Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Kerran yks kaveri sanoi vitsikkäästi olevansa "mies aikaansa edellä". Hehheh. Juu, hänellä oli tietekin taskunauris takataskussa. Näitä hersyviä humoristejä... Tuli vaan mieleen tänään, kun seisoin bussipysäkillä tuntia liian aikaisin. Nainen aikaansa edellä, ajattelin happamesti ja palasin kotiin. Mitä tehdä? Yllättäen tunti vapaata. Kahvikone päälle, ehtii vilkaista s-postin.

Siinä sitten kehittelin lahjaideaa samanlaisille tolloille. Näet, vaikka tänään oli kiireissäni touhottanut itseni liian aikaisin pysäkille - joka onneksi on melkein talomme edessä - olen joskus ollut myös myöhässä. Ystävä soittaa leffateatterin aulasta: "Hei, missäs luraat? Ostanko liput jo?" Pakko on ollut silloin sanoa (hämillään): "Jaa, tuota, minä olen vielä täällä Lepuskissa, vasta bussiin nousemassa. Anteeks nyt hirveesti...". Siis meille aikasokeille olisi hyvä apuväline lasten kellotaulu: siinä kaksi viisariparia: vihreät herätykselle ja punaiset kotoa lähtöä merkitsemään.

Illalla olin siis pähkäillyt: juna Joensuuhun lähtee klo 10.12, on siis lähdettävä klo 9.20 bussille. Siitä olin sujuvasti jatkanut suunnitteluani: parin tuntia ennen on herättävä, siis noin klo 6.00. Äh, jos pidän kiirettä aamulla, 6.30 riittää. Niin, siis pari tuntia, öh...Ehkäpä siis ihan konkreettinen viisarien siirto auttaisi hahmottamaan aikaa paremmin.

Tämä tuntuu olevan ikuisuusongelma. Kun oli töissä, tavalliset aamut menivät rutiinilla, mutta heti, kun piti lähteä lentokentälle ehtiäkseen klo 7.05 koneeseen: tuota tuota, kentällä oltava puoli tuntia ennen, taksi tilattava klo... Ja nyt, kun on noita bonusneuvojakeikkoja, eikä oma auto ole maisemissa, on syötettävä hsl.fi:in perilläoloaika ja yritettävä sen ohjeilla sitten suunnistaa. Vaikeaa on. Voiko siihen luottaa? Osaako se ohjelmoija siellä liikennelaitoksella päätellä, kuinka nopeasti kävelen 200 metriä tai puoli kilometriä? Entäs jo on varvas kipeä (usein on)? Entäs jos on kaamee ilma, ensimmäinen bussi myöhässä? Entäs entäs?

No, tässäpä nyt kuitenkin ollaan, junassa. Matkalla Joensuuhun, kun lippu sinne maksoi vain 20 €, normaalin 40 €:n eläkeläislipun (Heinävedelle) sijasta. Omaa aikaa on näemmä tänään siunautunut runseliaasti.

14. huhti, 2014

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...