Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Väliaikaista? Niinhän se on. Minun elämäni ja sinun. Enintään sata vuotta ja sitten se on ohi. Kuka sitä muistaa, joku legenda saattaa jäädä henkiin, muuttaen muotoaan kertojan mukaan. - Mutta minulle kaikki tämä, jokainen päivä nyt, on merkityksellinen. Tänään minä hengitän taas itse, tänään lonkkaani kolottaa, tänään vaarini kuoli, lapseni täytti 43, sain potkut töistä, minut palkittiin Finlandialla. Tänään. Nyt on se tärkeä hetki. Nyt on se hetki. SE HETKI.

Olen ollut järkyttynyt ystäväni uutisesta. Vaimo oli saanut aivoinfarktin. Minuuteista, sekunneista oli kiinni. Se elämänlanka, se minä;  olenko enää se, joka olin, olenko enää se, jonka ystävät, perhe, tuttavat tunsivat. Jos kaikki se jäi johonkin verhon taa, mitä minun maailmaani enää kuuluu? Mitä minä tiedostan, tajuan? - Ja missä on se jumala, se Jumala, jonka piti olla pienen suojana ja turvana? Minne se jumala piiloutui? - Olenko MINÄ se, joka juuri nyt piti hylätä, ja se, joka piti laittaa näillä vajavaisilla (ihmisen) aivoillani pohtimaan tätä anteeksiantamatonta perisyntiäni. - pah!

Taas minä jämähdän pohtimaan jumalaa. Tai siis Jumalaa. - Sanon itselleni ja SINULLE: älä kuvittele, että jossakin on joku, joka kostaa tai rankaisee! Ei Jumala ole sellainen. EI OLE.!!! USKO, että sinun hyvät ajatuksesi ja positiivinen mielenlaatusi ovat ne AINOAT elementit, joille tuleva elämäsi rakentuu. 

Kuuntele merkkejä! Tieodosta, missä mennään! Ravinto on se tärkein ja perimäsi  sekä elintavat. Ja vaikka kuinka olisit noudattanut sääntöjä (mitä niistä?), silti on totuus se, että emme tiedä elonpäiviämme, emme tulevaa. Me siis vain  emme tiedä! Loppu tulee takuulla ja pääset tästä kaikesta! Ihan pian, tai vuosien päästä, toivottavasti saappaat jalassa kuitenkin. Ehkä kärsien, joutuen odottelemaan. Silti, toivon ja pyydän kuolemalta: tule ihan kaikessa rauhassa, ilman paniikkia.

Hmm. nyyh.

Ikäkysymys tulee aina vain ajankohtaisemmaksi! Olenko minä tärkeä? Olenko edes ollut tärkeä!

Mitä on olla tärkeä? Kenelle? Itselleni nyt ainakin, mutta että kummipojalle tai naapureille? Työkavereille?  Koko Suomen kansalle?

Niinkuin taiteilijamme ovat meille kaikille. Kuka kenellekin. Jos Paula K:n kappale Vain Elämää-ohjelmassa  "Kuuntelen Tomppaa" muuttuikin Elastisen esittämänä kappaleeksi "Kuuntelen Paulaa", onko siinä jo jotain pientä historian lehtien havinaa? Syvää kunnioitusta esiintyvää artistia kohtaan? Mitä arvoa on sellaiselle, joka ei sävellä tai sanoita, saati vihellä, vinguta, puhalla tai rummuta. Ihailua vaiko vain imartelua? Kansa sen tietää! Elastiselle Walesin tiikeri ei ole tärkeä, mutta Paula on.

Kuinka ihanaa on ollut saada nämä tähdet hetkeksi olohuoneesemme tämän Vain Elämää-ohjelman myötä! Ne tunnelmat ja eläytymiset! KIITOS kaikille heille, jotka uskalsivat pistää itsensä likoon, niille heistä, jotka rohkenivat "alentaa " itsensä ja antaa itsestään meille. 

Uskalletaan mekin! Annetaan tästä pienestä itsestämme ja ollaan iloksi ja opastuksesta toinen toisillemme. Jos ei nyt koko kansalle, niin sille lähimmälle ainakin. Omalle piirillemme. Ollaan pelotta! Minulla on tämä suru, huoli  ja häpeä, sinulla on tuo. Vaihdetaanko niitä, kannetaanko vähän aikaa toistemme taakkaa? Annetaan lämpöä, ehkä lempeäkin. 

Tämähän on vain elämää, kullekin meistä.

1. marras, 2014

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...