Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Tulin juuri ulkoa mukavan kirpeästä pakkassäästä. (Älä huoli, en aio siirtyä facebook-linjalle: nyt tulen ulkoa, nyt menen vessaan, seuraavaksi keitän kahvia...). Ei, tässä jutussa pähkäilen taas hieman terveysasioita. 

Meidän iässä terveys on saanut uuden merkityksen. Nuorempana sitä terve ihminen saattoi sanoa että terveys on tärkeintä elämässä, ikäänkuin varmistaakseen, ettei vaan sairastuisi. Mahtoiko se kuitenkaan olla toivomuslistalla ykkössijalla, sillä terveyshän oli itsestäänselvyys! - Nyt, kun se ei todellakaan enää ole sitä, tajuamme vasta terveyden arvon. Jokaisesta terveestä päivästä iloitaan. 

Tuolla ulkona nautiskelin kävelylenkistä (tosin Waya pirulainen karkasi takaisin omalle pihalle puolesta välistä lenkkiä. Kuuli oven käyvän ja säikähti, että pomo lähtee jonnekin ilman häntä. Tästä syystä emme noteeraa koiraherraa ollenkaan loppupäivänä!), kun nenäni selviytyi ulkoilusta siivosti! Muistatte: minua vaivaa vasomotorinen nuha. Nenä vuotaa usein, joskus koko ajan, sisällä ja varsinkin ulkona. Lämpötilan vaihtelut, stressi, pöly, mausteinen ruoka, ihan mikä vaan, syytä on vaikea tietää, saa aikaan, että aina on tippa nenänpäässä. Todella kiusallinen vaiva. Kaikki pillerit ja sumutteet oli kokeiltu, kaikki erilaiset vaikuttaja-aineet allergialääkkeissä testattu. Ei hyötyä. Mutta avun olen saanut homeopatiasta. 

Ulkona valuu jonkin verran, mutta ei enää hirvitä lähteä ulos! Etsin netistä tietoa saamastani homeopaattisesta valmisteesta: Pulsatilla. (Ostin myös Aconitum-pillereitä luontaistuotekaupasta, homeopaattisia nekin. Ja auttavat kyllä, mutta Pulsatilla on se varsinainen jippo minun tapauksessani). Hämmästyin, miten paljon homeopatian vastustajat jaksavat kirjoittaa! Olettaisin, että herjakirjoittajat eivät ole kokeilleet, ei ole ollut tarvetta, kaikki viat ja sairaudet ovat ilmeisesti hoituneet valohoidolla ja antibiooteilla. Kun ei vaikutusmekanismia tiedetä eikä ymmärretä, se on automaattisesti pelkkää uskomusta, lumetta. Mutta niinhän se oli aikoinaan asianlaita, että maapallo oli pannukakku ja aurinko kiersi maata ja noituus paloi tulessa.- Tästä huolimatta: uskokaa tai älkää, minun kohdallani homeopatiasta on hyötyä (tai sitten vain uskon niin ja kun on vahva usko, se kaataa vuoria ja pitää nenän kuivana. Jeps.).

Toinen juttu: varvas. Nimetön varvas. Vai voiko niin sanoa, onko varpaissa sama luokittelu kuin  sormissa? Miten tahansa, mutta tämä yksi varvas näyttää samalta kuin toisessakin jalassa, liikkuu samoin, nipisteltäessä ei tunnu kipua, ei millään puolella. Mutta kun seison jonkin aikaa tai kävelen, se muuttuu tunnottomaksi ja siihen tulee kumallinen kipu. Lopulta ei voi ottaa askeltakaan. Joskus se on kipeä jo aamusta. Varvas on vaivannut jo vuosia, viimeisenä muutamana vuonna pahentunut todella ikävästi. Kaksi kertaa olen lääkäriltä kysynyt. Kohauttelevat harteitaan ja ehdottavat pohjallisia. Tiedän, että ajatuskin on jo naurettava, tämä ei ole sellainen vaiva, johon pohjallinen auttaisi. Noh, varpaan olen saanut kuntoon toisella uskomushoidolla, Bemer-laitteella (googlaa, jos kiinnostaa!). En ehtinyt ottaa Bemeria kuin n. viikon ennen marraskuista Hollannin matkaa, mutta siellä varvas oli oireeton. Pitkillä pitkillä kävelylenkeillä! Nyt vasta on taas hieman vihoitellut. Kunhan pääsen täältä mökiltä Espooseen Bemer-laitteeni ääreen, alkaakin tehokuuri! 

Ja se kolmas vaiva: jäätynyt olkapää. Sen on aika nyt hoitanut. Aika on hyvä lääkäri ja hoitaja. Aikaa tarvittiin pitkähkö rupeama, n. 2,5 vuotta. Vuosi sitten olin lääkärillä saamassa lähetteen olkapään manipulaatioon. Loppukesästä sitten tarjottiin aikaa Jorvin ortopedin vastaanotolle. Olin siellä marras-joulukuun vaihteessa, vielä ei ole tullut kutsua manipulaatioon. Lääkäri kyllä ajatteli, että ehkä ennen joulua pääsisin. Eipä tullut kutsua. Eikä ole tullut vieläkään. Mutta tunnettu tosiasiasia näiden jäätymien kohdalla on, että ne paranevat itsekseen, yleensä parissa vuodessa. Nyt ei sitten olekaan enää tarvetta hoidattaa. - Se siitä hoitotakuusta! Pah, mutta pääasia on, että olkapää nyt jo melkein liikkuu, käden alkaa saada jo selän taakse. Mikä ilo!

Pieniä, mutta kiusallisia vaivoja. Toivottavasti säästyn suuremmilta!

13. tammi, 2014

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...