Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Putousta ei voi katsoa. Lapsillekin pitäisi opettaa, ettei sentään tuollaista katsota, olipa olevinaan sitten miten hassua tahansa. Hahmojen takia taas kuitenkin katsoin toisella silmällä. Odottelin sitä Antskua. Se on paras, muut on kammottavia. Mitä kohellusta! Lahjakkaat näyttelijät aliarvioivat katsojia, lapsiakin. Yksi juoksentelee nakuna, jotkut pitää jotain hiivatin pudotuspäivää, pudottelevat toisen päähän tavaroita ikkunasta ja tiputtelevat hymyillen vauvoja lattialle.

Nyt näkyi jo olevan lööpeissäkin, että liika on sentään liikaa. Ikävä tulee jotain Hukkaputkea ja Älyvapaata palokuntaa. Sekä sitä Neil Hardwickin Nyhjää Tyhjästä- improvisaatio-ohjelmaa. Sitä esitettiin suurelle yleisölle jollain suurella näyttämöllä.

Siskonpetikin taitaa mennä alamäkeä. Joitakin hyviä oivalluksia siinä on, mutta myös tasapaksua kahelia menoa. Ponille kyytiä - brittiohjelma ajoi kirkkaasti ohi!

Missä taide?

Olin katsomassa Kiviä Taskussa-esitystä (olen nähnyt sen vuosia sitten eka kerran). Nauratti kyllä, mutta ehkei ihan niin paljoa, kun joskus muinoin, kun jutut tulivat odottamatta. Näyttelijät eivät vaikuttaneet leipääntyneiltä (sentään 12 vuotta putkessa!), niinkuin hyvät näyttelijät eivät saakaan. - En kyllä mennytkään nauramaan vaan ihastelemaan sitä valtavaa ammattitaitoa, mikä esiintyjillä on. Mikä fyysinen ponnistus myöskin!

Mihinkä me tarvitaan viihdettä, teatteria, konsertteja, elokuvia? Tietenkin viihdyttämään, mutta ennen kaikkea antamaan ajatuksia ja elämyksiä ja kasvattamaan meitä. Näyttämään eri puolia ihmisistä ja maailmasta. Järkyttämään. Sykähdyttämään.

Putous ei kyllä anna yhtään mitään.

Silti toivoisin, että Antsku voittaisi. Lapsetkin saattaisivat oppia, että ei tarvitse liioitella luodakseen jotain uutta ja hassua.

27. tammi, 2014

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...