Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Tänään kyynelehdin ensin Gordon Ramsayn Hotellit kuntoon ohjelman parissa (pakkohan se oli, kun sekä hotellin omistaja että kokki -molemmat vielä miehiä - olivat koko ajan vesissäsilmin, hyvä että saivat soperrettua jotain) ja sitten Kiinasta Norjaan ja Amerikkaan adoptoitujen kaksosten elämästä kertovan dokumentin tiimoilta. Huudahtelin Pieterille vähän väliä jotain, hän oli keittiön pöydän ääressä syventynyt kaminan etsimiseen tietokoneeltaan. Kamina tulisi rantasaunaan. Minusta rantasauna ei kaipaa kaminaa: on lattialämmitys ja puulämmitteinen kiuas. Vaikka joka päivä uunillinen halkoja kiukaan alle, niin johan lämpenee koko 30 neliötä + parvi, jollei muka lattialämmitys riitä. Mutta tämä on taas eri asia, minähän olen vain vähäinen vaimo, jonka sana ei paljoa paina.

Mitä Pieter sanoi ohjelmistani? Ottiko kantaa, sanoiko, että voi jee, ihanko totta, onpa jännää. Ei. Ei sanonut mitään. Olisin voinut yhtä hyvin sanoa, että rakastan sinua tai että tapan sinut. Yhtä vähän olisi kuulunut kommentteja. Nenä kiinni vain läppärissä. Ei sanonut edes ymhm.  Sitten sanoi,:hyvää yötä, minä siihen, että hyvää sanoi ötyä. Mitäpä se siitä.

Eilen olin Wayan kanssa normaalilla aamupäivän lenkillä. Pieter teki sillä aikaa eristystä terassin alle. Muutamana vuonna on putket jäätyneet kodinhoitohuoneen alla, nyt on aika tehdä asialle jotain. Tulin kotiin, Pieter ryömi esiin terassin alta, kerroin, että mentiin tässä pyörällä sitä tietä, jossa tulee myöhemmin kyltti: Kolmiyhteys (täälläpäin on lestadiolaisia), sitten yhdessä kohtaa jätin pyörän siihen ja menin metsäkoneen uran jälkiä korkealle mäelle, koiranpoika kiltisti perässä. Pieter kuunteli, katseli kyllä muualle ja kun lopetin, sanoi, että hän ajatteli vielä laittaa yhden kerroksen styroksia maankin pinnalle ja ehkä muovin vielä terassinalustan peitelautojen taakse. Niinpä.

Sitten syötiin lounasta ja hän kysyi: missäs kävitte? Kävittekö kanavalla? Kanava on eri suunnalla kuin mainittu tie. Sanoin, että kerroin jo aiemmin, missä oltiin.

Tytär on kertonut yhdestä amerikkalaisesta joogaopettajasta. Sellaisesta joka kuuntelee. Tytär arvelee, että tämä ominaisuus on se, joka tekee tästä opettajasta ihmisen, josta jokainen sanoo: ihana tyyppi! - Mutta kun ne omat asiat ja suunnitelmat sekä se menneisyys ovat aina ensimmäisenä. Toisten asiat ei kiinnosta kuin päällisin puolin. Saati sitten toisten mietteet ja unelmat, näkemykset maailmasta tai vaikkapa tv-ohjelmista.

Miehet ovat tässä kommunikaation puutteessa aivan ylivertaisia! Joskus luulin, että se on vain huuli: ovat kuuntelevinaan, mutta koko juttu valuu kuin vesi hanhen selästä. Saati, että osattaisiin keskustella. "Ai, sinä näet jutun tuolla tavoin, minusta taas näyttää... Jaa, että mitenkä niin? Noh, luulen, että..."  Nyt olen oppinut, miehet ei kuuntele, eikä keskustele: se on totta, totisinta totta (=koska se vetää totiseksi, joskus jopa vihaiseksi!).  Miten sitä voisi tehdä itsestään tarpeeksi MIELENKIINTOISEN, että toinen aina jaksaisi kuunnella? Ei mitenkään. Kuuntelemattomuus ei ole välttämättä kiinni siitä, että höpötät kaiken aikaa jonninjoutavia, mumiset niitä näitä tai puhut typeryyksiä. Se on kiinni siitä, että kuutelija on töppö ja herra Hajamieli eikä tajua edes kohtaliaisuussääntöjä. 

Varo vaan Pieter, kun laitetaan Waya koirakouluun, saatat itsekin päätyä luokalle!  

28. elo, 2014

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...