Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Joo, yks mielensäpahoittaja tuossa valitteli, että kun niitä kirjoituksia tulee niin harvakseen ja että ei me haluta kaikenmaailman mökkikuvioista lukea ja sitä rataa. Tiedäthän tyypin. Kulkee siinä vaimonsa (joka sattuu olemaan kälyni) ja minun perässäni kaupassa uudessa hienossa (melkein) takissaan ja jurnuttaa. Odottaa maitohyllyllä, kun valitsen luomumaitoa kotijäätelöä varten - ja jurnuttaa. 

No mitä sitten pitäisi kirjutella, jos ei vuodenajat ja villieläimet kelpaa! Hoh, mitähän se sanoisi mun viimeöisestä unestani: kiipesin huteronoloiselle vuorelle (sellainen lasten leikkipuiston kokoinen, ehkä 10 metriä korkea, mutta sortumisvaarassa oleva, ehkä vain hiekkaveistos), toista puolta kipusi lisko, kolme kertaa krokotiilin kokoinen (tiesin, että se oli eläväksi muuttunut satuolento tai  ehkä sekin vaan hiekasta tehty esihistoriallinen hirmulisko), saavutti melkein jo minut, joka pitelin itseäni huipulla (peläten, että joko huippu pettää, tai lisko haukkaa minut kitaansa) ja tajusin, että nyt on loppu tullut. Tavalla tai toisella: joko lisko syö tai vuori sortuu ja putoan. Yritin huutaa Pieteriä, jota ei näkynyt mailla ei halmeilla. Sitten keksin viimeisen vedon: karjun sille eläimelle niin, että se säikähtää ja peruuttaa. Karjuin ja heräsin siihen. Pieter kuorsasi tyytyväisenä vieressä, ei edes rytmilaji vaihtunut, vaikka itse heräsin karjaisuuni.

Eli, jos ei luonto kelpaa, niin otetaan sitten univarastosta. Sieltä sitä löytyy! (Olikohan tuo uni jotenkin synkronissa sen kanssa, että oli koko alkuillan ja yön ollut huhkimassa Kannelmäen Prismassa inventaariossa. Tosi jumppaa, mutta kivaa. Sellainen homma sopii minulle.)

Mutta jos sittenkin luonnosta. Nyt kun oli taas kesä, t-paita-ilma, ajettiin Nuuksioon kiertelemään luontopoluilla. Koiranpoika oli onnellinen, hänelle on se onnen huipentuma, kun sekä Mami että Boss lähtevät yhdessä ja hän saa nautiskellen kävellä  ilman hihnaa siinä meidän välissä (komennolla: seuraa, tai oikeastaan: follow!). Ja sitten taas laukata täyttä vauhtia etsimään keppiä, piileskelemään puskien ja puiden takana.  

Sattui olemaan joku suunnistuskilpailu tai perhesuunnistus tai ehkä peräti seniorisuunnistus meneillään. Poluilta syöksähteli vähän väliä perheitä tai harmaapäitä kartta ja kompassi kädessään. Jotkut kiljaisivat: koira kiinni! (säännöt sanovat niin - kaiketi!), toiset hymyilivät leveästi, jotkut sanoivat: onpa siinä hyvin opetettu koira. Mutta kaikilla oli kiire ja hikeä pukkasi. Me ihastelimme: noin vanhoja ihmisiä, ikivanhoja (Pieter huomautti: hei hei, ne on meidän ikäisiä), siinä vaan painetaan hikipäässä. IHAILTAVAA: ei ole jääty kiikkustuoliin odottamaan sitä... hyhmhyhmhyhm... en sano mitä, vaan ollaan reippaasti liikkeellä. Pieter huomautti, että kyllä sitä kiikkustuolissakin pitää olla, ainakin välillä. Rentoutua. Jees, näin on. Jos on jäänyt joku vamma päälle niiltä niin (hauskasti) sanotuilta RUUHKAvuosilta, niin nyt ois aika riläks!

PS. Ai niin, siinä unessa, kun se lisko makasi vielä siinä hiekassa, joko hiekan alla elävänä tai vasta veistoksena, joku ääni sanoi minulle (vannon: sanasta sanaan!): jos liskon nyt herätät, sillä tule olemaan kauaskantoisia seurauksia.

Kauaskantoisia, ei ihan arkikielen sana. Hyhm, kaikenlaista. 

29. syys, 2014

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...