Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Onkohan koskaan tapahtunut näin paljon kauheuksia maapallolla? Eikö tieto vain ole kulkenut vai ovatko tapahtumat niin lähellä, että ne läpäisevät uutiskynnyksen helpommin?  Joskus oli joku kaukainen Kambodja, Itä-Timori, Shri-Lanka, Ruanda, Kongo... Pakolaislla täyteen lastattuja, merikelvottomia paatteja upposi jossain vierailla vesillä, voi voi, kun ikävää. 

Mutta nyt: ne ryskivät ihan tuossa porteilla. Ne vaikuttavat jopa meidän jokapäiväiseen elämäämme, tulee yt-neuvotteluja, lomautuksia ja irtisanomisia. Kurja juttu, ilman muuta, mutta sentään henki säilyy, eikä tarvitse pelätä naapurin ilmiantoa, yöllisiä evakuointeja, pommituksia, luotien viuhinaa.

Yhtäkkiä maailma on ylösalaisin. Nostradamus aikoinaan ennusti kai jotain tähän suuntaan. Että Lähi-Idästä se alkaa. Ja kaikki on enemmän tai vähemmän lähtöisin uskonnosta! Ukrainassa ei kai sentään ole taustalla mitään tällaista, olisiko malli kuitenkin otettu arabikeväästä? Sielläkin on uskonto taustalla: joko olet kunnon muslimi tai sitten kuolet. 

Sitä yhtä A:lla alkavaa Jumalaa puolustetaan verissäpäin. Puolustetaan? Henkiolentoa? Joka ei edes oikeastaan ole mikään olento ja vaikka olisikin, ei puolustusta tarvitsisi eikä kaipaisi EIKÄ suvaitsisikaan, koska Hän on/olisi niin Suuri ja kaiken tällaisen bakteeria pienemmän (=ihminen) yläpuolella ja ulottumattomissa. - Miten voi olla, että ihminen on todella niin onnettoman pieni ajattelussaan ja tekemisissään, että ihan tappamaan lähtee MUKA uskonnon takia! Joukkohysterian vallassa. - Olemmeko me vain tyhmentyneet ja tyhmentyneet? Eihän se ole mahdollista. Ainahan me on tyhmiä oltu (sitä muutamaa promillea lukuunottamatta, jotka käyttävät aivojaan), mutta nyt sote ja media mahdollistavat joukkohysterian entistä tehokkaammin.

Syyria, kurdit Turkissa ja Irakissa, äärisunna-islamilainen isis, Palestiina, Israel, ääri siellä ja ääri täällä. Lapset, jotka eivät paremmasta tiedä. Nalle raunioissa, isä kantamassa lasta, isoäiti ruumiin äärellä, valkohaalariset kantaen juosten paareja. Ja vielä ebola siihen päälle. Ahdistavaa. Puoli yhdeksältä avataan televisio, tulee uutiset. Enää ei sanota: katsotaanpas, mitä maailmalla on tapahtunut. Nyt sanotaan: kuinkas monta tänään on räjäytetty itsemurhapommilla, kuinka monta on teloitettu siellä tai tuolla, mitä: elävältä haudattuja! Miten moni hukkui, missä tuli kone alas...

Jos vielä kauempaa pengotaan kaiken tämän kaoottisen tilenteen alkulähdettä, ehkä sieltä löytyy CIA, ehkä sieltä löytyy Amerikka. Lähtivät kostamaan WTC:n iskuja. Väärään osoitteeseen. Kostamaan. Siitä laukesi koston kierre. Irakiin tuotiin demokratia, Afganistaniin myös. Jess, juupa juu.

Hesarissa kerrottiin tänään jostain muka trendikkäistä uusista seurakunnista. Helsinkiläisistä. Rentoa meininkiä, mutta tiukkaa oppia. Että ei homoja, ei abortteja, ei esiaviollisia suhteita, ei sitä eikä tätä. Kun raamattu kieltää ja jumala sanoo. Voi herrankiesus. Onneksi tällaiset ryhmät ja uskomukset sentään vielä ovat kaukana Lähi-Idän terroristiuskovaisista. Luultavasti rukoilevat sentään rauhaa maailmaan (ehkä kuitenkin muistaen mainita, kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Niinhän minäkin muistan!)

Uskokaa ja rukoilkaa, ihan vapaasti niin paljon kuin haluatte. Itsekin puhun kaiken aikaa jollekin korkeammalle, sen voi nimetä ihan miten haluaa. Tuleeko vastausta? Korvin en kuule, mutta joskus sitä kuvittelee, että olisi vastattukin. Ehkä on. Ehkä ei sittenkään. 

Mutta raamattu! Lue nyt vaikka Wikipediasta, niin saat tietää, että vanhimmat uuden testamentin kirjoitukset ovat n. vuodelta 170 Jkr ja vasta joskus 360 luvulla on hyväksytty luettelo niistä kirjoituksista, jotka raamattuun otetaan. Ei ole mitään jonkun henkiolennon sanelemaa tekstiä, niinkuin monet uskovat. Jos olisi, olisi tämä olento varmastikin päivittänyt tekstinsä jo ajat sitten tähän hektiseen digiaikaan soveltuvaksi. - Miten ihmeessä siis noudatetaan jotain typerää ohjetta vain, koska raamattu niin sanoo.

Ihmisellä on omatunto, sinä se on se jokamiehen raamattu! Eikö jokaisella ole? Ehkä ei. Jos on kautta aikojen voitu tappaa toinen ihan tuosta vaan, lapsi, viaton ihminen, ei ehkä ole sitä omaatuntoa. Ihminen ei ole (enää) sellainen, joksi se Jumala mukamas meidät loi (itse tietenkin hyväksyn tämän määritelmän, koska minusta se luominen tapahtui hissukseen miljardien ja miljardien vuosien saatossa, niistä muodostui se jumalan yksi päivä).

Minkä tässä pieni ihminen voi? Antaa rahaa Punaiselle Ristille, liittyä Amnestyyn? Lopettaa lehtien luku ja uutisten katselu? Keskittyä vain Viidakon tähtösiin ja Sinkkuelämään?  Ja unohtaa täysin ja kokonaan se pieni saparopäinen itkevä tyttö tämän illan uutisissa.  

14. elo, 2014

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...