Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Loppukesän bonusneuvojan keikat tarjoavat monenlaista. Asiakkaille tuplabonuksia, bonusneuvojille elämyksiä. Myönnettävä on, että vaikka en mitenkään voi käsittää eläneeni aikaa, jolloin päivittäin oli mentävä viimeistään yhdeksäksi töihin ja lupa lähteä oli aikaisintaan vasta kello neljä, niin silloin oli elämää ja tunteja myös työajan ulkopuolella. Nyt ei ole. Aamu suhahtaa ohi, ilta myös, melkein pahemmin. Kuinka ihmeessä ikinä ehtisit kirjoittamaan vaikkapa romaania? Miten se Väinö Linna? Raskaan tehdaspäivän jälkeen?

Aika on nopeutunut. Hm. Olen todennut tämän ennenkin. Siltä se tuntuu. Voisiko se olla niin? Sitä ei vaan mitenkään voida mitata. Tai siis...

Aika on, mikä on, mutta perheet pysyy. Vanhemmat samannäköisiä ja lapset heidän kopioitaan. Koko sakki kuin pystyynkuolleita zombeja tai sitten iloisia/kärttyisiä söpeltäjiä.

Sijoitin toisena bounusneuvojapäivänä pömpeliksi nimetyn pöytäni sellaiseen paikkaan, että länsipäädystä sisään tulevat joutuivat kohtaamaan  minut kasvokkain. Ja tulihan niitä! Puolen päivän aikaan tuli Ben Z. Mitä ihmettä hän tekee keskikaupungin ulkopuolella? Sanoi korttiasiansa olevan kunnossa, kun ystävällisesti tiedustelin. Niin oli monella muullakin; niillä jotka sarkastisesti hymyillen ilmoittivat teennäisesti hymyilleelle Kaarinalle, että "korttia ei oo eikä tuu!" sekä niillä, jotka olivat ikionnellisia, että lopultakin saivat aikaiseksi hankkia kortin.

Vanhempi mieshenkilö pysähteli siihen pömprelini nurkille kaikkina kolmena työpäivänäni. Parina alkupäivänä hän oli pukeutunut kankeisiin puuvillashortseihin, iloisina väreinä turkoosi, valkoinen ja vähän mustakin. Raikkaat värit kerrassaan. Jep, rannalle. Yläosana oli sammaleenvihreä palmunlehväkuvionen ja liehuvahihainen kesäpaita, viimeisenä päivänä se oli vaihtunut keltaiseen vastaavaan luomukseen. Paidan päällä glencheck-ruutuinen liivi, pöllitty jonkun brittiläisen herrasmiehen pukukokonaisuudesta.  Ja tietenkin beessit nilkkasukat ja sandaalit. Miekkonen mietti, miten minut saisi lähtemään mukaan ja ilmoitti aina ohikulkiessaan, että oli keksinyt taas (muka) tekosyyn käydä katsomassa minua. Huumoria, tietty. Tis is hjuumor, á là Spede. Mutta kuten tiedämme, aina on pohjalla totuuden siemen. Ei siis itseni suhteen vaan yleensä: yksinäisyys se siellä kaikertaa. - Miten valistaisit mukavaa ukkelia, että pukeutuisi toisella tavalla? Jo löytyisi naisia!

Entä ne hullunkuriset perheet! Lihavaa ja laihaa, pitkää ja pätkää. Joillakin suu viivana ja kireä pystyviiva kulmien välissä, jotkut leppoisia kuin mitkäkin torimatamit.  Jotkut kiljuivat kirjavasti puetuille mukuloilleen, toiset taas olivat valinneet muunlaisen linjan: otetaan elämä vähän iisimmin, lastenkin ehdoilla. Höpötetäään, pelleillään.  Ostarikäynnin ei tarvitse olla yhtä tuskaa.

Tatuointeja on koko mallikirjaston valikoima. Niitä on sitten kunkin kannettava hamaan hautaan asti. Irvisteleviä pääkalloja, naisfiguureja erilaisissa tilanteissa, jopa tissit paljaina. Hui sentään. Kyllä kesä on ihanaa aikaa, saa paljastaa tatskansa kaikelle kansalle!

Olisipa kiva seistä päivä italialaisen tai saksalainen supermarketin sisäänkäynnin luona! Löytyisikö vähän enemmän tyyliä?  Kuinka sitä opettaisi suomalaisille? Edes vähän, kertoisi väreistä, kuoseista ja tyyleistä. Lenita yritti aikoinaan ja nyt on ohjelmia tv pullollaan! Niitä vaan katsovat väärät henkilöt, ikävä kyllä.

 Noh, me ollaan tällaista metsäläiskansaa. Vahditaan vielä kaiken lisäksi naapuriakin, senkin kuuluu pukeutua tyylittömästi, tiuskia lapsilleen ja puolisolleen. Hyvä tulee, elämä hymyilee tai ainakin nyökkää tyytyväisenä.

11. elo, 2013

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...