Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Jälleen oli osallistuttava hautajaisiin. Näin se on, niitä on yhä useammin. Tällä kertaa oli kyseessä ystävä ja työtoveri. Kaunis ja tyyni tapahtuma. 

Jälleen kerran siellä seisottiin päät painuneita ja jupistiin: "Minä uskon Isään Jumalaan..." Jonkinlaista tekstin tapaista kuului siis seurakuntalaistenkin puolelta, kun kirkasotsainen neiti pastori johdatteli tätä seremoniaa. Minäkin ynisin jotain. Yhä vaivalloisemmin saan suustani niitä sanoja, koska en usko. En sellaiseen Jumalaan, joka on ihmisten kaltainen ja jolla on poika, joka on siinnyt (vaiko sikissyt, huhhuh!) pyhästä hengestä... Siis kaksiko isää tällä pojalla olisi? Jne jne. Omituista, mystistä! Sitten kuitenkin mainitaan ihan nimeltä Pontius Pilatus. Ikäänkuin osoituksena, että kyseessä on todellakin historiallinen tapahtuma. Kuoli... astui alas Tuonelaan (mikä se oikeastaan on? Mennäänkö sitä sinne sitten, jonnekin alas siis, ihan ekaks?), nousi ... ylös taivaisiin, istuu nyt Jumalan oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan... Siis nimenomaan oikealla puolella ja istuu? Tuolissa, sohvalla, pilven reunalla? Ja tuomitsemaan? TUOMITSEMAAN?

Kun on mystiikan ohella näin konkreettista höpinää tämä meidän traditionaalinen uskontunnustuksemme, niin eipä ole ihme, että moni todella uskoo, että siellä se vanha valkoparta istuu ja syynää meidän tekemiset ja menemiset. Kirjaa ylös ja RANKAISEE. Rankaisu tulee tietenkin jo elämämme aikana, mutta palkinto hyvistä teoista annetaan puolestaan vasta taivaassa. Se paljon puhuttu kultainen kruunu. Siis kuoleman jälkeen, jolloin kullalla ja mirhamilla ei lie enää kovin paljon paljon merkitystä. Vaihtoehtoisesti 70 neitsyttä. Miehille. Reippaille pojille. Ja 'onpa taivaassa tarjolla lapsillekin...', mutta entäs naisille? - Paljon mieluummin ottaisin palkinnon jo täällä maan päällä. Tjaa-a, lottovoittajat! Hehän ihan selvästi ovat noita jumalan valittuja. Saavat palkinnon jo etukäteen (vaikkeivat olisi niin kilttejä olleetkaan). - No, traditiot ovat traditioita, ei niitä pitäisi niin vakavasti ottaa. Minä en otakaan, mutta ihan liian moni pitää noita asioita totena. Kun on pari tuhatta vuotta näin uskottu, onhan se silloin totta. Ei jakseta enää miettiä pitemmälle. Ei pystytä, pelottaa kyseenalaistaa. Jos vaikka sittenkin seuraa jotain kauheaa. Syöpä tai aids tai maailmaloppu ja vedenpaisumus.

Hesarin kirjeenvaihtaja Tuomas Niskakangas kirjoitti juuri kreationisteista. Niistä, jotka uskovat, että tämä edellä mainittu valkopartainen ukkeli työskenteli intensiivisesti 24/7 ja maailma oli valmis. Varmaan olen kertonutkin, mutta toistettakoon: järkytyin syvällisesti eräästä vuosi pari sitten esitetystä dokumentistä, jossa perheille kerrottiin suuressa kokouksessa Amerikassa, että näin on todella tapahtunut. Taululle heijastettiin kuvia ihmisiksi tuunatuista apinoista ja kysyttiin: "Näyttääkö sinun isoisäsi tai -äitisi tältä?" Naurunremakka. Lasten silmät loistivat. Selvääkin selvempää siis on, ettei ihminen voi mistään apinasta olla kehittynyt. Nyt lapset oppivat, tietävät ja muistavat! Maailma on n. 5000 vuotta vanha. Näitä tilaisuuksia on Jenkkilässä tiuhaan, mutta kauhistus: myös Euroopassa! 

Muutama päivä sitten Prismassa esitettiin kahtena osana ohjelma maailmankaikkeuden synnystä. Otsikko oli "Mitä tähdet kertovat".  Kerrottiin universumin tarina tähän astisen valossa. Tähdet, oma aurinkomme, punaiset jätiläiset, valkoiset kääpiöt, neutronitähdet, mustat aukot. Tähtisumu, tähtipöly. Lopputoteamuksena oli, että elämänkaarensa loppuun saakka kulkeneen tähden jämissä, tähtipölyssä, ovat kaikki elämän alkuaineet, siitä me muodostumme. Me olemme osa unversumia. Tätä ydinjätettä on kaikkialla avaruudessa ja olisi siis ihme, jollei muualla olis elämää. 

Jos ajatellaan, että Jumala on unversaalinen äly, jotain sellaista, jonka kuvailemiseen meillä ei ole sanoja, niin voisimmehan kuvitella, että  tämä äly "loi" maailman(kaikkeuden) "7: ssä päivässä", joista jokainen oli X miljardia vuotta pitkä. Silloinhan sellaiseen Jumalaan voisi vaikka uskoakin. 

17. joulu, 2013

3

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...