vaikka AlumiiniAlzheimer!), niin katselevatpahan omaiset ainakin vähän kauniinpaa kasvista.

Noh, tää oli varsin laittamattomasti sanottu. Hyi minua.  Ei maar, tästä lähtien karsin ainakin sen myrkyn taloudestamme. 

11. joulu, 2014

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...