Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Eilen tuli tv:stä intialainen filmi, vähän niinkuin Forest Camp, mutta tässä filmissä oli sanoma. Elokuvan autistinen intialainen kaveri oli äidiltään oppinut, että on vain kahdenlaisia ihmisiä: hyviä ja pahoja. (Forest Kamp puolestaan oli oppinut äidiltään, että elämä on kuin rasiallinen konvehteja, koskaan ei tiedä, millaisen konvehdin seuraavaksi saa.) 

 

Intialainen elokuva Nimeni on Khan, tapahtui pääosin Amerikassa ja ajottui molemmin puolin syyskuun 11. pv 2001. Tämä autistinen Khan sattui olemaan muslimi, hänen hinduvaimonsa tietenkin kuului  amerikkalaisten mielestä samaan terroristisakkiin. Vaimon poika, jota hyväsydäminen Khan rakasti kuin omaansa, potkittiin hengiltä jalkapallokentällä. "Terroristi, senkin Osama!" kiljuivat kaverit.

 

Amerikkalaisten raivo kaikkia pakistanilaisia ja intialaisia ja muita muslimeiksi epäiltyjä kohtaan vaikutti autenttiselta, varmasti se sellaista oli, sitähän se on ollut kaikkialla muuallakin. Huivit ovat jääneet monelta musliminaiselta Amerikassa narikkaan tuon päivän jälkeen.

 

Filmissä oli myös kohtaus moskeijasta, jossa paikallisessa sairaalassa lääkärinä toimiva imaami (?) agitoi seurakuntalaisia pyhään sotaan, jihadiin. Noh, Khan on autistina suora ja rehellinen. Kun imaami yllyttää veljiä vertauksella Ibrahamista, jonka Jumala käski uhraamaan oman poikansa ja Ibraham oli tähän valmis ilman ainuttakaan kysymystä tai pienintäkään epäröintiä; nousee Khan ja ilmoittaa kuuluvasti, että tuo lääkäri valehtelee. "Todellisuudessa se oli paholainen, joka pyysi Ibrahamia uhraamaan poikansa, mutta Jumala esti sellaisen pahan teon", näin oli äiti kertonut. Lisäksi Khan ilmoittaa FBI:lle, että tuo lääkäri on terroristi. 

 

Elokuva on simppeli, hauskakin, mielikuvituksellinen. Viesti kuitenkin tulee selväksi: ei ole väliä, onko ihminen muslimi, kristitty, hindu vai ateisti. Vain sillä on väliä, onko hän hyvä ihminen vai paha. Tästä olen täysin samaa mieltä.

 

Kevyehkössä muodossa esitetty draama on oiva keino saada tietoa ihmisten päihin, jotka eivät vakavia elokuvia jaksa katsoa, jotka odottavat aina vain saavansa viihdettä. Ja jotka ovat totaalisen aivopestyjä, täräyttävät missä vaan suorasukaiset mielipiteensä muslimeista, somaleista, toisen värisistä ja toisuskovista. (Näin juuri sattui muutama päivä sitten, kun eräs tuttavarouva selvitti isossa seurueessa, miten hän vihaa somaleja ja inhoaa huivipäitä! - En kiellä, ettenkö itsekin olisi rasisti tai ainakin omaisi ikäviä rasistisia piirteitä, mutta minä sentään häpeän niitä ja yritän kasvattaa itseäni!). Ehkä tietoa kuitenkin hieman tulee elokuvan keinolla. Yksilöitten kautta kuvattu asia tulee ihmistä lähelle. Kun samaistuu toiseen, on vaikeampi sanoa: minä vihaan niitä, ne ovat kaikki niitä samoja...

 

Mutta miten me ikinä pystyttäisiin kääntämään tämän kauhua levittävän Isisin suunta ja jäsenten tietoisuus siellä? Ylivoimaista se on, täysin ylivoimaista. He eivät elokuvia katso, eikä siellä sallittaisikaan mitään muuta infoa kuin sitä hirvittävää uhoa. - Luitko tänään lehdestä, kuinka isä kysyy 10-vuotiaalta pojaltaan: haluatko mieluummin jihadistiksi vai itsemurhapommittajaksi? Isä ja poika ovat tulleet kalifaattiin Belgiasta... Ja olet varmaan lukenut näistä teloituksista ja niistä tehdyistä videoista... Siispä silmä silmästä ja hammas hampaasta. Nyt pitäisi sanoa, ettei se ole oikea tie, mutta muuta tietä ei taida olla. Se uhkaava joukko, joka laajenee vauhdilla (heinäkuussa oli rekrytoitu 6 tuhatta uutta jihadistia!) on saatava pysäytettyä. Tappaminen on väärin ja kamalaa, mutta tapetaanhan me eläimiäkin. Viattomia eläimiä, ravinnoksemme. Mutta nämä ihmiset eivät ole viattomia, he ovat pahoja. Eivätkä he ole edes eläimiä vaan jotain ihmisen irvikuvia, monstereita. Ei ole muuta keinoa kuin eliminoida koko joukko, ainakin johtajat. Vai mitä?

Kammottavaa puhetta. Koko maailma on sekaisin. En keksi muuta keinoa, kuin koulutus, erityisesti tyttöjen. Että heistä tulisi äitejä, jotka veisivät tietoa eteenpäin. Jaa, mutta mites nämä lännestä rekrytoidut taistelijat? Koulutettuja, koulutettujen äitien poikia?  - Onko kaikki toivotonta? Näinkö ihmiskunta vähitellen tuhoaa itsensä tappamalla toinen toisensa? Minä kostan sinulle, sinä kostat minulle jne. Siis sittenkin silmä silmästä.

 

21. elo, 2014

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...