Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Paikallislehden mukava rouva kävi haastattelemassa. Kirjan takia, kun olin informoinut kirjastani Heinäveden lehteä, niinkuin muutamia muitakin. Tuskin muut vaivautuvat.

Miten autuaallista onkaan, kun saa pulputtaa mieli avoinna loputonta juttua itsestään. Minä ja minä, minäminäminä. I and me and myself. Ihan ilmaista terapiaa!

Mutta mikä morkkis iskeekään jälkeenpäin! Sitä alkaa sen loputtoman yksinpuhelun taas, tällä kertaa vain ei ole ketään kuulemassa:

Miten minä nyt taas innostuin? Miksi en osannut olla hillitty ja etäinen? Ei siis liian, mutta silleen sopivasti, olisin vastannut, kun kysyttiin, enkä heti riemastunut, kun sain tilaisuuden kertoa itsestäni kaiken olennaisen ja aikatavalla sokerikuorrutettuna. Enkä ainakaan olisi kiirehtinyt brassailemaan kaikenlaisella toisaikaisella! Voi minä ääliö, voi minä typerin kana kaikista typeristtä kanoista ja lehmistä. Ja hanhista.

Menin heti haastattelun jälkeen mustikkaan. Tämäkin niin outo suomenkielen ilmaisu. Mennä mustikkaan. Mennä puolukkaan. Mennä mansikkaan. Mennä viinimarjaan. Ai, menikö jotain pieleen? Mennä vattuun.? Suksi v...n. Noh.

Metsässä on hyvä puhua sille jollekin. Tai ainakin nuhdella itseään. Purkaa huonoa omaatuntoaan siitä, että on ollut itsekäs ja omahyväinen. Pitäiskö laittaa meiliä sille mukavalle toimittajalle? Mitä sitten laittaisin siihen? Hei, älä välitä, että olin tyhmä ja itseäni täynnä. Ei. Ei sellaista voi. Virhe on jo tapahtunut. Parasta säilöä tämäkin kamala epäonnistuminen epäonnistumisten valtavaan, ylipursuavaan varastoon. Ja yrittää ottaa opikseen...

Huokaus. Kuinka monta ihmissuhdetta olenkaan jo mahtanut pilata liialla puhumisellani. Olemalla niin maar tärkeä ja itseäni täynnä. Itse tunnistan brassailevat ihmiset. Joskus mietin, ovatko he kompleksikimppuja vai  oikeasti sitä mieltä, että ovat niin erinomaisia, ettei sitä voi sanomatta ohittaa. Mutta sitten taas ihmiset, jotka eivät kerro mitään itsestään, ovat vähäpuheisia ihan ylimalkaan? Miten heidänkään kanssaan voi olla? 

Muutaman kerran elämässäni olen tavannut ihmisen, joka on aidosti kiinnostunut toisista ja kuitenkin tekee omalla olemuksellaan vaikutuksen muihin. Yks Heli oli sellainen, yhden julkkiksen vaimo. Missähän Heli mahtaa olla nyt? Ja on toki joku muukin joskus ollut.

No joo, nyt minustakin tulee sellainen! Tämänpäiväisen kaamean, itseäni täynnä olevan haastattelun jälkeen lupaan ja vannon yrittäväni parhaani. Journalistirouva tänään ei melkein saanut suunvuoroa, kun kehuin itseäni niin vuolaasti. Oli niin kiire selittää omaa erinomaisuuttani! Häpeän syvästi.

Tie helvettiin on reunustettu hyvillä päätöksillä. Joku viisas varmaan sanoi niin joskus. Mutta tiedä tuota, mihin me kaikki joudutaan kuoleman jälkeen. Ehkä taivaaseen kuitenkin. Päätän nyt ja yritän pysyä päätöksessäni: yritän olla oma itseni, enkä ruoski itseäni epäonnistumisistani.

En rasita rakkaita ystäviäni, vaan menen ammattikuuntelijalle, jos on tarvis, maksan hänelle ja pulputan sydämeni ilosta kaiken, mikä mieltäni painaa!

14. elo, 2014

1

Eija K 18.08.2014 09:53

Hei!

Toimittajarouva tässä nautti suunnattomasti antoisasta haastatteluhetkestä. Olit oivallinen jututettava ja tarinasi oli mielenkiintoinen. Hyvää syksyä!

Merja C. 04.04.2015 15:50

Ja tämä joskus paljon julkaisuaikaa myöhemmin läpikäydessään lukemattomia lehti osui jutun ääreen ja totesi, että olipa kiva ja hyvä juttu!

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...