Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Olen aina kadehtinyt niitä pöytäkuntia Etelän ravintoloissa, jossa istutaan vauvasta vaariin, tarinoidaan, puhutaan päällekkäin, nauretaan, halataan ja nostetaan laseja.

Tänään minä itse kuuluin sellaiseen porukkaan, kun vietiin Pieterin suku yhteen noista viikonloppuisin aukiolevista perheravintoloista dyynien rannan puolella. Ensin oli glögit tja piparit juustoineen täällä mökissä. Kaikki tykkäsivät, glögikattilat tyhjenivät alta aikayksikön. Olin koristellut mökin olkikoristeilla ja jouluvaloilla, soittimessa soi Vesku Loirin joululauluja (Pieter valitti...

: laita vaikka mieluummin se Jenni Vartiainen)

Sitten ravintolaan koko sakki, kuusitoista henkeä (16, luit aivan oikein!). Tunnelmallinen paikka, erilaisia tiffany-vaikutteisia lamppuja, vain toinen iso porukka paikalla (söpön tytön 1-vuotissynttärit menossa), korkealla liekillä palavat öljylämmittimet toivat valon ja lämmön. Lämpimällä säällä voin kuvitella ison terassin täyteen ihmisiä. Waya sai olla missä halusi ja hänhän kulki sitten ympäriinsä, pyrki välillä keittiöönkin. Naapuripöydän nuori päivänsankari halaili häntä mennen tullen.

Lapset (7 kpl) oli sijoitettu omaan pöytäänsä, heille tuotiin piirustuspaperia ja värikynät. Ja ruokakin heille tuli ensimmäisinä. Me ehdittiin siinä kyllä ruokaa odotellessa ottaa muutama viinilasi eli kauan kesti odottelua! Mutta olipahan ruoka sitten odottamisen väärti! Oli todella! Ja kun se lopulta tuli, lapsista oltiin päästy kivuttomasti eroon, kirmasivat jo taskulamppujensa ja fluorirannikkeidensa kanssa rantahiekalla. 

Höpöttivät nämä sukulaiset hollantiaan niin nopsaan, kuulin vain suhu- ja kurkkuäänteitä. Välillä käänsivät minulle: me puhutaan vain nyt yhdestä radio-ohjelmasta, jossa etsitään hassuja nimiä. Esimerkiksi Tiny Kock, englanniksi taini cock, tai Mette Bus (suomeksi bussilla -> met een bus), kun joku esittelee itsensä näin, toinen sanoo: ai, minä tulin autolla. - Suut kävivät, puhuttiin päällekkäin, naurettiin, kyynelehdittiinkin. Välillä rakastavaiset Erwin ja Maureen (tyttöystävä on vaihtunut sitten vävyn viime vierailun) saivat mielettömän, hillittömän naurukohtauksen. Se piti oikein valokuvata. Lienee ollut kyseessä joku sisäpiirin juttu...

Tämä oli juuri sitä,  mitä elämä parhaimmillaan on. Taas kerran päätin, että pitää opetella hollantia. Pitää pitää. siis oikein sillä tavalla, että osaa kunnolla ja ymmärtää. Laiskuus on synti ja siitähän tässä on kysymys. 

Pieter säteili: kaikki koolla! Pohjoisessa asuvaa sisarta oltiin käyty tapaamassa edellisenä päivänä, siis siellä kaukana kaukana pohjoisessa, peräti 250 km  päässä täältä etelästä! 

Ruoka oli todella mahtavaa, ja lapset saivat vielä supersuperjälkkärin, aikuiset konvehdein katetun kahvin ja viiniäkin oli jo kulunut melkoinen määrä. 

Lasku oli tästä 3 tunnin illallisesta n. 360 €. Kuusitoista henkeä, niin, luit todellakin oikein, 16. Hauskasta, maukkaasta, tunnelmallisesta sukupäivällisestä, Sanoisin, että taisi mennä alle torihintojen.

Pussaillen ja halaillen hajaannuimme dyynien pimeään. Ravintolan omistaja oli ajanut maasturinsa alas hiekalle ja kyyditti osan porukkaa parkkipaikalle, jossa autot odottivat pitempimatkalaisia.

Jaa-a, miksipä et siis harkitsisi lomamatkaa Hollannin Zeelandiin? Ota koko suku mukaan!

25. marras, 2013

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...