Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Tänään opin taas jotain uutta ravitsemusalalta. En ollut ennen kuullutkaan karrageenista, E407:stä. Tähän saakka olen ymmärtänyt, että gluteenittomat tuotteet ovat niitä ainoita oikeita keliaatikolle ja kaikille muillekin, koska lähes jokaisella on jonkinasteinen yliherkkyys gluteenille. Jollei ole, voi tulla. Gluteenittomat tuotteet nyt kuitenkin mahdollisesti sisältävät karrageenia. Samoin luomutuotteista monet, jopa jonkun valmistajan luomukermakin! Luomu! Luulin, että niitä tuotteita syödessäni olisin turvassa maailman ravintoterrorismilta. Vaan ei.

Karrageeni on punalevästä tehty myrkky, joka, jollei tapa ihmisen kokoisia heti, tappaa hissukseen. Aiheuttaa suolistotulehduksia ja syöpää. Periaatteessa luonnontuote, mutta käsitelty, pilkottu ja viljelty. Ties mitä. Joka tapauksessa siinä oli kahta lajia myrkkyä: maksamyrkkyä ja hermomyrkkyä. Ei hyvä. 

Karrageenia lisätään tuotteisiin, joista on poistetty jotain. Esim rasvan tilalle. Antti Heikkilä sanoo, että eläintuotteet ovat sitä oikeaa ravintoa, eläimen maksa on kerännyt myrkyt, joita se on kasveja syödessään saanut. Eläinrasva on terveellisempää kuin rasva, jossa on osittain tai pelkätään kasvirasvoja. 

Soijaa sanottiin ennen terveelliseksi, femisoijaa piti naisten syödä, soijamaitoa ja tofua tietty, jos olet laktoosi-intolerantti, jos olet kasvissyöjä, jos olet sitä tai tätä. Mutta voi: sen lisäksi, että soija edistää syöpäsolujen kasvamista (tai sitten joissakin tapauksissa ehkäisee), se on hormoonihäirikkö. Kamala sana! Kasvaville soija on myrkkyä, hormonitoiminta häiriintyy. Pian et tiedä, oletko poika nimeltä Päivi...Ties mitä siitä seuraa..., vaikka seuraisi se Päivi Räsäsen kauhistelema juttu, josta pitää voida eheytyä. Jättäkää siis soijatuotteet ja taivasten valtakunta on teidän!

Natriumglutamaatti on myrkkyä, fosfaatit ovat myrkkyä! Elintarvikepakkaukset huutavat nykyisin punaisena: EI SISÄLLÄ ...(myrkkyä 1, myrkkyä 2 jne). Ennen niissä luki SISÄLTÄÄ...

Älä syö höttöhiilareita. Saat hirveät vatsakivut, turpoat ja halkeat. Altistut monenlaisille taudeille, kamalalle diabetekselle, monenmoisille syöville... 

Tulee helposti kyyniseksi: ei tätä jaksa, syönpä mitä syön. Vai kannattaisiko jaksaa? Nähdä se vaiva, että lukee vähän tuoteselosteita, yrittää ottaa selvää. Tekee kokeita itsellään: pari viikkoa ilman viljoja, pastaa ja riisiä, miltä tuntuu? Pari viikkoa ilman perunaa? Tuntuuko missään? Viikko, pari ilman... 

Alan olla epätoivoinen, kaupassa saa viettää tovin jos toisenkin, jos aikoo tarkka olla. Suurennuslasin kanssa on mentävä, että pystyy syynäämään tuoteselosteet. Jaksaako sitä? Onko se niin tärkeää? Mutta tottahan on, että usealla ikätovereistani alkaa olla jos jonkinlaista vaivaa: nivelet sökönä, muisti takkuaa, syöpä kasvattaa solujaan -valitettavasti -joka toisella, diabetes, kolestroliarvot huippulukemissa, ohitusleikkausta, eturauhasvaivoja... Onko tämä vain ikäkysymys? Eikö ennen ollut näin? Vai eikö vain löydetty ja osattu diagnotisoida? Oltiinko sitä tietyssä iässä vanhoja ja raihnaisia, sen vain kuului mennä niin. Mitä muutoksia on ihmisten terveydentilassa tapahtunut? Eletään pitempään ja terveempinä? ONko se todella niin? Taudit löydetään, niistä ja parannuskeinoista tiedetään enemmän. Eliniän piteneminen ehkä johtuukin siitä, että tauteja osataan parantaa. Lääketeollisuus kukoistaa. Entä ennaltaehkäisy ihan omin voimin?

Entä jos syötäisiin vanhaan malliin: missään ei olisi lisäaineita, kaikki olisi "oikeaa" luomua. Entiseen ruokavalioon (lihaa, kalaa, perunaa ja jauhokastiketta) olisi lisätty oikea määrä vihanneksia ja  marjoja. Eläinten ruoka olisi vapaata jäämistä ja saasteista, kalat ongittaisiin puhtaista vesistä, onnellisina laiduntavat eläimet eivät edes ehtisi tajuta, että nyt tuli noutaja, juurekset nostettaisiin puhtaasta mullasta (entä maaperän ja veden pieneliöt, bakteerit, virukset?), ymmärrettäisiin vitamiinien ja hivenaineiden tärkeys ja oikeat määrät? Ymmärrettäisiin ruoan kypsentämisen edut ja haitat, osattaisiin kypsentää ja säilyttää oikein? Elettäisiinkö silloin näillä nykyisillä lääketieteen tiedoilla 150-vuotiaiksi?  !00-vuotisjuhlissaan sankari tanssisi ripaskaa pöydällä, nivelet notkeina, hampaat tallella ja hiukset alkuperäisen värisinä.

Noh, teollisuus jyrää meidät. Lääketeollisuus, elintarviketeollisuus. Vähätellään tai isotellaan aina tarpeen mukaan. Kunhan osingot kilisevät kukkaroon.

Tässä kuitenkin aktiivisille terveysintoilijoille luettelo tästä viimeisimmästä löydöstäni (kiitos infosta serkulle!), näissä tuotteissa sitä on, nimittäin KARRAGEENIÄ (E407): 

14. syys, 2013

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...