Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Miten ihmeessä kukaan enää pärjää ilman tietokonetta? Mistä sitä etsisi aikataulut ja kakkureseptit, elokuvaohjelmistot ja oikeat hoidot sairauden oireisiin? Jos olet vanha ja out of use, olet tosi liemessä ilman konetta ja nettiä. Turha naureskella huolettomasti, että minähän en moista rakkinetta kotiini hanki! Mielessä kuitenkin kaikertaa, pitäisiköhän sitä, mitenkähän sellaisen sitten hankkisi, kehtaisiko sanoa kaupan pojalle tai tytölle, että ymmärrä noista yhtään mitään. Jos ne huiputtaa?

Minulla meni kesällä kotikone rikki. Lopullisesti rikki. Kaveri pelasti sieltä tiedot ulkoiselle kovalevylle. Roudattiin äidin vanha HP-merkkinen pc kellarista. Nyt sekin sitten poksahti! Läppäri oli jo lähtenyt Pieterin mukana autokyydilla Hollantiin. Niinpä tuli sitten vietettyä rauhallisia iltoja kotona, vähän telkkaria ja kirjan kanssa sitten sänkyyn. Tämä oli tässä välissä, ennenkuin sain minäkin itseni rahdattua tänne Hollantiin. 

Kuinka ollkaan, jälleennäkeminen läppärini kanssa oli sen verran tulinen, että hän sai jonkun oikosulun. Ekana iltana vielä päästi minut maailmalle asuinpaikkamme wirelessin kautta mutta jo seuraavana päivänä olikin nettiyhteys poikki. Tietokone ilmoitti, että netti on päällä ja yhteys on erinomainen ja samaan aikaan toisaalla hän sanoi, että yhteys on kuitenkin rajoitettu. Eli ei toimi. Aikamme väännettiin ja viisasteltiin. Lopulta minä, huom MINÄ, löysin vahingossa jotain, en tiedä, mitä ja simsalabim: netti toimi taas. Nyt pitää kyllä koputtaa puuta.

Minun museokapineen oloinen pikkarainen Nokian puhelimeni kyllä noin periaatteessa löytää netinkin, mutta eihän sillä nyt sentään tosissaan surffailla. Hidas on ja näyttö on kynnen kokoinen. Niinpä olen joutunut vaikenemaan, ystävieni iloksi tai suruksi.

Mutta tosiasia on, mitä teet, kun  kone jumittaa? Kuka tulee auttamaan.? Onko veljen poikaa tai serkun kaimaa, joka ymmärtää näistä yhtään mitään? Kotikoneelle tilasin kaverin. Hän tuli ja vei koneen mukanaan. Katsoo, josko siitä vielä kalua tulee. 

Voisihan sitä jonkin aikaa pärjätäkin, on ystäviä, lapsia ja lapsenlapsia. Heille voisi soittaa ja pyytää katsomaan netistä, mutta pitkän päälle se ei onnaa Laskut ja muut pankkiasiat? Väliin jäänyt jakso tv-sarjasta? Asiakirja, joka piti täyttää ja tulostaa? Ihanhan sitä sairastuu, jos ei ole nettiyhteyttä!

Kuka tätä olisi uskonut vielä parikymmentä vuotta sitten? 

22. marras, 2013

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...