Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Taas jouduin pettymään. Ei niin iso asia, yks juttu vaan peruuntui. Yks kiva duunijuttu. Ei edes tärkeä, siis ei kovin, mutta odotin innolla. 

En osaa suhtautua, pettymys saa liian ison tunnereaktion aikaan. Jään jauhamaan mielessäni: miksi taas näin, aina käy tällä tavoin, tietysti sekään ei sitten onnistu, sitäpaitsi viime viikollakin, samoin viime kuussa, puhumattakaan viime vuonna, aina, aina... Oikein kahmin negatiivista energiaa ja päätän että mikään ei milloinkaan onnistu, itse asiassa ei oikeastaan koskaan ole onnistunut, olen luuseri, luu-uu-see-ee-rriii. Päässä jumittaa.

Tällä kertaa yritin analysoida tunnetilaani. Pohtia, mikä se oikein on, että noin kovasti harmittaa. Päätin olla veraamatta itseäni Kolumbian kodittomiin, Brasilian slummien asukkeihin, Intian kädettömiin kerjäläisiin tai Suomen romani-kerjäläisiin. Koska vertaamalla noihin ja muihin kurjiin saisin vielä kaupan päälle huonon omantunnon ja oloni pahenisi entisestään. Ei, tällä kertaa mietin, miten se oikein kirvelee, miten se vetään naaman totiseksi, ihan suorastaan happameksi, annoin tunteelle pisteet 1-10 (1= ei tunnu missään, 10= sapettaa niin pirusti). Ja MKSI se nyt noin sapettaa, mokoma pikkujuttu. Pakko oli myöntää, ettei tämä tunne sitten tarkkaan pohdittuna kuitenkaan 7 korkeampaa sijoitusta saanut. - Tämä jo auttoi, alkoi tuntua siltä, ettei se maailmaa  nyt tähän kaadu, aina tulee uusia tilaisuuksia. Ei, edelleenkään eivät kurjat ja surkeat tulleet kuvaan. Se on täysin poislaskettu juttu. Haetaan nyt vain se viiteryhmä omasta piiristä! 

Vanha kiinalainen tarina menee näin: Maanviljelijän hevonen karkasi ja naapurit sitä päivittelemään: olipa sinulla nyt huono onni! Maanviljelijä siihen: kukapa tietää oliko se huono onni. Parin päivän päästä hevonen palasi mukanaan lauma villihevosia. Naapurit sitä päivittelemään: kylläpä sinulla kävi onni! Maanviljelijä: ai onni vai? Kukapa tietää oliko se sittenkään onni. Maanviljelijän poika ryhtyi kesyttämään villihevosia ja putosi hevosen selästä. Jalka siinä rytäkässä katkesi ja naapurit ei kun päivittelemään maanviljelijälle: voi voi, olipa sinulla nyt huono onni Maanviljelijä tuumi, että kukapa tietää, huono vai hyvä onni. Seuraavana päivänä keisarin miehet tulivat kylään hakemaan jokaisen terveen nuoren miehen sotaan...

Olkoon tämä opetus mielessä aina. Ihan turha on tuhlata energiaa ylenmääräiseen negatiiviseen ajatteluun. Yrittää vain parhaansa, aina ei silti onnistu, so what? - Pitäisi kai tehdä lista onnistumisista. Lukea sitä päivittäin. Jos oikein rehellinen olen - ja sinä myös, eikö meidän onnistumisien listastamme tulisi melkoisen pitkä? 

16. syys, 2014

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...