Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL on totaalisesti eri linjoilla tohtori Antti Heikkilän kanssa. Tai ehkä THL:n linja alkaa pikkuisen lieventyä, kun tietoakin karttuu, mutta vastenmielisyys osapuolten välillä on ilmeistä. Heikkilä piikittelee: agronominerot, nämä puolestaan jopa kirjoittavat (sihteerin allekirjoittaman) kirjeen kirjakaupoille ja kirjastoille: ei tätä vaarallista kirjaa myyntiin/hyllyyn.

Parhaillaan lopettelen Antti Heikkilän uusinta kirjaa Diabeteksen ruokavaliohoito. Edellinen samasta aiheesta ilmestyi vuonna 2008. Olen kyllä kirjasta todella innoissani ja otettu. Erityisesti ihastuttaa, että kaikki kokeet on dokumentoitu suht tarkasti: kuka testasi ja missä sekä missä julkaistu. Esim oliiviöljy. Rypsiöljystä Heikkilä ei ole tutkimuksia löytänyt. Arvelee, että niitä joko ei ole tai ne ovat salaisia. 

Innostus asiaan heräsi taas, kun olivat nuo Pieterin sokeriarvot aika ylhäällä. Hän ajatteli: ei lääkkeitä jos voi välttää ja ruokavaliolla hoitaa. Lääkkeet laskevat kyllä arvoja, mutta eivät poista mahdollista diabetestä. Ei diabetes Heikkilän mukaan ruokavaliollakaan poistu, vaan diabeetikko on kuin alkoholisti: repsahtaminen kostautuu. Koko ikä pitää noudattaa vähänhiilarista dieettiä. Mutta kun se ei ole vaikeaa! Ellei tee siitä vaikeaa. Ilman leipää, perunaa, pastaa ja riisiä voi elää. tai syödä niitä harvakseltaan ja vain vähän kerrallaan. Vihanneksia meillä kuluu vuoren verran viikossa, lihaa, kalaa, kanaa tai vastaavaa joka päivä.

On olemassa ihanaa steviasuklaata ja stevialakuja, itse tehty steviajäätelö on taivaallista. Minä kun en ihan halua olla vailla makeita herkkuja. Punnitse, et säästä-kaupasta löysin kuivattuja luomuananaspaloja (sokeroimattomia), aah! kuin karkkia! Kivikauden (siemen+pähkinä) leipä on siedettävää, mantelijauhosämpylät melkein hyviä.

Kirjassa on lukuisia tapausselostuksia sekä asiat on perusteltu tarkoin. Kolesterolista kerrotaan (minulle) ihan uusia asioita. Kolesteroli on sitä yhtä ja samaa aina vaan,ei hyvää eikä huonoa, vaan tarpeellista. Etupäässä sen valmistaa maksa ja sitä kaikki solut tarvitsevat. Hyvin vähän elimistö saa ritä ruoasta. Nämä LDL (huono), HDL (hyvä) ja kokonais KOL ovat vain kuljetusyksikköjä, jotka vievät kolesterolia elimistöön maksasta ja takaisin sinne uusintakäsittelyyn. LDL voi olla kahta sorttia, isorakkulaista tai pienirakkulaista. Tämän laadun voi laskea jakamalla triglyt (veren rasva-arvot) HDL:llä. Jos on alle yksi, LDL on isorakkulaista (kuljetuskalustoa, ei hapettunuttta!) eli se ei olekaan niin hirveän huono. Menikö tämä nyt oikein?

Ei myöskään ole hyviä tai huonoja hiilareita. Hiilarit ovat hiilareita, eina vaan niitä samoja. Eri asia on sitten, mitä kunkin hiilarimäärän kanssa syödään. Sisältääkö hiilarileipä vitamiineja ja hivenaineita vai ei. 

Pitkät puheet kirjassa on myös sydän- ja verisuonitaudeista, statiineista ja niiden haittavaikutuksista (ne ovat karmeita lääkkeitä!), äkkikuolemista.

Tänään luin lisäksi amerikkalaisen Dr.Mercolan (olen postituslistalla) sivulta Dr. Fred Kummerowin uusimmasta tutkimuksesta (kyseinen herrahenkilö on 99 v ja tekee edelleen töitä): hän täysin vakuuttunut siitä, että kolesterolit eivät aiheuta sydäntauteja vaan nimenomaan hiilihydraatit.

Joten yritetäänpä pitää se päivittäinen hiilarimäärä sinä 60 grammassa. 

PS. Tänään meillä syötiin: maksaa, sipulia, paprikaa, vihreitä papuja, herkkusieniä ja omenarenkaita, kaikki nopsasti paistettuna kookosöljyssä,  sekä punajuuri-herkkukurkku-omena-salaattia. Jälkiruoaksi ihanaa islantilasísta Skyr-rahkaa ja mustikoita.

PS2 Lisäänpä vielä Heikkilän kirjasta: Jos pitää ottaa diabeteslääkettä, ota metformiinia. Sillä on todettu monia hyviä ominaisuuksia, eikä haittavaikutuksia.  Vitamiineista ja lisäaineista tärkeitä ovat D3, C, K2, B, E, magnesium, kromi, seleeni sekä alfalipoiini. Kaikista näistä on pitkät perustelut ja ylistykset. Heti riensin täydentämään päivittäistä pilleriannostamme 500 mg:n C:llä. Ihminen ja marsu ovat ainoita eläimiä, jotka eivät valmista itse C:tä. Ja esim. koirilla ei ole sydänkohtauksia, mutta marsujen suonet olivat lyhyessä ajassa tukossa, jolleivat ne saaneet C:tä (kääk, eläinkokeita, mutta mutta...)

18. touko, 2014

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...