Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

No tätä juttua nyt on jauhettu. Varmaan jauhettiin aikoinaan naisten äänioikeutta, sittemmin naispappeutta, puhumattakaan mustien ihmisten oikeuksia. Jauhetaan vieläkin monissa yhteisöissä ja maissa. 

Käsittämätöntä on nykyihmiselle, länsimaiselle, että homous on ollut synti, laittomuus ja sairaus. Ikävä kyllä sitä se on edelleenkin monien mielestä. "Mutta siitä voi parantua! Hallelujaa!"

Ja nyt sitten tämä. Että vielä naimisiin pitäis päästä, johan on aikoihin eletty! Moni kun ei voi ymmärtää, että yleensä joku haluaa mennä naimisiin jonkun kanssa, mitä se nyt se papin aamen siinä merkkaa. Mutta että vielä samaan sukupuolta olevan kanssa, mikä järki siinä nyt on? - Avioliitto ei kuitenkaan ole pelkästään instituutio (sitäpaitsi avoliitossa olevien oikeudet ja velvollisuudet lähestyvät pikkuhiljaa avioliitossa olevien vastaavia), se on se tunne, se fiilis! Jotenkin tuntuu, että me ollaan me, ollaan jotenkin enemmän me kuin jos pelkästään asutaan yhdessä. Olen oppinut, ettei tämä asia kaikille merkkaa yhtä paljon. En tiedä, mistä johtuu, että haluaa ikäänkuin sitoutua enemmän. Jotkut taas kokevat ehkä sitoutuvansa enemmän juuri siksi, etteivät ole naimisissa vaan "vapaaehtoisesti" jakavat kaiken tuon toisen ihmisen kanssa.

Tunteillahan tässä pelataan joka tapauksessa. Ja samanlaiset tunteet ihmisillä on, olivatpa he sitten homoja tai heteroja. Jollekin on tärkeää se, että on vihitty ihan laillisesti, vaikkakin samaa sukupuolta olevan ihmisen kanssa. Amerikassa tajusin tämän. Meidän lesboystävät, "tytöt", halusivat välttämättä mennä naimisiin, papin siunaamiksi ja vihkimiksi, pitää kunnon kekkerit ystäville ja sukulaisille. Ensiksi ajattelin, että mitä väliä sillä nyt on, turhaa hössötystä. Mutta ei, heille se oli tosi tärkeää! Niinkuin itsellenikin on. Miten heidän avioliittonsa vähentäisi minun avioliittoni arvoa? Miten se muka vesittäisi ylipäätään miehen ja naisen välisen avioliiton? Moni tätä kuuluttaa tuolla palstoilla, mutta eivät he ole sitä osanneet selittää. Kaipa se on taas vaan "tunnejuttu".

Entäs sitten lapsen etu? Nythän se tuntuu olevan se isoin asia. Että lapsella on oikeus isään ja äitiin, biologisiin vanhempiin ja muuta lässyä. Eiväthän ne lapsen biologiset vanhemmat hyvänen aika lakkaa olemasta sillä, että lapsen adoptoi heteropari, heterosinkku, homosinkku tai homopari.  Miksi lapsi yleensä on joutunut lastenkotiin, annettu adoptoitavaksi? Onko parempi jatkaa siellä, kuin päästä jumalattomaan homokotiin? Eikös sitäpaitsi nykyisin ole oikeus saada tieto biologisesta alkuperästään, jos haluaa? - Entäs miten ne oikeudet toteutuvat siinä hetroperheessä, jossa vanhemmille ei olisi koskaan pitänyt syntyä lapsia?  Lehdistä saa kokoajan lukea riidoista, väkivallasta, lastensuojeluilmoituksista, heitteille jätöistä, päihteistä, tapoista, murhista... 

Vedotaan Raamattuun. Niinpä. Se nyt ainakin vetää melkein sanattomaksi. Jumala siis lähetti taivaasta jotkut papyruskääröt vai mitenkä se nyt menikään...? Ja käskikö se nyt tappamaan (miekalla? Siis, vaikka nyt on jo aseet keksitty, niitä ei Jumalan käskyjen noudattaminen salli, jotkut ei kuitenkaan muista sitä, vaan vyöttäytyvät jopa räjähteisiin) kaikki huorin tekijät ja homot/lesbot? Ja muut vajavaiset? 

Voi, miten toivoisin, että ensi viikon perjantaina vihreä valo sytttyisi tässäkin tasa-arvoasiassa! Ja pimeä keskiaika päättyisi täällä koto-Suomessakin! Pidetään peukkuja 

.

22. marras, 2014

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...