Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Koko ohjelma (Vain elämää) on ollut jollakin tapaa syvällisempi kuin edelliset tuotantokaudet. Kyyneleitä kyllä, mutta ei niin vuolaasti.

Eikö? 

Kun mukana on viimeisillään oleva SUURI sielu ja taitaja, Vesku Loiri, vilpitön, ihana nuori mies, Elastinen, itseään vieläkin etsivä Paula K, nuoruudestaan ja osaamisestaan loputtomasti ammentava Paula V, innokkaan vilpitön ja hauska osaaja Toni Wirtanen,  etäisyydestään valoon hapuileva Jenni Vartiainen sekä kaikkea tätä tarkkaileva Samuli Edelman, mitä me voitiin odottaa?

Mitä me voitiin odottaa?

Sitä suurta urheilujuhlan tuntua, sitähän me odotettiin! Ja sitähän me nyt on saatu! Vesku ei niin kovasti kertonut itsestään, ei oikeastaan mitään. Pistetäänkö vanhuuden ja sairauden tiliin. Vähän sama fiilis muistakin...

Mutta Samuli antoi nyt paukkua. Se on juuri sitä, mitä olen yrittänyt sanoa: jokaisella matkalippu! Jokaisella luurankonsa. Jos minulla on tämä möykky rinnassani ja tämä trauma, ehkä helpottaisi, jos en sitä piilottelisi niin huolellisesti vaan päästäisin menemään. -Ja jossakin pätkässä Samuli sanoi: Hitsi, että oli hyvä, että tulin, läksin tähän. Eli tällainen terapeuttinen oleminen ihmisten kanssa, joista et odota mitään, joista et tiedä mitään, joiden suhteen kuvittelet kaikenlaista, se voikin olla antoisaa,

Muistatko vuosia sitten: se putosi Ruotsinlaivalta ja olihan sitä vaikka mitä.- Jospa oppisimme: sinä voit käyttäytyä ihan miten vain, mutta sinun käytöksesi ei ole sinä. Siellä sisällä sinussa jossain on joku, joka kertoo koko ajan, missä mennään: nyt olet tyhmä, pieleen meni, älä nyt herrajjestas ole noin idiootti. SE on se SINÄ! Se ääni. Kuuntele sitä ääntä.

Ei tarvitse seurata Samulin esimerkkiä, jokaiselle riittää kyllä! Oma tie, jess. Pitää vain itse löytää se tie. Se löytyy kyllä, kunhan ne päässä höpöttävät mutku-mutku-äänet hälvenevät, sitten, kun katsoo totuutta silmästä silmään.

26. loka, 2014

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...