Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Kyllä nyt pitää nostaa hattua itselle, olenhan tehnyt ihan miehen työn: ajanut nurmikon. Itse asiassa olen ajanut sen monta kertaa ennenkin, ei se nyt niin kummonen juttu ole. Mutta miehen mielestä on. 

Oikeita töitä ovat ne, joita tehdään koneiden kanssa ja mieluiten talon ulkopuolella. Talon maalaaminen, oksasilppurin käyttö, trimmerin pärryyttely, auton rassaaminen, kaivon filtterin puhdistus...

Sisällä vaan leivotaan ja kokataan, ommellaan, pestään pyykkiä ja silitetään. Lekotellaan siis. Entäs ne marjat ja sienet? Ilman naisia (ja thaimaalaisia) jäisivät metsiin kuivettumaan! Nytkin kävin tässä aamutuimaan kivalla metsälenkillä, nyppäsin sieltä mukaan pari litraa mustikoita. Pyöräytänpä niistä nyt piirakan iltapäiväteen seuraksi. Ohimennen, joutenolon lomassa. Ei homma eikä mikään.

Mitkä ovat sitten naisten töitä, mitkä miesten? Minun mielestäni ihan mitkä vaan. Ne, joista yhdessä sovitaan ja jotka kultakin luonnistuvat. Niin yksinkertaista kuin esim housujen lyhennys tai ikkunaverhojen ompeleminen on, ei taitaisi Pieterilta onnistua. Vaikka ihan koneella saisi tehdä. Itse en taas porakonetta käyttäisi suurin surmin enkä auton päälle ymmärrä juuri mitään. Pääasia, että kummankin työpanos saa ansaitsemansa huomion ja arvostuksen.

Niinpä niin, kiitostahan sitä aina odottaa. Joka käänteessä, kaikesta tekemisestä. Työelämän aikana kaikenmaailman kehitysseminaareissa aina korostettiin, että pitää antaa kiitosta alaiselle ja työkaverille (entäs pomolle?). Ai miksi? Työtähän tehdään sekä tekemisen ilosta, että palkan vuoksi, mitä sitä turhia kiittelemään, ylpistyvät vielä.

Täytyy myöntää, että kyllä minä kiitosta saan ihan tarpeeksi, sain töissä ja kyllä Pieter muistaa kiitellä tekemisiäni, kehua ruokaa ja leipomisia (huom, nykyisin kaikki ilman hiilareita!). Ja hän kiittää vuolaasti, kun olen leikannut ruohon HÄNEN PUOLESTAAN. 

Minä en taida aina muistaa sanoa mitään, kun hänen tekee sen yhden ikävän työn MINUN PUOLESTANI: imuroi talon. Täytyypä parantaa tapani!

8. elo, 2014

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...