Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

(Everything is awesome!) Näin lauloivat sääntöjen mukaan toimiviksi aivopestyt lego-rakennusmiehet eilisessä Lego-elokuvassa. Ja sekös tarttui lastenlasten  (9-12,5v) päähän ja sitä sitten hoilattiin silloinkin, kun huomasin, että olin katsonut perjantain aikataulun lauantain sijaan ja jouduin siis tilaamaan taksin.  Muuten olisimme myöhästyneet junasta ja lapsoset olisivat joutuneet jäämään vielä yhdeksi päiväksi ilahduttamaan (!!!) mummiaan. 

No, sattuuhan sitä. Aikatauluvirheitä. Mutta eipä ollut ensimmäinen virhe tällä lastenlasten vierailulla. Sähläsin aikani Heurekan lippujen kanssa tietokoneella (lapsia vai junioreita, normaali vai eläkeläinen, tänään vai huomenna, mihin planetaarionäytökseen?), mutta loppujen lopuksi: rutiinillahan ne siitä tulostuivat. Aika täti tämä eläkeläis-elvi! Seuraavaksi olikin ohjelmassa HSL:n lippujen osto lapsille, tuloksena oli kolmen kahden päivän lipun sijasta neljä neljän päivän lippua. Ette uskoisi, jos kertoisin, miten päädyttiin tähän, mutta sen voin sanoa, että perässäni kyräilevä lotonjättäjien jono ulottui Ärrällä ulos saakka. 

No, sattuuhan sitä. Lipunostovirheitä. Mutta eipä ollut eka eikä toka virhe tällä lastenlasten vierailulla... Siis arvaatte, että tarina jatkuu. Seuraavaksi ostin liput kotimatkaa varten väärään junaan (huom: matkustan jatkuvasti junalla, homma on tuttua, netti pelaa, no hätä!). Juuri maksettuani liput verkkopankissa ja aikoessani tulostaa ne jäin tuijottamaan lippua ruudulla: sunnuntai 2.3.!! KÄÄK! Juurihan olin valinnut lauantain! Miten ihmeessä siinä nyt olikin sunnuntai!? Soitin heti asiakaspalveluun. Sieltä sanottiin, että voi vaihtaa á 5 €. No ei hitokseen, eikö nyt armoa anneta? Joo, sanoi rouva, pitää vain printata sellainen 'Korvauslomake' ja täyttää se. Ao. lomake oli tarkoitettu ihan muun tyyppisiin virheisiin... Soitin e-lippujen korjauspaveluun. Sieltä sanottiin, että juu, kyllä voi peruuttaa ja saada korvauksen, joka lipun korvauksesta vähennetään 10 €. Ei hitokseen, olihan se sitten otettava se muutosvaihtoehto. Puolta halvempi. Mutta siis väärästä napin painalluksesta joudut 10 sekuntia myöhemmin pulittamaan 15 €! Tyhmyydestä sakotetaan, sanoo vanhat viisaat ja kyllä näin on.

Lippujen ja aikatalujen kanssa sählätessä mummilta menee aikaa niin, että onneksi on nuo lisäaineettomat valmisruoat olemassa. Ja onneksi mieliala pysyy korkealla, kun lapset laulaa: Kaikki on niin nastaa! Everything is awesome!

2. maalis, 2014

0

Merja C. 04.04.2015 12:40

Harvoin junailevana seikkailu jo sinänsä ostaa liput netistä ja matkustaa: "uskomatonta" seuraa toistaan, revohkan jälkeen (kai yleensä sentään) hengissä...

elisa 02.03.2014 18:42

Taas niin hauskasti kirjoitettu toilailuistasi. Nyt vaan kiittämään maailmankaikkeutta kun rahat riittää vähän ylimääräisiinkin lippuihin ym.

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...