Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Pitkästä aikaa katselin Euroviisuja. Kiinnosti, kun niin paljon niistä kirjoitettiin. Ehkä on kirjoitettu joka vuosi, en tiedä, mutta nyt kuitenkin on tietyt jännitykset ilmassa.

Erityisesti huomasin tämän Itävallan edustajan. Tuli heti fiilis: tuo voittakoon! Sehän näyttää ihan Jeesukselta. Näkivätkö muutkin Conchita Wurstin samalla tavalla? Upea ääni, mutta enemmän kai ääniä veti tämä olemus: kuka sinä olet, mistä sinä tulet, oletko mies vai nainen? Myönnän, että taputin kotisohvalla aina, kun tuli Conchitalle pisteitä.

Suomen pojat, ihania, raikkaita, kivat sanat kappaleessa ja ääretön energia. Hyvä pojat, mutta Conchitan esitys tuli syvältä sydämestä.

Uskoin kyllä jo heti karsinnoissa, että hän voittaa (sama fiilis, kun Abban Waterloossa, siitä tiesi heti, ettei ole muita, tämä biisi voittaa), mutta silti: ihana nähdä, että niin monet maat olivat äänestäneen Conchitan voittajaksi. Kaikista besser-wissereistä ja muista vanhoillisista huolimatta.

Kisoja katsellessani tulin taas muutenkin synnintuntoon. Huomasin, että tanskalaisena rummutti musta kaveri, etnisiä esiintyjiä oli monen muunkin maan tiimeissä. Yhtäkkiä tuli fiilis: miksi me eurooppalaiset edelleen pidämme omia maitamme vain meille kuuluvina,meille aneemisille valkoisille? - Kuka on alunperin jakanut nämä hehtaarit? Joku Henrik VIII vai? Habsburgit?  Sinä Pietari Brahe: otapa tuosta jokunen läänitys. Sulle tuo alue, Klaus Kurki, kun taistelit urheasti, jaa-ah, entäs tämä Olavi Maununpoika...

Kuka on alunperin jakanut koko tämän planeetan, päättänyt, että tää kuuluu meille, tää kuuluu teille? Ja valkoiset pysykööt erillään mustista, keltaiset valkoisista... Kuka? Ai, niin, se Jumala? Näkikö kukaan sitä Jumalaa, oisin halunnut vähän valittaa? Jos satutte näkemään, sanokaa, että mulla ois asiaa.

 No, jos taas palaisin asiaan: tuli fiilis: mikä minä olen erottelemaan ihmisiä rotunsa, sukupuolensa (tai -puolettomuutensa), erilaisten mieltymystensä ja taipumustensa mukaan? Mikä minä olen erottelemaan heitä sen mukaan, saavatko he muuttaa minun naapuriini, saavatko heidän lapsensa päästä kouluun ja saada lapsilisiä (joku tolkku siinäkin: ei kai niitä sosiaalietuuksia nyt sentään ei-kansalaisille makseta) ynnä muita etuuksia silloinkin, kun eivät asu Suomessa? Ei hitossa, ei!

PS. Conchitasta pääsimme illallisvieraidemme kanssa aiheeseen: maailman väestöräjähdyksen hallinta. Väkiluku vain kasvaa ja kasvaa, ei auta että sterilisaation ottaneita miehiä palkitaan transistoriradiolla (taannoin Intiassa), ei auttanut yhden lapsen politiikka Kiinassa, ei auta kulkutauti tai aids. Mutta ehkäpä luonto keksii tasapainon, niinhän se aina tekee: jos se tekeekin ihmiskunnasta lisääntymiskyvyttömän. (Tätä oli yksi vieraistani pohdiskellut. Hm, mielenkiintoinen näkökulma!)  

11. touko, 2014

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...