Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Mikä ilo, kerrankin aikaa lorvia kaupoissa (rintsikoiden sovitus pilasi vähän tunnelmaa, parasta jättää ostamatta, kunnes saa nuo jenkkakahvat sulatettua... viisvuotissuunnitelma.)!

Sitten Airin kanssa Senaatintorille, muikkuja, lohta, murretta, Ismo Apelia (Puhtaat valkoiset lakanat, muistat varmaan?), vähän perkelettäkin, muurinpohjalettuja, paljon puhetta, kukkahatturouvia (ilman niitä hattuja), hyvää  mieltä, Hermannin viinitilan puolikuivaa sihijuomaa (=kuplivaa), ihastelevia ulkomaalaisia, sehän on sitä itseään, sitä  Pohjois-Karjalaa! ... vaihdan farkut verkarihousuun... Todella ihana tunnelma, mutta taas kerran sen näkee: paljon on itsestä kiinni, jos et itse aloita puhetta, et voi olla varma, että kukaan muukaan aloita. Jurotetaan, ei katsota kohti. Mutta miten helposti saatkaan juttukaverin, jos vähän näet vaivaa.

Mielenkiintoisin koju oli -yllätys- Storaenson koju. Siinä kaunis vaalea insinöörirouva piti tarmokkaan puheenvuoron puukuidusta ja sellusta sekä niiden matkasta kankaiksi (rayon, viskoosi ja jotkut muutkin vielä), makkarankuoriksi, lääkkeiden kuoriksi ja täyteaineiksi ym ym...Niistä löytyy lisätietoa se oli tää tää, noh, nyt ei muistu. Mutta ainakin ne oli lisäaineet E460-469. Tai sitten jotkut muut. Mutt asia sinänsä oli todella kiinnostava.

Sitten kauppatori ympäri, muutamat jutustelut ja sitten se kesän kohokohta: Kappelin terassi. Joka kesä siellä on pistäydyttävä, muuten ei kesää ole ollutkaan. Viiniä 24 senttiä, 15 €, ihan uskomaton hinta, mutta jos sitä nyt kerran vuodessa raskisi. Mukava pariskunta samassa pöydässä, olivat muuttaneen Liperistä - nii-in, sattumaa, mehän aina ajetaan Liperin kautta Joensuuhun asioille-, maailma on pieni. Sitten toiseen pöytään, nähtiin siitä jopa esiintymislava, tuntematon bändi, mutta HYVÄ. Kunnon suomalaista iskelmää, uutta, realismia arjesta.  Pöytään tuli kolme ulkomaalaista, Kanadasta ja Englannista, eka kertaa Suomessa. Näitä risteilyjä, tänään Helsinki, sitten Pietari ja Tallinna. Me Airin kanssa tehtiin parastamme kotomaamme koko kuvan eteen. Turistit tuumi, että he haluu saada väläyksen joka maasta, tietääkseen, minne palaavat sitten joskus pitemmälle lomalle. Nämä ehkä palaavat Suomeen, tai sitten me ei oltu tarpeeksi hyviä matkailun edistäjiä Airin kanssa.

Josko sitä vielä yhdet? Ee-ei, on se niin kallista... Tai jos sitten vielä yhdet, harvoinhan tässä nyt... Pian pöydässä oli jo uusia ihmisiä, kaksi ihanaa naista ihanissa kesäisissä tunnelmissa. He olivat viisaampia, ottivat koko pullollisen kuohuvaa, 24 €. Viisaita naisia.

Kävely läpi kauniin Espan puiston, hienoja rouvia, viiksekkäitä herroja pullottavaine vatsoineen, kiljuvia lapsia, itsekseen höpöttäjiä, ihmistä joka lähtöön. Kesä kaikilla. Stokkan edustan terassi, Zetorin terassi, uusi lettubaari alikäytävällä asemalle mentäessä, Elielin terassi ja lopuksi Oosterin terassi, sinne jopa hetkeksi parkkeerattiin. Yksi viini vielä ja muutama sopimaton ehdotus joltakin varallisuudellaan pröystäilevältä tyypiltä, jonka edeskäypä sitten vähin äänin heitti ulos.

Täydellinen lomapäivä kaupungissa, jonka museot, kirkot ja puistot on jo nähty. Tällä kertaa keskityttiin ihmisiin, atmosfääriin ja erilaisiin viineihin.

13. kesä, 2013

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...