Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Olen muutaman päivän plaraillut kirjallisuusblogeja ja suomi24:n kirja-keskusteluja. Kyllähän se Lyyti kirjoittaa kynä sauhuten, mutta osuuko se oikeaan osoitteeseen! Kirjoja julkaistaan koko ajan, niitä arvostellaan ja - käsikirjoituksia hylätään! Jotkut arvelevat, että vain 5 % lähetyistä käsikirjoituksista läpäisee seulan. Sinä, joka ehkä luet paljon, oletko törmännyt huonoihin kirjoihin? Niihin, jotka eivät tee mitään vaikutusta: kieli on huonoa, aihe ei kiinnosta, loppu (viimeistään) lässähtää. Minä olen, usein. Monesti jätän kesken, toisinaan kuitenkin kahlaan loppuu: haluan nähdä, muuttuuko tämä miksikään tästä. Joskus kirjailijan joku kirja saa innostumaan, seuraava onkin sitten pettymys. Silti huonojakin julkaistaan. Luin juuri yhden Bod:läisen kirjan (Pekka Peltonen: Mutta kaipaus pysyy. Ansiokas, hyvin etenevä lukuromaani. Dialogi hyvää, joskin sitä on liikaa, kuvausten kustannuksella. Ei koskaan ole markkinoitu missään). Kirjat ovat makuasioita, kaikestahan me muutenkin ollaan eri mieltä.

Mitä varten sitä sitten kirjoittaa? Pöytälaatikkoonko? Voisihan sitä vaikka vaan lukea toisen kirjoittamaa tekstiä tai opetella soittamaan kitaraa, piirtämään, maalaamaan tai neulomaan. Voisihan sitä käydä joka päivä elokuvissa tai salilla. Kyllä ajan saa kulumaan. Miksi yrittää keksiä tarinaa, kun se ei ihan kivuttomasti luonnistu (jotkut, kuten se seikkalijapoikani, kyllä osaavat, se ei vaan se takamus pysy tarpeeksi kauan penkissä, että jaksaisi viimeistellä ne jutut). En tiedä. Rahaahan siitä ei tule, eikä kunniaa ja mainetta. Jokin vaan on se juttu.

Itse kirjoittelin koululaisena kaiken aikaan. Lopetin joskus teini-iässä. Tuli kertakaikkinen stoppi (turhauduin, armas äitini sai sen aikaan). Jo silloin tiedostin, ettei se minulta ihan vaivattomasti käy, jotenkin vain silti raapustin kaiken aikaan ja kadehdin luokkatovereitani, joiden ainekirjoitukset ulottuivat tuosta vaan ihan hulvattomiin epätodellisiin sfääreihin.

Nyt kun taas turhautuneena yritän saada Amerikka-kirjalleni kustantajaa (BoD, raapustelijan viimeinen ranta!), kirjoittelen noita vanhanaikaisia novellejani toisaalla tällä sivustolla. Jos jaksat lukea, ole hyvä ja kommentoi. Mieluummin nimettömänä (nimimerkki). Sähköpostikaan ei näy minulle, se menee vain sivun ylläpitäjälle (kokeilin juuri, vaati kyllä s-postin, laitoin olemattoman sellaisen, hyväksyihän se sen kiltisti, mutta itse en sitä nähnyt enää mistään).

Ihan saat laittaa: sikapitkä, haukotutti, liirumlaarumia...Loukkaannun tietysti, mutta otan myös opikseni.

22. helmi, 2014

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...