Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Herra ja rouva istuvat mukavasti löhöillen TV:n ääressä. Tanssii tähtien kanssa on menossa. Voi, miten hulppeita esityksiä, ja  entäs tuomarit! Krisse Salminen on kuin sadun kuningatar, Jari Sillanpää vääntää pientä runoa ja siitähän Krisse innostuu ihan vallan mahdottomaks. Stand-up-koomikko mun makuuni! Kyllä jää nyt Julma-Jorma-Paksuhuuli toiseks tai kolmanneks.

Rouva hakee lisää viiniä lasiinsa (vieraat ovat lähteneet, viiniä on vielä avoimessa pullossa. Täytyyhän se pois juoda, ettei vaan jää happanemaan, kallis aine!). Herralla on jo kiintiö täynnä.

Herra näprää puhelintaan, sovellukset alkavat ehkä jo olla hallinnassa, mutta parempi vara veneessä kuin kuivalla maalla. Rouva hypähtelee sohvalla Anun ja Janin tahtiin. "Oi, kato, siellä on sen Anun mielitietty, se filmitähti -moviestar - tästä meidän pitäjästä! Se Antti Reini, kato, tuossa se istuu..."

Herrahenkilö ei nosta katsettaan, puhelin on nyt just se kiinnostavin. Eikä hän sano mitään, ei edes murahda. 

Niinpä siinä sitten tanssivat jo seuraavat, Pete ja Katri. Hienosti menevät, niin maar on hehkeää katsottavaa. Herra silmäilee puhelintaan. Kovin on antoisa tuo Android-järjestelmä (tai ohjelma tai provaider tai selain tai joku hiivatin muu). Rouva ei sano mitään, huokailee vain yksinään. Suu suppuun nyt, hän ajattelee. Mutta voi. Minkäs se nainen luonnolleen voi! Pakkohan se on kommentoida.

Taas, kun tanssivat Anu ja Jani, niin oih: jälleen näyttävätten sen Antti Reinin, sillä on tummat liivit ja valkea paita yllään. Kiharat viistävät korvia ja niin hymyilee kauniisti hän armaalleen. Ei se näytä olevan yhtään mustis, enemmän vain tuollaisia miehiä, kiitos! - Herrahenkilö sohvalla on edelleen syventynyt puhelimensa saloihin. Mitään ei ole virkkanut, mutta rouva on - myös ihan tahtomattaan -huudahtanut: "oi kato, siinä se on taas, se meidän filmitähti, tuossa, tuossa, hymyilee sille Anulle. Aattele, me voitas nähdä se Anukin täällä, ihan tässä meidän s-marketissa!"

Herra ei kommentoi. Puhelin vaipuu alas, silmät lupsahtelevat Voi että, taas näyttävät sen Reinin, ihan lähikuvassa. Kylläpä on komee, meidän kylän poikia. Rouva ei tarkoita mitään pahaa, mutta pakko(ko) se taas on hihkaista: "kato, miten ihana, siinä se on, meidän kylän oma poika!"

Silloin herrahenkilö havahtuu, kääntyy rouvaan päin ja sanoo: "Tää on nyt kolmas kerta, kun sanot tuon!"

Rouva närkästyy, pidättelee kuitenkin sävynsä (melkein) sävyisänä ja hymähtää: "Voi, sori sentään! Mutta kun et ole näyttänyt kuulevan, etkä tähän saakka ole mitenkään kommentoinut!"

Hieman myöhemmin herrahenkilö ilmoittaa menevänsä nukkumaan, mutta rouva on NIIN syventynyt televisioonsa, ettei kuule, eikä nää.

Ehkä se uni kuitenkin tulee. Kummallekin.

23. marras, 2014

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...