Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

,jolla oli sata lasta ja elämä puuhakasta.

Oli varmaa puuhaa noiden lasten kanssa, mutta ehkäpä eukko osasi organisoida, oli seinällä työjärjestys: Maanantai: ryhmä Höpöliinit: siivous, ryhmä Nöpöliinit perunoiden kuorinta...

Kaikilla oli töitä, koulunkäynnin ja läksyjenluvun ohella. Oliko unelmointiin aikaa? Sanoiko eukko koskaan: nyt peuhatkaa ja leikkikää, tapelkaa ja telmikää! Tai sanoiko koskaan: nyt pannaan pelit pois, joka iikka niinkuin ois! Nyt etsitään se luovuus oma, tehdään Putouksen hahmo, mut ihka ikioma!

Ei, eukko lähestyi asiaa omasta näkökulmastaan, eikä mitenkään laajemmasta kasvatuksellisesta näkökulmasta. Eukko halusi vain järjestyksen omalle tontilleen, ei ollenkaan omistautunut sadan lapsensa henkiseen kehitykseen.

Putous-ohjelma alkoi sitten TV:ssä. Edelliselta vuosilta olen sisäistänyt kertakaikkiaan, että se on lasten ykkösohjelma. Sitä hehkutetaan jo viikkoja: nysse alkaa!!

Alkuvuosina en katsonut. Sitten tajusin, että tämä on se, josta lapsenlapset puhuu. Sitten tulin vielä viisaammaksi: kun halusi niiden huomion hetkeksi pois tableteistaan ja pädeistään, piti vain vihjaista: mitä jo esittäisitte Putous-hahmoja? Voi, sitä ei olisi pitänyt niille ehdottaa! Ei ei. Peijakkaat, aloittivat loputtoman pukudraaman ja -shown. 

Jaa-a, Putous-ohjelma alkoi, ties kuinka mones tuotantokausi.  Pieteriä ei saanut TV:n ääreen paitsi ihan lopussa, kun sanoin, että nyt tulee nää uusien hahmojen esittelyt. Mies kauhisteli: TUOLLAISTAKO pitäis katsoa?!! - Kammottavia koheltajia kaikki hahmot. Hei! Mutta lopuksi tuli Antsku. Antsku olikin ihan  täysin eri hahmo, mitä kaikki muut olivat nyt ja ennen tätä päivää. Antsku on Imatralta, eo kohella eikä liioittele. Hän on vaan Antsku, nainen Imatralta. Jos en tunnistaisi, että se on oikeastaan mies, Jussi Vatanen, uskoisin Antskun tarinan missä vaan korttelikuppilassa.

Siis Jussi Vatanen, jeeeeh!!! Lapset eivät Antskua äänestä, ne eivät ymmärrä tätä hienoa taidetta. Yhdellä lapsenlapsella oli kommentti Antskusta: ' Eihän se edes puhunut naisen äänellä!' Jaahas. Enpä huomannut. Tai jos huomasin, se ei häirinnyt. Siispä, äänestetään Antsku voittoon (ikinä en ole äänestänyt mitään puhelimella)!  Muutetaan noiden typerien näyttelijöiden kohellukset sellaisiks, että ne tekis niitä juttujaan myös  aikuisille! (Muistatko vielä Neil Hardwickin improvisaatio-ohjelman : Nyhjää tyhjästä? Siinä vasta oli laatua!)  - No joo, onhan se pakko sanoa, että nää nykynäytelijät myös on omaa luokkaansa, niiltä pitää vaan vaatia enemmän.

Me ollaan sen verran elämää nähneitä, että me halutaan laatua. Näin on.

13. tammi, 2014

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...