Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Muistatko kun lapsena kyseltiin toisiltamme: oisitko mieluummin sokea vai kuuro. Kysymyskin oli ahdistava, Entäs jalka vai käsi? Kumpi pois mieluummin, jos ois pakko?

Ihan kammottavaa, uni ei tahtonut tulla moisten ajatusten virittyä.

Nyt, kun on tv:stä tullut sarja naisten kokemasta väkivallasta (juontajana Annie Lennox) ja Hesarin juttu raiskauksista, Intiassa koko ajan tapahtuvat raiskaukset, Nigeriasta kidnapatut koulutytöt, tuntuu, että nämä asiat höökivät pääle. Ahdistaa niin vietävästi.

Kyselin itseltäni (lapsellisesti), kumman ottaisit mieluummin, viidakosta hyökkäävän (borrelioosia kantavan) punkin vai raiskaajan. Typerä kysymys, tiedän. Tietenkin tekisi mieli sanoa, että en kumpaakaan, en todellakaan. Mutta, niinkuin  lapsi kysyy: enäs JOS olis IHAN pakko. 

Aikuinen alkaa järkeillä: jos se raiskaaja oli sellainen reppana, jos se pyytäis anteeks, jos se ois hellä, jos...(onko sellaisia, ei kai ne sitten ois raiskaajia?) tai jos se borrelioosi ei ehtisi tarttua, jos saisit äkkiä antibiootit...

Eihä tuollaisia pitäisi ikinä edes ajatella, hyi häpeä!!!!

Olen niin kovasti miettinyt niitä koulutyttöjä sieltä Nigeriasta. Ja niitä tuhansia samantien, joille on käynyt kuten niille, mutta jotka ovat päässeet karkuun, ehkä aidsin saaneina, mutta jokainen takuuvarmasti ikuisen vamman sieluunsa saaneina. Kongossa esimerkiksi, jossa raiskauksia käytetään sodankäynnin aseena. Kammottavaa. (Siis, tää ei oo mitään henkilökohtaista, älä pane pahaksesi, jos minä tässä vähän panen sinua.)

Miten maailma voi olla tällainen? Sitä voi kysyä itseltään ja kanssaihmisiltään miljoona kertaa. Miten maailma voi olla tällainen? Minäkö vai sinä saimme tämän aikaan? Se kristittyjen Jumala vaiko se muslimien? 

Kristityt kunnioittavat naisia (?) ja toisiaan (?), muslimit, ennenkaikkea (?), kunnioittavat naisia (?) ja toisiaan (?).  Ja kuka salliikaan toinen toisensa uskoa mihin tahansa? Kenen jumala pakottaa eliminoimaan kaikki toisin uskovat tontiltaan (=Tellukselta)?! 

Sanonpa sen. Se on uskonto, uskonto ja uskonto. Niinkuin Häkämies totesi Venäjästä. Uskonnon varjolla päästään toteuttamaan sitä sisintä minää: väkivaltaista, kaikkivaltiasta minää. Apinan raivolla.

Arvaisin nyt vain ihan nöyrästi: jos Jeesus olis tiennyt, mihin kaikki tämä johtaa, hän olisi ehkä... Jaa, mitä hän olisi? Hänhän eli silloin, yli 2 tuhatta vuotta sitten juuri niillä alueilla (Israel, Syyria, Kaksoisvirtain maa, eli Iran, Irak...), joilla valmistaudutaan käymään vaihteeksi sitä ikuista sotaa entisen ikuisen sodan päälle. Ja USA, ei kun taas apuun. Demokratiaaaaaa!!!!

Ja ihmiset kärsivät. Ihmiset kärsivät joka puolella. Naisia raiskataan, ihmisiä siepataan. Me olemme jo ihan turtana. Totaalisen turtana. Me tällä kauniissa, hyisessä Pohjolassa, jossa tapetaan pelkästään vauvoja (siis just joo), puolisoita (avoja tai exiä), lapsia, perheitä, huumediilerikavereita...

Ympärillä tapahtuva on liikaa. Kaikki on liikaa. On ihana käpertyä sohvan nurkkaan katsomaan Mr.Selfridgeä tai lukemaan kirjaa (vaikkapa Donna Tartt: Jumalat juhlivat öisin). Ei ihminen jaksa, ei jaksa. 

Ei sitä jaksa.

Mutta: kumman ottaisit mieluummin:...?

18. kesä, 2014

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...