Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Kerran sinne marketin neuvontapisteeseen osui keski-ikäinen herrahenkilö. Kerroinko hänestä jo? Sama se, kerrataan sitten vaikka: Leveä hymy kasvoillaan ukko selitti, että asuu oikeastaan Hampurissa eikä aio olla sekuntiakaan kauempaa tässä paskamaassa (Suomessa) kuin on ihan pakko. Työasiat näet. Vähän aikaa kun kuuntelin kaverin juttuja teki jo mieli kiljua: mee nyt ja vähän äkkiä sinne unelmiesi ihmemaahan, Saksaan.

Hänellä oli historian tuntemusta: Koivisto se vasta oli tyhmä jätkä, ihan perseestä (anteeksi), entäs Holkeri, siinä vasta älykääpiö, pisti koko Suomen asiat sekaisin, Aho ja Viinanen, kusipääkaksikko, ensimmäiset varsinaiset lamanhoitajat, mistään eivät ymmärtäneet mitään! Ja nyt tämä nulikka, Katainen, eivätpä nyt huonompaa nähtävästi mistään löytäneet... Ihan kaikki oli pielessä, terveydenhoito, koululaitos, eduskunta nyt ilman muuta, koko Arkadianmäki joutaisi vaihtoon, EU:hun meno, liittyminen euroon... Ei siinä saanut suunvuoroa, eikä olisi kannattanutkaan mitään sanoa. Kaikki oli syvältä. Hymy ukon kasvoilla vaan ei hellittänyt. Onneksi tuli toinen asiakas ja sain käännettyä selän mokomalle.

Juu, kritiikki on paikallaan ja jokaisella saa olla mielipide ihan mistä hyvänsä. Poliitikot päätöksineen ja ees taas soutamisineen ovat hyvä kohde. Nehän ovat sitä pyytäneet, vallanhimossaan nauttivat huomion kohteena olemisesta. Oli hyvää tai huonoa, pääasia, että naama on lehdessä.

Minäpä sanon puolestani, että en usko läheskään kaikkien olevan huomionkipeitä ja vallan sokaisemia. Istuvan hallituksen listalla olleet asiat ovat olleet harvinaisen monimutkaisia. Joka lähtöön on riittänyt päätettävää, ulkopolitiikkaa, taloutta, sisäpolitiikkaa, säästöjä, säästöjä, kompromisseja, hankala, äänekäs oppositio. Enpä haluaisi olla Jyrkin housuissa enkä takuulla Jutankaan. Miten ihmiset tuossa asemassa ja noiden kaikkien asioiden kanssa yleensä pystyvät elämään jossain välissä tavallistakin elämää? 

Holkerin hallitus oli ensimmäinen, jossa kokoomus ja demarit istuivat yhdessä. Se oli jotain ihmeellistä: onko yhteiskunta edennyt jo niin pitkälle, kehitys kehittynyt, että työläinen ja porvari lyövät kättä, päättävät yhdessä maan asioista? Kokoomuslainen on löytänyt itsestään sen pienen työläisen ja demarin puna-aate on haalistunut, Lada on vaihtunut jo vaikkapa Volkkariin. Näin oli käynyt, Suomi osoitti edistyksellisyytensä!

Nyt on jännittävät ajat edessä. Vaihteeksi - onhan takavuosina ollut vaaleja, joissa ei ole ollut mitään jännittävää.  Mikä on Kokoomuksen linja, jos Stubb voittaa. Jatkuu samanlaisena? Epäilen. Ei oteta askelta oikealle eikä vasemmalle vaan maailmalle. Ainakin saadaan jotain erilaista. Mutta ei Katainenkaan huono ole, Pieter aina sanoo, että paras poliitikko, mitä on. Siis nimenomaan poliitikkona: vakuuttava, vakavasti otettava, nuori ja salskeakin. Miellyttävä. Ei makeile eikä esitä mitään. Eurokelpoinen, ei tarvitse hävetä miestämme maailmalla, ei varmastikaan erehdy lakerikenkiinsä tennissukkia sullomaan. 

Kiinnostavaa on tietenkin myös, mitä demarit päättävät. Jutta vai Antti. Toivoisin hartaasti, etteivät sitä Anttia valitsisi. Näen siinä valinnassa kyllä suunnan menneeseen. En millään usko, että tuon tason politiikassa pärjätään pelkällä ay-taustalla. Onko tässä nyt kyseessä vanhakantaisten perustyöläisten kapina: akat pois politiikasta, sorvin ääreen vaan, hoitakoot pennut ja lihasopan keiton. - Jutta on tehnyt huiman matkan: epävarmasta kansankynttilä-poliitikko-untuvikosta osaavaksi kansainväliseksi talouspoliitikoksi. Varmuus alkaa olla Angelan luokkaa. Hänessä on ainesta. Tehtävä ei todellakaan ole ollut helppo. 

Koko hallituksella on ollut virheitä virheiden perään. On julistettu sitä ja huomenna todettukin tätä. Reippaasti on vain menty eteenpäin. Miten ihmeessä kaikki voisikaan mennä tuollaisessa sateenkaarikokoonpanossa koko ajan putkeen? Jossakin vaiheessa jokin osa repesi väistämättä. Aattele nyt: kristilliset ja vasemmistoliitto, vihreät ja kokoomus... Virheitä on sattunut, lehdet ovat ilkkuneet, opposition kuoro on laulanut.

Mutta mehän tietenkin tiedetään paremmin. Meistä jokaisella on se parempi näkemys, se oikeampi mielipide. Minullakin: lapsilisistä ei ole niin väliä, mutta eläkkeisiin ei saa enää koskea! Ai niin, se raippavero on poistettava. Eläkeläisalennukset lentoihin, teatteri- ja oopperalippuihin, HSL:n tariffeihin. Mitäs minä vielä tässä keksisin?

21. huhti, 2014

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...